Nors ir ne vegetarai, ir ne vakar, o šiandien, bet gaminome štai ką Buvo skanu
CUKINIJOS SU GRYBAIS IR SEZAMU
. 2 vidutinio dydžio cukinijos
. 200 g pievagrybių (1 skardinė 170 g konservuotų)
. 1 a. š. pakepintų sezamo sėklų
. 1/ 2 a. š. cukraus
. 1 v. š. sojos padažo Light
Cukinijas supjaustyti siauromis juostelėmis, pabarstyti druska ir palaikyti 15 min.
Nupilti vandeniu ir nusausinti cukinijas.
Pievagrybius supjaustyti riekelėmis
Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, stipriai įkaitinti ir greitai apkepinti cukinijas (2 3 minutes)
Išimti cukinijas į lėkštę
Apkepinti pievagrybius (2 3 minutes), sudėti cukinijas, sojos padažą ir žiupsnelį cukraus.
Viską išmaišyti, dėti į lėkštę ir pabarstyti sezamais.
P. S. aš dar įsidėjau saldaus čili padažo, tai išvis liuks
Soja su saldziarugsciu padazu
svoguno galva
cukrus
druskyte
citrinos rugstis
konservuotu ananasu indelis (griezineliais arba gabaliukais smulkintas)
Raudona paprika
sultinio kubelis (vistienos)
cesnako skiltele arba 2mazesnes
morka
sojos kubeliu 50g arba puse pakelio.
saldvos ar kt. prieskoniu saslykams (jie paprastai astresni)
cili pipiro milteliu labai mazas kiekis (ant peilio galiuko )
1. soja uzpilame verdanciu vandeniu ir idedame sauksteli saslyku prieskoniu leidziame isbrinkti, o jei nera laiko paverdame apie 10 min.
2.Svoguna pakepiname aliejuje, veliau sumetame morka supjaustyta pagaliukais, tada dar veliau pilame i keptuve vandens puse stiklines, sumetame paprika smulkinta ir dengiame dangti,kad pasitroskintu apie 10 min, na,kad suminkstetu siek tiek paprika ir morkos tada eile prieskoniams.
3. jei vanduo isgaravo is keptuves, tada dar ipilame, veliau metame prieskonius ir kt: 3 saukstus cukraus,kubeli sultinio, druskytes nedaug (ant peilio galiuko), tada citrinos rugsties 1/4 saukstelio, cili pipiru milteliu, supilame visa ananasu konservu skysti, sumetame ananasus ir patroskiname vel, kad siek tiek nugaruotu skystis.
4. isimame soja is vandens ir metame i troskini, tada ir pabaigai sumetame smulkina cesnaka. patroskiname vel 2min. jei noresis tirstesnio troskinio galima sutistinti miltu saukstu arba kukuruzu krakmolu
5. skanu su laukiniais ryziais.
atrodo daug darbo,bet siaip greitai pasigamina
su soja darau kibinus super skonis,o soja net nesijaucia, tik reik gerai ja pamarinuoti su prieskoniais.
idarytos cukinijos ar paprikos labai skanu ir lengva vakare
daznai darzoviu troskinius
darzoves tesloje
sojos kepsniukus
sojos kotletukus su suriu ir alyvuogem
ryziu kukuliai su suriu ir morkomis
pyrageliai su suriu...
ir dar daugybe kitu patiekalu...
pati esu vegetare, taciau mesos trukumo ar fantazijos gaminant netruksta, tiesiog galima eksperimentuoti
et...juk galima labai daug ka daryti be mesos
sekmes, vegetares
svoguno galva
cukrus
druskyte
citrinos rugstis
konservuotu ananasu indelis (griezineliais arba gabaliukais smulkintas)
Raudona paprika
sultinio kubelis (vistienos)
cesnako skiltele arba 2mazesnes
morka
sojos kubeliu 50g arba puse pakelio.
saldvos ar kt. prieskoniu saslykams (jie paprastai astresni)
cili pipiro milteliu labai mazas kiekis (ant peilio galiuko )
1. soja uzpilame verdanciu vandeniu ir idedame sauksteli saslyku prieskoniu leidziame isbrinkti, o jei nera laiko paverdame apie 10 min.
2.Svoguna pakepiname aliejuje, veliau sumetame morka supjaustyta pagaliukais, tada dar veliau pilame i keptuve vandens puse stiklines, sumetame paprika smulkinta ir dengiame dangti,kad pasitroskintu apie 10 min, na,kad suminkstetu siek tiek paprika ir morkos tada eile prieskoniams.
3. jei vanduo isgaravo is keptuves, tada dar ipilame, veliau metame prieskonius ir kt: 3 saukstus cukraus,kubeli sultinio, druskytes nedaug (ant peilio galiuko), tada citrinos rugsties 1/4 saukstelio, cili pipiru milteliu, supilame visa ananasu konservu skysti, sumetame ananasus ir patroskiname vel, kad siek tiek nugaruotu skystis.
4. isimame soja is vandens ir metame i troskini, tada ir pabaigai sumetame smulkina cesnaka. patroskiname vel 2min. jei noresis tirstesnio troskinio galima sutistinti miltu saukstu arba kukuruzu krakmolu
5. skanu su laukiniais ryziais.
atrodo daug darbo,bet siaip greitai pasigamina
su soja darau kibinus super skonis,o soja net nesijaucia, tik reik gerai ja pamarinuoti su prieskoniais.
idarytos cukinijos ar paprikos labai skanu ir lengva vakare
daznai darzoviu troskinius
darzoves tesloje
sojos kepsniukus
sojos kotletukus su suriu ir alyvuogem
ryziu kukuliai su suriu ir morkomis
pyrageliai su suriu...
ir dar daugybe kitu patiekalu...
pati esu vegetare, taciau mesos trukumo ar fantazijos gaminant netruksta, tiesiog galima eksperimentuoti
et...juk galima labai daug ka daryti be mesos
sekmes, vegetares
KIBINAI SU SOJA
tesla darau,kaip ir paprastiems kibinams (rasite forume recepta ) is miltu, sviesto, kiausinio ir grietines,na dar druskos
sojos idaras:
sojos farsas (puse pakelio)
2svogunai
3sauksteliai sviesto
prieskoniu maltai mesai
truputis cesnako, arba dziovinto cesnako granuliu
maziau nei 1/2 saukstelio kmynu
druskos
imu sojos farsa,na cia gaminancios turi pacios apskaiciuoti kiek reikes farso ir kiek teslos, na ziurint kiek ir kokio dydzio darys kibinus paprastai vienam kibinui idaro tereikia daugiausiai sauksto su kaupu
taigi sojos farsa uzpilu verdanciu vandeniu,kad gerai apsemtu, palaukiu,kol isbrinksta, uztrunka apie 5 min. tada jei yra dar vandens, ji nupilu. toliau sudedu smulkiai pjaustyta svoguna , sviesta (turetu buti minkstas kambario temp.), prieskonius,ziupsneli druskos, palaikyti sumaisius keleta valandu kambario temperaturoje, sandariai uzdaryta.
na tada daryti kibinus man tokio kiekio idaro uztenka 15kibinu, jie buna vidut dydzio
IDARYTA CUKINIJA IR PAPRIKA
IDARUI:
virti ryziai,imu viena maiseli.
fermentinis suris (tinka fermentinis medziotoju su prieskoniais) 300g
svogunas vidutinis
morka
2 saukstai grietines
siek tiek sviesto kepimui.
paprikos milteliu (saldva berods gamina )
ryziu prieskoniu, galima ideti dar ciberzoles arba peletruno,
kario
kiausinis, druskos.
1.isvirti ryzius,
2. smulkinta suri suberti i ryzius,
3. sudeti svieste kepinta morka su svogunu ir imaisyta grietine.
4. toliau i ta mase maisyti prieskonius, imusti kiausini.
p.s kiausinio galite nemusti, jis reikalingas,kad sukibtu ryziai,taciau jie puikiai sukimba ir nuo surio,tad rinkites pacios
Isskobti reikia cukinija kaip laiveli (galai turi buti uzdari), o paprikos nupjauti ta dali kur kotelis yra. Kimsti idara, virsu gali pabarstyti suriu,tada graziau apkepa.
Padarau is folijos tarsi mazus indelius, ipilu truputi i juos vandens, istatau paprika ir cukinija. tuos indelius dedu i didesne teflono skarda ir kepu 185 - 200 laipsniu orkaiteje,( vidurineje lentynoje, virsus ir apacia kaitinami)
tesla darau,kaip ir paprastiems kibinams (rasite forume recepta ) is miltu, sviesto, kiausinio ir grietines,na dar druskos
sojos idaras:
sojos farsas (puse pakelio)
2svogunai
3sauksteliai sviesto
prieskoniu maltai mesai
truputis cesnako, arba dziovinto cesnako granuliu
maziau nei 1/2 saukstelio kmynu
druskos
imu sojos farsa,na cia gaminancios turi pacios apskaiciuoti kiek reikes farso ir kiek teslos, na ziurint kiek ir kokio dydzio darys kibinus paprastai vienam kibinui idaro tereikia daugiausiai sauksto su kaupu
taigi sojos farsa uzpilu verdanciu vandeniu,kad gerai apsemtu, palaukiu,kol isbrinksta, uztrunka apie 5 min. tada jei yra dar vandens, ji nupilu. toliau sudedu smulkiai pjaustyta svoguna , sviesta (turetu buti minkstas kambario temp.), prieskonius,ziupsneli druskos, palaikyti sumaisius keleta valandu kambario temperaturoje, sandariai uzdaryta.
na tada daryti kibinus man tokio kiekio idaro uztenka 15kibinu, jie buna vidut dydzio
IDARYTA CUKINIJA IR PAPRIKA
IDARUI:
virti ryziai,imu viena maiseli.
fermentinis suris (tinka fermentinis medziotoju su prieskoniais) 300g
svogunas vidutinis
morka
2 saukstai grietines
siek tiek sviesto kepimui.
paprikos milteliu (saldva berods gamina )
ryziu prieskoniu, galima ideti dar ciberzoles arba peletruno,
kario
kiausinis, druskos.
1.isvirti ryzius,
2. smulkinta suri suberti i ryzius,
3. sudeti svieste kepinta morka su svogunu ir imaisyta grietine.
4. toliau i ta mase maisyti prieskonius, imusti kiausini.
p.s kiausinio galite nemusti, jis reikalingas,kad sukibtu ryziai,taciau jie puikiai sukimba ir nuo surio,tad rinkites pacios
Isskobti reikia cukinija kaip laiveli (galai turi buti uzdari), o paprikos nupjauti ta dali kur kotelis yra. Kimsti idara, virsu gali pabarstyti suriu,tada graziau apkepa.
Padarau is folijos tarsi mazus indelius, ipilu truputi i juos vandens, istatau paprika ir cukinija. tuos indelius dedu i didesne teflono skarda ir kepu 185 - 200 laipsniu orkaiteje,( vidurineje lentynoje, virsus ir apacia kaitinami)
RYZIU KUKULIAI SU SURIU IR MORKOMIS
2 pakeliu virtu ryziu
200g fermentinio olandu tarkuoto surio
2 saukstu pomidoru padazo arba ketcupo
2 virtu ir smulkiai pjaustytu siaudeliais morku
baziliko, raudonelio,
pakepinto svoguno galvute (smulkinta)
2 mazu kiausiniu arba jei dydis XL uztenka 1.
prieskoniui skirtu maltai mesai.
puse cesnako skilteles (smulkinta)
dziuveseliu
procesas gaminimo :
i dar pakankamai siltus ryzius dedame suri, morkas ir svoguna,prieskonius ir cesnaka. Viska ismaisome, turetu nuo ryziu silumos padideti sukibimas,nes suris siek tiek lydosi, tada dedame ketcupa. palaukiame kol prasvesta mase, veliau musame kiausinius ir ismaisome, formuojame kukulius, apvoliojame dziuvesiuose ir metame i ikaitinta alieju. (as naudoju palmiu alieju arba alieju skirta skrudinimui). na kepame kol auksine spalva paruduoja skanaus!!
tinka patiekti su troskintais kopustais arba salotomis!!
2 pakeliu virtu ryziu
200g fermentinio olandu tarkuoto surio
2 saukstu pomidoru padazo arba ketcupo
2 virtu ir smulkiai pjaustytu siaudeliais morku
baziliko, raudonelio,
pakepinto svoguno galvute (smulkinta)
2 mazu kiausiniu arba jei dydis XL uztenka 1.
prieskoniui skirtu maltai mesai.
puse cesnako skilteles (smulkinta)
dziuveseliu
procesas gaminimo :
i dar pakankamai siltus ryzius dedame suri, morkas ir svoguna,prieskonius ir cesnaka. Viska ismaisome, turetu nuo ryziu silumos padideti sukibimas,nes suris siek tiek lydosi, tada dedame ketcupa. palaukiame kol prasvesta mase, veliau musame kiausinius ir ismaisome, formuojame kukulius, apvoliojame dziuvesiuose ir metame i ikaitinta alieju. (as naudoju palmiu alieju arba alieju skirta skrudinimui). na kepame kol auksine spalva paruduoja skanaus!!
tinka patiekti su troskintais kopustais arba salotomis!!
Nesu vegetare, bet aplamai darzovine
Vakar lapini saliera+svoguna+paprika+tarkuota morka kiek pakepinau poroj saukstu aliejaus, tada dar idejau saldytu ankstiniu pupeliu bei pomidoro ir patroskinau. Is prieskoniu dejau petrazoles, mairuno, dasio, ozrages (kad rytietiskai atsiduotu), ir curry. Cia joks ne receptas, paprasciausai dejau, ka turejau.
O paprikas as kemsu tik darzovemis - morka+svogunas+kopustas, morka+svogunas+cukinija, morka+svogunas+zirneliai ... ir tt.
Kazkur kitur esu minejusi - megstu saliero sniceli -jo riekes 10 min. paverdu parugstintam+pasaldintam+padruskintam vandeny +lauro lapas. pipiras, kalendros grudeliu, tada apvolioju kaip sniceli ir kepu aliejuj.
Vakar lapini saliera+svoguna+paprika+tarkuota morka kiek pakepinau poroj saukstu aliejaus, tada dar idejau saldytu ankstiniu pupeliu bei pomidoro ir patroskinau. Is prieskoniu dejau petrazoles, mairuno, dasio, ozrages (kad rytietiskai atsiduotu), ir curry. Cia joks ne receptas, paprasciausai dejau, ka turejau.
O paprikas as kemsu tik darzovemis - morka+svogunas+kopustas, morka+svogunas+cukinija, morka+svogunas+zirneliai ... ir tt.
Kazkur kitur esu minejusi - megstu saliero sniceli -jo riekes 10 min. paverdu parugstintam+pasaldintam+padruskintam vandeny +lauro lapas. pipiras, kalendros grudeliu, tada apvolioju kaip sniceli ir kepu aliejuj.
Amalia, kaip idomiai tavo salieru snicelis pirma karta matau ir girdziu toki dalyka...bet labai jau noreciau paragauti... reikes pasidaryti...aciu uz puikia ideja!!!
Lietiniai su ryžiais ir daržovėmis
prisikepu lietinių ir tada gaminu įdarą.
Įdaras:
išvirtus ryžius maišau su pakepinta kubeliais paprika, tokiom pat pakepintom kubeliais morkom ir svogūnais,krapų truputį, įtarkuoju fermentinio sūrio, šaukštą majonezo, o kas mėgsta galima ketčupo. Paruoštą įdarą į lietinius dedam( man skaniau ne vamzdelių, o vokelių formos suformuoti- ir ryžiai nekrenta).Kepam tada šiaip tai aš kartais ir pomidorų įdedu į ryžius ir taip dar ką turiu šaldytuve pvz. pupelių šparaginių.
Papildyta:
aš darau tokią cukiniją aukštoje keptuvėje, cukiniją pjaustau ratais dideliais ir aukštais ir kartais vietoj ryžių dedu žalius greito paruošimo makaronus. Kiaušinio nededu.
prisikepu lietinių ir tada gaminu įdarą.
Įdaras:
išvirtus ryžius maišau su pakepinta kubeliais paprika, tokiom pat pakepintom kubeliais morkom ir svogūnais,krapų truputį, įtarkuoju fermentinio sūrio, šaukštą majonezo, o kas mėgsta galima ketčupo. Paruoštą įdarą į lietinius dedam( man skaniau ne vamzdelių, o vokelių formos suformuoti- ir ryžiai nekrenta).Kepam tada šiaip tai aš kartais ir pomidorų įdedu į ryžius ir taip dar ką turiu šaldytuve pvz. pupelių šparaginių.
Papildyta:
QUOTE(SiVidz @ 2006 06 18, 20:24)
aš darau tokią cukiniją aukštoje keptuvėje, cukiniją pjaustau ratais dideliais ir aukštais ir kartais vietoj ryžių dedu žalius greito paruošimo makaronus. Kiaušinio nededu.
Labai paparasta bet skanu: apkepam tarkuotas 2 morkytes, 2 papjaustytus vid. svogūnus, ir indelį šviežių pievagrybių (neatsimenu kiek g),padruskinam, papipirinam. Kol kepa,paruošiam dubenėlį su grietine ir susmulkintais krapais, tai ką kepėm sudedam į tą dubenėlį ir išmaišom, galima butų tai ir keptuvėj išmaišyt, bet grietinė praras spalvą ir negardžiai atrodys visas skanėstas, taigi tenka truputį pažaist. Valgom su įvairiais smulkintais ir sumaišytais žalumynais
Vakar ivairios darzoves ( cukinija morka pievagrybiai cesnakas pomidorai raudonoji paprika) apkepinau po to ipyliau grietineles, patroskinau uztarkavau surio, truko salia ryziu arba makaronu , bet vyriskiui suejo
siandien zirniu sriuba issiviriau ir darysiu italiskas salotas su ozkos suriu ( pomidorai, juod alyvuoges kapariai alyv aliejus cesnakas petrazole svogunas ir aisku ozkos suris ) daugiau valgyt nesinori kazkaip..karsta
siandien zirniu sriuba issiviriau ir darysiu italiskas salotas su ozkos suriu ( pomidorai, juod alyvuoges kapariai alyv aliejus cesnakas petrazole svogunas ir aisku ozkos suris ) daugiau valgyt nesinori kazkaip..karsta
PERLINIŲ KRUOPŲ IR ŽIRNIŲ KOŠĖ SU DARŽOVĖMIS
Užvakar išviriau katilą ir dar vakar vyriokas užsiprašė tos pačios
pamerkiau žirnius skaldytus ir perlines, maždaug 2 dalys kruopų, viena žirnių, kokioms 2 val, kad išbrinktų. Pakepinu morką tarkuotą, svogūną( dar šoninę žalią, bet nebūtina), pomidorą vieną. Pilu viską į bebaigiančią virti košę ( nu į košę verdant lauro lapo dedam aišku), įtarkuoju kokias 2 žalias bulves per burokinę tarką, sudedu juostelėm pjaustytą cukiniją, krapų, bazilikų, daug daug pipirų, šaukštą kečupo ir čilio miltelių dar. Kažkada dar baklažanų dėjau, nepamaišė.Košė turi būti skysta.Tai ir valgom ją iki apsiėdimo
Užvakar išviriau katilą ir dar vakar vyriokas užsiprašė tos pačios
pamerkiau žirnius skaldytus ir perlines, maždaug 2 dalys kruopų, viena žirnių, kokioms 2 val, kad išbrinktų. Pakepinu morką tarkuotą, svogūną( dar šoninę žalią, bet nebūtina), pomidorą vieną. Pilu viską į bebaigiančią virti košę ( nu į košę verdant lauro lapo dedam aišku), įtarkuoju kokias 2 žalias bulves per burokinę tarką, sudedu juostelėm pjaustytą cukiniją, krapų, bazilikų, daug daug pipirų, šaukštą kečupo ir čilio miltelių dar. Kažkada dar baklažanų dėjau, nepamaišė.Košė turi būti skysta.Tai ir valgom ją iki apsiėdimo
Dauguma šitų patiekalų nežinau ar vegetariški-turiu omeny visokius lietinius ir kibinus su įdaru-juk į tešlą dedasi kiaušinis o dar kitos viską užpilat grietinės padažu.. nu pagal mane irgi nevegetariška,bet kadangi shiduh sakė,kad pieno produktus vartoja tai kaip ir tinka..aš nesu vegetarė,bet kiaušinių nevalgau,pieno produktų jokių,išskyrus sviestą ,mėsos laabai retai ir tai tik višitieną ir kalakutieną, na dar žuvį mėgstu,tai kad gaila bet jūsų išvardinti patiekalai mažai man tinka
vat užtai zalios recepta išbandysiu būtinai,tik galvoju vietoj žirnių gal lęšiai tiktų?
vat užtai zalios recepta išbandysiu būtinai,tik galvoju vietoj žirnių gal lęšiai tiktų?