Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Kadangi mano brangiausias vegetaras tai nuo jo perdaug neatsilieku ir as essen.gif tik dar visiskai neatsisakiau mesos valgau vistiena ir zuvi,bet namuose is mesos patiekalu negaminu isskyrus suniukui rolleyes.gif yra patiekalu kurie labai patinka mums abiems tai ir parasysiu: nors vasara jau greit baigsis,bet vistiek galima issikept ant lauzo sojos saslyku, as darau is sojos kepsniu jas paruosiu kaip nurodyta ant pakuotes,nuspaudziu vandeni ir abi puses apibarstau prieskoniais [ as naudoju santa marios vistienos ar kepsniu prieskonius] tada pripjaustau svogunu, cesnako, lauro lapeliu ir jau tokiu prieskoniu kokiu fantazija leis tada idedu majonezo ir tegul marinuojasi, nu labai visi ji megsta thumbup.gif net tie kurie valgo mesa,visos drauges klausdavo kaip darau ir pacios bando. Ir dar vienas: nusiperku sluoksniuotos teslos [ tokios melynoj pakuotej ir kurioj yra 2 lakstai teslos] paruosiu sojos farsa [isverdu ir nuspaudziu] tuomet apkepu keptuvej su tais paciais santa marios prieskoniais [dar idedu ir baziliko] ir svogunais galima ir pievagrybiais [ tik neuzdengtoj keptuvej, kad kepant neprisigertu garu] tuomet ant istiestos [jau atsilusios] teslos [ dar pries tai patepti visus krastus kiausinio baltymu,kad geriau sukibtu su kitais teslos krastais] dedu paruosta soja ant virsaus uzbarstau fermentiniu suriu ir suvynioju kaip vyniotini isorinius krastelius suspaudziu,kad visas idaras neisbyretu per krastus ir vyniotinio virsu patepu likusiu kiausinio baltymu ir tryniu,tuomet kepti kaip nurodyta ant teslos ipakavimo [ apie 15-20 min. kol pagels vyniotinio virsus]ir viskas. Manau kad ir vegetarui ir ne sitie patiekalai tikrai patiks thumbup.gif SKANAUS
Atsakyti
Daug labai skaniu patiekalu!!!!

As taip pat esu kartais linkusi i vegetarizma.. Gal nerasysiu cia ilgu ir pasakisku receptu, o tiesiog parekomenduosiu kelias labai geras knygas. Manau pati geriausia knyga yra "Didzioji vireja". tai sena knyga, originalas isleistas 1936 m. (mama turi, super jausmas tokia knyga skaityti!) Antras leidimas 1990 m. Galite pasiimti bibliotekoje, arba is zmoniu, kurie pardavineja padevetas knygas gatveje ( as pirkau Laisves al, K. uz 10 lt). Negailiu graziu zodziu siai knygai, ji tikrai nuostabi, daug patarimu, pritaikyta kiekvienai kisenei, ir vegetarams, ir vaikams, ir textas senovinis...super super super...!!!!!! (mano vyras dievina sparaginiu pupeliu sriuba is sios knygos smile.gif )

kita knygele, irgi nebloga"karsti darzoviu patiekalai" , kaina 5.10 lt smile.gif Patiekalai is kopustu, bulviu, svogunu, morku, agurku, agurociu....ir t.t. .... vegetarisku i valias!!!!! Galu gale jug pagal recepra darome tik karta ar du, o paskui improvizuojame...kuriame savo virtuves paslaptis...

Atsakyti
aš tai kepiau pupelių kotletus. visai geri gavosi. valgiau su majonezo padažu ir marinuotais agurkais.
Atsakyti
Laba diena. Gavau savojos kopūstą ir nežinau ką su juo daryti, gal ką nors žinote receptą specialiai tokiam kopūstui help.gif help.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 10 18, 16:37)
Laba diena. Gavau savojos kopūstą ir nežinau ką su juo daryti, gal ką nors žinote  receptą specialiai tokiam kopūstui help.gif  help.gif  essen.gif

Jei savojos kopūstas dar kitaip vadinamas garbanotuoju tai gal ką tinkamo rasi čia ax.gif
Atsakyti
Aviziniu dribsniu kotletai

Avizinius dribsnius uzpilt pienu ,kad ciut ciut apsemtu ir palaikyti per nakti.
I ismirkusius deti 2 kiausinius,druskos,cesnako,2 svogunai ir kepti kotletus.Jei mase per skysta-ideti miltu.Kotletus dedame su saukstu,panasiai kaip bulvinius blynus.

Ant kotletu ruosiamas uzpilas:
tarkuotas morkas pakepinti su svogunais,ibetri vistienos buljono (sauso) arba vegetos, baziliko (butinai,be jo visai kitas skonis)
i pabaiga 2 saukstai girtines.

Ant kotletu uzdeti uzpilo.

tikrai skanu ir niekas nesupranta is ko sis patiekalas:)
As prie ju megstu patiekti ir darzoviu salotu
Atsakyti
Sveikos.Aš dabar dažnai darau balandėlius be mėsos ir jos pakaitalų.Tiesiog pakepinu morkytes,išverdu ryžius ir sumaišau.Prieskonius naudoju aštresnius.Labai tinka tie,kur korėjietiškom morkom gaminti.O visa kita,kaip paprasti balandžiai.Man labai skanu,o mėsos ten visiškai netrūksta.
Atsakyti
sveikos ax.gif nugi prisijungsiu, nes jau puse metu vaidinu blush2.gif vegetare. tik kazkaip sunkiai sekasi, nes kai gyvenu su tevais, o jie abu cirskina kepsnius ir visai stengiasi ta mano vaidinima suzlugdyti doh.gif o dar studijuojant einamiausias maistas taigi -- kibinai ir kebabai verysad.gif
galvoju, savarankiskiau gyvensiu, tai jau tikra vegetare busiu. bet zuvi ir pieno produktus pripazistu.
o siaip va kelios fantazijos jei kam idomu.

LAZANIJA
Isverdu besamelio padaza -- 2 pakeliai ir litras pieno, lazanijos lakstu kiek ten reikia, ir sojos farso. farsa pakepinu su visais mesos prieskoniais (mesaedziai net neitaria, kad as juos apgaudineju) ir dedu sluoksniais: padazas-lakstiniai-"mesa"-padazas-lakstiniai-"mesa"-padazas. pakepinu orkaitej, super buna thumbup.gif

SILKES
labai greita ir paprasta. sukapoji gabaliukais silkiu file, pakepini svogunus su pievagrybiais, ir valgai su karstom bulvem ar bulviu kose.
Atsakyti
QUOTE(Domcė @ 2005 11 16, 13:05)
Sveikos.Aš dabar dažnai darau balandėlius be mėsos ir jos pakaitalų.Tiesiog pakepinu morkytes,išverdu ryžius ir sumaišau.Prieskonius naudoju aštresnius.Labai tinka tie,kur korėjietiškom morkom gaminti.O visa kita,kaip paprasti balandžiai.Man labai skanu,o mėsos ten visiškai netrūksta.

Aš balandėlius gaminu panašiai (irgi su gan aštriais prieskoniais), tik dar dedu svogūnų ir grybukų, dažniausiai šampinjonų. Niam niam essen.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 15 vasario 2006 - 09:24
užvedžiau šią temą ir tikiuosi, kad bea leis jai egzistuoti, kadangi paskutiniu metu nebevartoju gyvulinės kilmės produktų (išskyrus pieno produktus), tai susidūriau su rimta problema, ką daryti pietums? atsibosta tas pats per tą patį, būtų idomu, kaip kaip panašioje temoje rašoma. ką gamino tradicinės virtuvės atstovai, taip šioje parašytų tie, kurie nevartoja mėsų, žuvų ir kiaušinių, arba jei ir vartoja, bet kažką gamino be šių produktų.
Atsakyti
oij kokia saunia uzvedei tema thumbup.gif
as kaip tik snd pradejau ieskot tokios, ir jei nebuciau radusi , buciau uzvedusi taipogi mirksiukas.gif

gyvendama lenkijoj eidavom i vegetaru kavine ir ten budavo labai skanus patiekalai

vat labai noreciau ir as pradeti gaminti tokius ax.gif

pabandysiu prisimint is ko jie susidedavo ir pasidalint

saunuole shiduh drinks_cheers.gif
Atsakyti
http://www.supermama...dpost&p=5060916
va tą pabandykit mirksiukas.gif šiaip man irgi mėsytės gali nebūti, o kadangi vyras mesiaėdis tai aš sau tingiu atskirai daryt, dažniausiai ir pavalgau nuo sūrio, alyvuogių ir salotų kokių nors.
labai mėgstu bulves, ripkelėmis keptas orkaitėje ir pabarstytas kmynais bei sūriu.
gali kepti blinčikus su daržovių ir ryžių įdaru mirksiukas.gif
Atsakyti