Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Salieru kotletai:
Salieras
Svogunas
druskos, krapu, petrazoliu, pipiru,
karsto vandens
manu kruopu

Saliera sutarkuoti siaudeliais, svoguna trumpai apkepinti aliejuje, pasudyti ir vos cukraus pabarstyti.
Krapus, petrazoles susmulkinti ir sumesti pas saliera. padruskyt, papipirint ir ismaisyti. Suversti svogunus, ipilt ~0,5 stiklines karsto vandens, suberti manus(~5saukstus) ir viska gerai ismaisyti.

Ikaitinti alieju ir kepti formuojant saukstu kepsniukus. pan kaip bulvinius.
skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Baklažanų troškinys (melanzane alla parmigiana)

Reikės:
3-4 baklažanų, perpjautų išilgai (lupti nereikia), pabarstyti druska kiekvieną riekę, palaikyti kokias 5min ir nuplauti (sugeria kartumą jeigu jis yra)
Dviejų skardinių luptų pomidorų
lazdelės cinamono
vieno-dviejų pakelių mozarella
parmezano sūrio (puikiai tiks džiugas)
baziliko lapelių
alyvuogiu aliejaus

Pomidorus pakaitinam su alyvuogių aliejum ir cinamono lazdele, apie 30min leidžiam paburbuliuoti, kol sutirštės (be dangčio). Druskos ir pipiru pagal skonį, ant galo įmetam suplėšytus bazilikus ir lazdelę išimam.

Nuplautas baklažano riekes kepam alyvuogių aliejuje kol suminkštės, taps gelsvi ir skaidroki. Ant galo padruskinam šiek tiek (reik paragauti kiek druskos į juos prisigėrė). Į stiklinį orkaitės indą klojam baklažanus, ir sluoksniuojam juos su pomidorų padažu ir mozarella. Ant viršaus barstom sūrį, šaunam į orkaitę ir kepam 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min, kol viskas gerai burbuliuos ir sūris apskrus.
Atsakyti
merginos, koks lietruviskas atitikmuo rusiskam "Сыроедение", ci akur mzones tik sviezius produktus valgo (nekeptus, nevirtus, ir pan.,) cia ne veganizmas; g.gif nes veganu virtuve gan idomi, ir ten visokiu kotletuku is grudu, riestu ir pan., galima rasti, o tame rusiskame aprasyme "Сыроедение" - jie tokiu dalyku nedaro.
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2013 02 09, 00:23)
merginos, koks lietruviskas atitikmuo rusiskam "Сыроедение"...


žaliavalgystė mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai labai megstu karstus baklazanu apkepukus.
Baklazana supjaustau riekutemis, pabarstau truputi druskos arba paslakstau sojos padazo. Ant riekutes baklazano dedu riekute pomidoro, truputi pipiriuku pabarstau, tada riekute svoguno, kubeli astraus (lyg ir meksikietiskas) fermentinio surio (galima ir nedeti) ir tarkuoto paprasto fermentinio surio. Dedu i ikaitinta orkaite 200 C ir kepu kol suris paskrunda, man uztrunka apie 30 min. Bet cia kiekviena orkaite skirtingai kepa. Valgom karstus su bulviu kose arba saltus vienus pacius. Labai skanu niam niam.
Atsakyti
Sveikos wink.gif
Nesam mes vegetarai, bet viena diena supratau kad mesa valgom kasdiena.. unsure.gif taigi ieskau ideju kaip nors siek pavegetarinti savo seimyna biggrin.gif na ir ateidama noriu pasidalinti savo mamos nerealiu receptu bigsmile.gif cia toms kas pieno produktus vartoja.. rolleyes.gif taigi,

BROKOLIAI SU SURIU

Brokolius supjaustyti vieno kasnio gabaliukais, apvirti kelias min sudytame vandenyje. Apvirtus deti i keptuve, siek tiek apkepti su sviestu, deti nemazai dziuveseliu, pakept viska kartu, ir finisui deti tarkuoto fermentinio surio ir dar siek tiek apkepti. Patiekti su virtomis bulvemis.

Laaabai greitai pagaminama ir laaaabai skanu wink.gif
Atsakyti
prie vegetariškų :

į kepimo skardą , pateptą aliejumi sudėjau apvirtas brokolių šakeles, užbarsčiau dalimi fetos, tada sluoksnis šviežių špinatų, vėl fetos sūrio gabaliukai, ant viršaus trejetas šviežių pomidorų , pjaustytų riekelėmis, ant šių - apvirti morkų griežinėliai ( tarp sluoksnių pagardinau virduržemio prieskoniais - daugiau jokių prieskonių nenaudojau) , tada truputį užtarkavau 18 mėn. parnidžio, ant viršaus saujelė maltų džiūvėsių ir pašoviau ~ 25 min. į orkaitę - niam -skanumėlis thumbup.gif , valgėm net pasičepsėdami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 22, 14:24)
prie vegetariškų :

į kepimo skardą , pateptą aliejumi sudėjau apvirtas brokolių šakeles, užbarsčiau dalimi fetos, tada sluoksnis šviežių špinatų, vėl fetos sūrio gabaliukai, ant viršaus trejetas šviežių pomidorų , pjaustytų riekelėmis, ant šių - apvirti morkų griežinėliai ( tarp sluoksnių pagardinau virduržemio prieskoniais - daugiau jokių prieskonių nenaudojau) , tada truputį užtarkavau 18 mėn. parnidžio, ant viršaus saujelė maltų džiūvėsių ir pašoviau ~ 25 min. į orkaitę - niam -skanumėlis  thumbup.gif  , valgėm net pasičepsėdami  biggrin.gif

O tas parnidis, tai čia sūris?
Atsakyti
QUOTE(1z1 @ 2013 02 26, 16:24)
O tas parnidis, tai čia sūris?


parmezano tipo suris.
Atsakyti
QUOTE(1z1 @ 2013 02 26, 15:24)
O tas parnidis, tai čia sūris?


aha, tai kietasis sūris, panašiai kaip Džiugas ( tik šis tapo visai nebevalgomas schmoll.gif ) tai puikiai pakeitėm kitu

pakamtymui ( mat jis šiaip gardus) ir patiekalams gaminti naudoju šį:
user posted image

o dažnaiusiai patiekalams naudoju šį 6 mėn.
user posted image



Atsakyti
Sveikos, nesenai gaminaus pagal sita receptuka:
http://www.patiekalu...-su-brokoliais/
tik pamodifikavau idara-prie virtu brokoliu primaisiau kepintu svogunu su baravykais, labai skaniai gavos thumbup.gif
Atsakyti
Veganiškas burgeris!! bigsmile.gif
Reikės:
4 vnt. burgerinės duonos,
200g konservuotų pupelių (geriau rudų),
1/2 paprikos (bet kokios spalvos),
1/4 svogūno,
1/4 skiltelės česnako,
1 vidutinio dydžio morka,
1 v.š. pomidorų tyrės,
kiaušinis (vegetarams/veganams nereikia),
3 v.š. maltų džiuvėsių,
2 v.š. aliejaus,
pipirų, druskos
Paruošimas: Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, morką sutarkuokite burokine tarka, smulkiai supjaustykite svogūną. Šias daržoves apkepkite aliejuje, kol šiek tiek suminkštės. Kol kepa daržovės, atskirame inde pupeles sumaišykite su pomidorų tyre ir sutrinkite šakute, įmuškite kiaušinį, sudėkite džiuvėsius ir apkepintas daržoves, papipirinkite, padruskinkite ir sumaišykite. Iš gautos masės formuokite 4 apskritus kotletukus ir kepkite 180C orkaitėje kepimo popieriumi išklotoje skardoje apie 15min, kol kotletukų paviršius gražiai paruduos. Duoną perpjaukite pusiau, ant apatinės dalies uždėkite kelis salotos lapus, ant viršaus kotletuką ir likusią duoną. Skanaus!

Receptas iš www.isbandytireceptai.com
Atsakyti