Cukinija su varškės įdaru
Reikia:
Cukinijos,
varškės,
prieskonių,
česnako,
trupučio majonezo,
fermentinio sūrio.
Cukiniją nulupame ir išimame sėklytes, padarome "laivelius". Varškę sumaišome su prieskoniais, kelias šaukštais majonezo, dedame išspaustą česnaką. Varškės masę dedame į laivelius ir šauname į orkaitę. Mažos cukinijos iškepa per maždaug 30 min, prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu ir greita
QUOTE(2 in 1 @ 2012 04 11, 18:57)
labai skanu.
Panašiaia įdarinėju ir paprikas
[quote=2 in 1,2012 04 11, 19:57]
Cukinija su varškės įdaru
Reikia:
Cukinijos,
varškės,
prieskonių,
česnako,
trupučio majonezo,
fermentinio sūrio.
Cukiniją nulupame ir išimame sėklytes, padarome "laivelius". Varškę sumaišome su prieskoniais, kelias šaukštais majonezo, dedame išspaustą česnaką. Varškės masę dedame į laivelius ir šauname į orkaitę. Mažos cukinijos iškepa per maždaug 30 min, prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu ir greita
o as chesnako dar dedu
Cukinija su varškės įdaru
Reikia:
Cukinijos,
varškės,
prieskonių,
česnako,
trupučio majonezo,
fermentinio sūrio.
Cukiniją nulupame ir išimame sėklytes, padarome "laivelius". Varškę sumaišome su prieskoniais, kelias šaukštais majonezo, dedame išspaustą česnaką. Varškės masę dedame į laivelius ir šauname į orkaitę. Mažos cukinijos iškepa per maždaug 30 min, prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu ir greita
o as chesnako dar dedu
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 12, 08:11)
o as chesnako dar dedu
Aš taip pat dedu, recepte paminėjau česnaką
Labai skanūs kepsneliai: kepsneliai
Vieno pakelio sojos paplotėlių turėtų užtekti 3-4 porcijoms. Juos reikia suberti į truputį pasūdytą verdantį vandenį arba daržovių sultinį ir virti 10-15 minučių. Po 15 minučių išgriebti išvirusius paplotėlius (jeigu norima kad sojos skonio liktų kuo mažiau, rekomenduoju papildomai nuspausti vandenį esantį paplotėliuose, jeigu sojos skonis Jums patinka tada geriau nenuspausti, jie bus sultingesni).
Į gilią įkaitintą keptuvę dedam ~80 gr. gi sviesto (galima ir paprasto) ir visus prieskonius, patys svarbiausi tai nepagailėti kmynų, saldžiosios ir aitriosios paprikos pagal skonį, bazilikų, raudonėlių, truputį asafoetidos, pipirų ir mėgstamų kitų. Jeigu keptuvėje esanti masė pasidarys labai tiršta galima įpiltį šiek tiek aliejaus. Prieskonius truputį pakepinus pilame ~50-100 ml. sojos padažo, ir dedame kepti sojos paplotėlius. Druskos naudoti nereikia, nes sojos padažas yra labai sūrus.
Reikia kepti 5-15 minučių dažnai vartant. Priklausomai ar mėgstate sultingesnius ar labiau apskrudusius.
Skanaus.
Vieno pakelio sojos paplotėlių turėtų užtekti 3-4 porcijoms. Juos reikia suberti į truputį pasūdytą verdantį vandenį arba daržovių sultinį ir virti 10-15 minučių. Po 15 minučių išgriebti išvirusius paplotėlius (jeigu norima kad sojos skonio liktų kuo mažiau, rekomenduoju papildomai nuspausti vandenį esantį paplotėliuose, jeigu sojos skonis Jums patinka tada geriau nenuspausti, jie bus sultingesni).
Į gilią įkaitintą keptuvę dedam ~80 gr. gi sviesto (galima ir paprasto) ir visus prieskonius, patys svarbiausi tai nepagailėti kmynų, saldžiosios ir aitriosios paprikos pagal skonį, bazilikų, raudonėlių, truputį asafoetidos, pipirų ir mėgstamų kitų. Jeigu keptuvėje esanti masė pasidarys labai tiršta galima įpiltį šiek tiek aliejaus. Prieskonius truputį pakepinus pilame ~50-100 ml. sojos padažo, ir dedame kepti sojos paplotėlius. Druskos naudoti nereikia, nes sojos padažas yra labai sūrus.
Reikia kepti 5-15 minučių dažnai vartant. Priklausomai ar mėgstate sultingesnius ar labiau apskrudusius.
Skanaus.
Sveikos, vakar gamintas receptas, kuris mane pačią nustebino skoniu. Šiaip tikrai nesu "virtuvės fėja" - tai man labiau pareiga, nei malonumas...
Mūsų receptas
Ingridientai:
- morka
- poras
- nedidelis kopūstas (mūsiškis buvo suaugusio žmogaus kumščio dydžio)
- 4 bulvės
- aliejus
- grietinė
- druska
Morkas nuskutame, sutarkuojame burokine tarka. Kopūstus taip pat supjaustome (kaip sriubai). Porą - supjaustom - žiedeliais. Morkas, kopūstus ir porus pakepiname aliejumi įkaitintoje keptuvėje iki suminkštės kopūstai ir morkos. Porus rekomenduočiau dėti prieš pat pabaigą, kadang jie greit sukepa ir ima ruduot.
Nusiskutam bulves, čia jau kiek ir kam jų norisi. Mes ėmėm 4 bulves. Supjaustom nedideliais gabaliukais.
Visą šią masę iš keptuvės sudedam į puodą. Bulves sumetam ant pakepintų daržovių ir užpilam vandeniu, kad apsemtų bulves ir pakepintas daržoves. Viską pavedradm, kol išvirs bulvės. Įdedam druskos pagal skonį. Įdedam šaukštą grietinės (kas mėgstat galit ir daugiau) - visą tą masę sutrinam su blenderiu, kad gautųsi tiršta masė. Štai ir turim "ale sriubą/trošinį", kuris bent man buvo įgavęs grybienės skonį.
Mūsų receptas
Ingridientai:
- morka
- poras
- nedidelis kopūstas (mūsiškis buvo suaugusio žmogaus kumščio dydžio)
- 4 bulvės
- aliejus
- grietinė
- druska
Morkas nuskutame, sutarkuojame burokine tarka. Kopūstus taip pat supjaustome (kaip sriubai). Porą - supjaustom - žiedeliais. Morkas, kopūstus ir porus pakepiname aliejumi įkaitintoje keptuvėje iki suminkštės kopūstai ir morkos. Porus rekomenduočiau dėti prieš pat pabaigą, kadang jie greit sukepa ir ima ruduot.
Nusiskutam bulves, čia jau kiek ir kam jų norisi. Mes ėmėm 4 bulves. Supjaustom nedideliais gabaliukais.
Visą šią masę iš keptuvės sudedam į puodą. Bulves sumetam ant pakepintų daržovių ir užpilam vandeniu, kad apsemtų bulves ir pakepintas daržoves. Viską pavedradm, kol išvirs bulvės. Įdedam druskos pagal skonį. Įdedam šaukštą grietinės (kas mėgstat galit ir daugiau) - visą tą masę sutrinam su blenderiu, kad gautųsi tiršta masė. Štai ir turim "ale sriubą/trošinį", kuris bent man buvo įgavęs grybienės skonį.
Sveikos, kadangi temute truputuka apmirus, atgaivisnius ja. As ir neseniai pradejau etapa, prie perejimo prie vegetarizmo, del Alle Car perskaitytos knygos. Siuo metu labai duomiuosiu ivairiais receptai tai pora tokiu idomesniu, pabandyti dar nespejau.
Baklažanų curry
Sudėtis:
1 baklažanas,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
1 pomidoras,
1 šaukštelis kario,
1 šaukštelis kmynų,
1/2 šaukštelio raudonų aštriųjų pipirų,
druskos,
alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Supjaustyti kubeliais baklažaną ir pradėt kepti aliejuj. Pridėti plonai pjaustytą svogūną su kmynais. Po 5min pridėti kubeliais pjaustytą pomidorą, išspausti česnaką ir pridėti likusius prieskonius ir palikti pasitroškinti. Jei norima skystesnės konsistensijos, galima pabaigoje įmaišyti 1/2 stiklinės natūralaus jogurto.
Sambar
Sudėtis:
1 puodelis pupelių,
2 svogūnai,
3-4 pomidorai,
4 česnako skiltelės,
1/4 šaukštelis ciberžolės,
kumino sėklos,
1 citrina,
2 šaukštas garstyčių sėklų,
3 raudoni ir žali čili pipirai
Gaminimas:
Pupeles (originialiam recepte naudojamos karvelinės pupelės) supilti į puodą su 3-4 puodeliais vandens, užvirti, pridėti arbatinį druskos šaukštelį, kumino sėklas ir išspausti citriną.
Kitam puode vidutine ugnim įkaitinti 2 šaukštelius aliejaus ir sudėti garstyčių sėklas, 1/2 šaukštelio kumino sėklų, raudonus ir žalius pipirus, truputį pakepti. Tada pridėti česnaką, pjaustytus svogūnus ir pomidorus ir maišyti, kol svogūnai taps permatomi ir pomidorai išleis sultis. Galima pridėti šaukštelį maltų čili pipirų ir druskos pagal skonį.
Baigus virti pupoms (turi gerai suminkštėti), perdėti pirmo puodo turinį į antrą, maišyti ir dapilti vandens iki bus pasiekta norima konsistencija.
Cukinijų kurma
2 cukinijos,
2 paprikos,
6 - 8 mažos bulvytės,
1 morka,
6 - 8 pomidorai,
1 svogūnas,
1 a.š. žemės riešutų aliejaus,
po 1 a.š. smulkiai kapoto česnako, turkiškojo kmyno, garstyčių sėklų,
keleto džiovintų kario lapų,
1 st žirnelių,
po 1 a.š. aitriųjų paprikų miltelių, druskos, ciberžolės,
1 a.š. prieskonių mišinio (sumaišyti lygiomis dalimis maltą turkišką kmyną, kalendrą, gvazdikėlius ir cinamoną),
1 a.š. amchur (mango) miltelių
Gaminimas:
Pirmiausia sukapojame visas daržoves. Įkaitiname aliejų, jame pakepiname česnaką, turkiškąjį kmyną, garstyčias ir kario lapus. Sudedame smulkiai kapotą svogūną, paskiau kūbeliais supjaustytus pomidorus ir kepiname, kol suminkštėja.
Paskiau sudedame žirnelius, kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytas cukinijas, paprikas ir bulves, kubeliais supjaustytą morką. Užpilame stiklinę vandens, uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies 10 - 15 minučių.
Įmaišome likusius prieskonius, verdame protarpiais maišyami dar 10 - 15 minučių.
Patiekiame su chapati arba paratha.
Baklažanų curry
Sudėtis:
1 baklažanas,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
1 pomidoras,
1 šaukštelis kario,
1 šaukštelis kmynų,
1/2 šaukštelio raudonų aštriųjų pipirų,
druskos,
alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Supjaustyti kubeliais baklažaną ir pradėt kepti aliejuj. Pridėti plonai pjaustytą svogūną su kmynais. Po 5min pridėti kubeliais pjaustytą pomidorą, išspausti česnaką ir pridėti likusius prieskonius ir palikti pasitroškinti. Jei norima skystesnės konsistensijos, galima pabaigoje įmaišyti 1/2 stiklinės natūralaus jogurto.
Sambar
Sudėtis:
1 puodelis pupelių,
2 svogūnai,
3-4 pomidorai,
4 česnako skiltelės,
1/4 šaukštelis ciberžolės,
kumino sėklos,
1 citrina,
2 šaukštas garstyčių sėklų,
3 raudoni ir žali čili pipirai
Gaminimas:
Pupeles (originialiam recepte naudojamos karvelinės pupelės) supilti į puodą su 3-4 puodeliais vandens, užvirti, pridėti arbatinį druskos šaukštelį, kumino sėklas ir išspausti citriną.
Kitam puode vidutine ugnim įkaitinti 2 šaukštelius aliejaus ir sudėti garstyčių sėklas, 1/2 šaukštelio kumino sėklų, raudonus ir žalius pipirus, truputį pakepti. Tada pridėti česnaką, pjaustytus svogūnus ir pomidorus ir maišyti, kol svogūnai taps permatomi ir pomidorai išleis sultis. Galima pridėti šaukštelį maltų čili pipirų ir druskos pagal skonį.
Baigus virti pupoms (turi gerai suminkštėti), perdėti pirmo puodo turinį į antrą, maišyti ir dapilti vandens iki bus pasiekta norima konsistencija.
Cukinijų kurma
2 cukinijos,
2 paprikos,
6 - 8 mažos bulvytės,
1 morka,
6 - 8 pomidorai,
1 svogūnas,
1 a.š. žemės riešutų aliejaus,
po 1 a.š. smulkiai kapoto česnako, turkiškojo kmyno, garstyčių sėklų,
keleto džiovintų kario lapų,
1 st žirnelių,
po 1 a.š. aitriųjų paprikų miltelių, druskos, ciberžolės,
1 a.š. prieskonių mišinio (sumaišyti lygiomis dalimis maltą turkišką kmyną, kalendrą, gvazdikėlius ir cinamoną),
1 a.š. amchur (mango) miltelių
Gaminimas:
Pirmiausia sukapojame visas daržoves. Įkaitiname aliejų, jame pakepiname česnaką, turkiškąjį kmyną, garstyčias ir kario lapus. Sudedame smulkiai kapotą svogūną, paskiau kūbeliais supjaustytus pomidorus ir kepiname, kol suminkštėja.
Paskiau sudedame žirnelius, kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytas cukinijas, paprikas ir bulves, kubeliais supjaustytą morką. Užpilame stiklinę vandens, uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies 10 - 15 minučių.
Įmaišome likusius prieskonius, verdame protarpiais maišyami dar 10 - 15 minučių.
Patiekiame su chapati arba paratha.
Aktuali temutė, nes neseniai išmečiau mėsą iš savo raciono.
Skaitinėjuosi receptus nuo pradžių, gal kas tuo tarpu ir naujų įmes?
Skaitinėjuosi receptus nuo pradžių, gal kas tuo tarpu ir naujų įmes?
QUOTE(*liu @ 2013 01 10, 18:46)
Aktuali temutė, nes neseniai išmečiau mėsą iš savo raciono.
Skaitinėjuosi receptus nuo pradžių, gal kas tuo tarpu ir naujų įmes?
Skaitinėjuosi receptus nuo pradžių, gal kas tuo tarpu ir naujų įmes?
ir as zadu mest,bet temike apmirus ziuriu
Tai įmeskit, ir tema atsigaus
Man pati skaniausia tai brokoliu sriuba pagal Gordona Ramzi. Ir žiauriai paprasta. Imi brokoli, nuskabai viršunėles, tada į verdantį pasūdytą vandenį ir verdi kokias penkias minutes arba kol lengvai persipjauna peiliu. Visas viršūnėles reikia mesti į blenderį, biški paspaudžiam ir įpilam iki pusės sultinio. Viską sumalam, turi gautis tirštoka masė. Sutarkuojam sūrį, dedam į lėkštės dugną, ant viršaus pabarstom pipirų. Skanaus!