Prašom psidalinti curry ir padažo receptukais
QUOTE(laurriukas @ 2011 06 01, 07:34)
Prašom psidalinti curry ir padažo receptukais
Visalaik megdavau "curry" indu restoranuose, kai atsisakiau mesos, atradau si recepta, man jis toks skanus, vyrui atskirai pakepu vistienos ir idedu imaisau jau pries valgant, o sau palieku toki, labai skanu ir visai netruksta jokiu mesu jei megstate kario prieskoni, tikrai patiks!
Is pradziu smulkiai supjaustau pora cesnako skilteliu ir viena svoguna. Tada pakepinu su trupuciu aliejaus. Dedu du pakelius konservuotu pjaustytu pomidoru (as perku su oreganu ir chilli), i viena tuscia pakeli pripilu vandens ir dapilu prie pomidoru, jei pomidoruose nebus chilli, tada reikia ideti siek tiek cili milteliu. Idedu supjaustyta nedidele cukinija ir pora morku, ir viena skardine chickpeas (radau lietuviskai kad vadinasi avizirniai, ir galima nusipirkti IKI), cia nuoroda kaip jie atrodo:
http://www.manovirtu...vinzirniai.html
man be ju curry ir joks indiskas patiekalas netikras pas mus jie pigus, manau ir lt nebus brangus. Dedu apie arbatini sauksteli kario (as renkuosi medium, vidutinio astrumo), oregano, nutmeg (toks maltas riesutas astrus), tinka bazilikas. Jeigu neturite visu prieskoniu nesijaudinkite, svarbiausia kad butu karis, ir dekite tokius kokius megstate, kad butu astru pagal jusu pageidavima.
Pomidorus su darzovem ir visais prieskoniais uzviriname, ir troskiname ant silpnos ugnies 30-35 minutes. As gaminu puode, kiti daro didelej kinietiskoj keptuvej. Kol troskinasi curry, issiverdu tamsius ryzius. Kai baigia troskintis, as idedu apie 3-4 saukstus neriebios grietineles. Dar vegetos biski dedu, bet cia jau mano liga, as visur ja kisu po biski, man skaniau tai tiek, tikrai nesudetinga, kai pagauni vienakart padares, antrakart jau buna automatiskai
darzoves galite deti kokias tik turite saldytuve, ir kokias megstate. svarbiausia kad butu pomidorai, karis, ir man chickpeas turi but
QUOTE(Simpathy @ 2011 06 01, 15:33)
Visalaik megdavau "curry" indu restoranuose, kai atsisakiau mesos, atradau si recepta, man jis toks skanus, vyrui atskirai pakepu vistienos ir idedu imaisau jau pries valgant, o sau palieku toki, labai skanu ir visai netruksta jokiu mesu jei megstate kario prieskoni, tikrai patiks!
Is pradziu smulkiai supjaustau pora cesnako skilteliu ir viena svoguna. Tada pakepinu su trupuciu aliejaus. Dedu du pakelius konservuotu pjaustytu pomidoru (as perku su oreganu ir chilli), i viena tuscia pakeli pripilu vandens ir dapilu prie pomidoru, jei pomidoruose nebus chilli, tada reikia ideti siek tiek cili milteliu. Idedu supjaustyta nedidele cukinija ir pora morku, ir viena skardine chickpeas (radau lietuviskai kad vadinasi avizirniai, ir galima nusipirkti IKI), cia nuoroda kaip jie atrodo:
http://www.manovirtu...vinzirniai.html
man be ju curry ir joks indiskas patiekalas netikras pas mus jie pigus, manau ir lt nebus brangus. Dedu apie arbatini sauksteli kario (as renkuosi medium, vidutinio astrumo), oregano, nutmeg (toks maltas riesutas astrus), tinka bazilikas. Jeigu neturite visu prieskoniu nesijaudinkite, svarbiausia kad butu karis, ir dekite tokius kokius megstate, kad butu astru pagal jusu pageidavima.
Pomidorus su darzovem ir visais prieskoniais uzviriname, ir troskiname ant silpnos ugnies 30-35 minutes. As gaminu puode, kiti daro didelej kinietiskoj keptuvej. Kol troskinasi curry, issiverdu tamsius ryzius. Kai baigia troskintis, as idedu apie 3-4 saukstus neriebios grietineles. Dar vegetos biski dedu, bet cia jau mano liga, as visur ja kisu po biski, man skaniau tai tiek, tikrai nesudetinga, kai pagauni vienakart padares, antrakart jau buna automatiskai
darzoves galite deti kokias tik turite saldytuve, ir kokias megstate. svarbiausia kad butu pomidorai, karis, ir man chickpeas turi but
Is pradziu smulkiai supjaustau pora cesnako skilteliu ir viena svoguna. Tada pakepinu su trupuciu aliejaus. Dedu du pakelius konservuotu pjaustytu pomidoru (as perku su oreganu ir chilli), i viena tuscia pakeli pripilu vandens ir dapilu prie pomidoru, jei pomidoruose nebus chilli, tada reikia ideti siek tiek cili milteliu. Idedu supjaustyta nedidele cukinija ir pora morku, ir viena skardine chickpeas (radau lietuviskai kad vadinasi avizirniai, ir galima nusipirkti IKI), cia nuoroda kaip jie atrodo:
http://www.manovirtu...vinzirniai.html
man be ju curry ir joks indiskas patiekalas netikras pas mus jie pigus, manau ir lt nebus brangus. Dedu apie arbatini sauksteli kario (as renkuosi medium, vidutinio astrumo), oregano, nutmeg (toks maltas riesutas astrus), tinka bazilikas. Jeigu neturite visu prieskoniu nesijaudinkite, svarbiausia kad butu karis, ir dekite tokius kokius megstate, kad butu astru pagal jusu pageidavima.
Pomidorus su darzovem ir visais prieskoniais uzviriname, ir troskiname ant silpnos ugnies 30-35 minutes. As gaminu puode, kiti daro didelej kinietiskoj keptuvej. Kol troskinasi curry, issiverdu tamsius ryzius. Kai baigia troskintis, as idedu apie 3-4 saukstus neriebios grietineles. Dar vegetos biski dedu, bet cia jau mano liga, as visur ja kisu po biski, man skaniau tai tiek, tikrai nesudetinga, kai pagauni vienakart padares, antrakart jau buna automatiskai
darzoves galite deti kokias tik turite saldytuve, ir kokias megstate. svarbiausia kad butu pomidorai, karis, ir man chickpeas turi but
Karis yra prieskoniu misinys ,neklaidink zmoniu.
QUOTE(Simpathy @ 2011 06 01, 14:33)
Visalaik megdavau "curry" indu restoranuose, kai atsisakiau mesos, atradau si recepta, man jis toks skanus, vyrui atskirai pakepu vistienos ir idedu imaisau jau pries valgant, o sau palieku toki, labai skanu ir visai netruksta jokiu mesu jei megstate kario prieskoni, tikrai patiks!
Ačiū už receptuką pabandysiu. Su avinžirniais nėra problemų LT, aš juos nadoju
As irgi i Londona atvaziavus su drauge gincijausi apie Curry Visi tie troskinukai vadinami Curry, ir prieskonis vadinamas curry , tad nereikia cia burnoti
Simpathy pamirstate ideti imbiero, be jo joks currys negaminamas
Simpathy pamirstate ideti imbiero, be jo joks currys negaminamas
QUOTE(Cherry_ @ 2011 06 04, 12:59)
As irgi i Londona atvaziavus su drauge gincijausi apie Curry Visi tie troskinukai vadinami Curry, ir prieskonis vadinamas curry , tad nereikia cia burnoti
Simpathy pamirstate ideti imbiero, be jo joks currys negaminamas
Simpathy pamirstate ideti imbiero, be jo joks currys negaminamas
Na as nepamenu gerai, gal ir buvo originaliame recepte imbieras parasytas, bet as jo nededu, nelabai megstu, bet reikes pabandyti ideti jeigu sakote kad tinka, truputuka
QUOTE(Simpathy @ 2011 06 04, 19:47)
Na as nepamenu gerai, gal ir buvo originaliame recepte imbieras parasytas, bet as jo nededu, nelabai megstu, bet reikes pabandyti ideti jeigu sakote kad tinka, truputuka
labai tinka, tik toki pikantiakum duoda, as perku indeliuose jau pagaminta mince garlic
QUOTE(Cherry_ @ 2011 06 05, 16:09)
labai tinka, tik toki pikantiakum duoda, as perku indeliuose jau pagaminta mince garlic
Aisku kokiu dar astriu vegetarisku patiekalu kas nors gali receptais pasidalinti? Man paskutiniu laiku pradejo patikti astrokas maistas, ir cesnakas
Musu kasdienis ''uzkandis'', desertas, daznai netgi pusryciai. Smoothie arba lietuviskai glotnutis (nepykit, bet juokingai skamba)
gera sauja spinatu arba burokeliu lapu, arba salotu, arba kopusto pjaustyto, zodziu tinka bet kas, kas zalia
nedidele morka
ketvirtis zalio burokelio
1-2 bananai
o toliau kas patinka is vaisiu, as dazniausiai dedu saldytu vaisiu, kad kokteilis gautusi vesesnis, braskiu, serbentu... zodziu ka tuo metu turite.
medaus ar agavu nektaro pagal skoni.
Is pradziu su galingesniu mikseriu, ipyle gera stikline ar daugiau vandens, suplakame kietas darzoves, paskui eile zalesiams, saldytiems vaisiams, pacioje pabaigoje dedame bananus, medu. Beplakant praskiedziame vandeniu iki norimos konsistencijos.
Sudetis gali keistis priklausomai nuo fantazijos bei pinigines.
Gers net vaikai, nes visiskai nesijaucia darzoviu skonis, o nauda sveikatai tikrai didele
gera sauja spinatu arba burokeliu lapu, arba salotu, arba kopusto pjaustyto, zodziu tinka bet kas, kas zalia
nedidele morka
ketvirtis zalio burokelio
1-2 bananai
o toliau kas patinka is vaisiu, as dazniausiai dedu saldytu vaisiu, kad kokteilis gautusi vesesnis, braskiu, serbentu... zodziu ka tuo metu turite.
medaus ar agavu nektaro pagal skoni.
Is pradziu su galingesniu mikseriu, ipyle gera stikline ar daugiau vandens, suplakame kietas darzoves, paskui eile zalesiams, saldytiems vaisiams, pacioje pabaigoje dedame bananus, medu. Beplakant praskiedziame vandeniu iki norimos konsistencijos.
Sudetis gali keistis priklausomai nuo fantazijos bei pinigines.
Gers net vaikai, nes visiskai nesijaucia darzoviu skonis, o nauda sveikatai tikrai didele
QUOTE(Simpathy @ 2011 06 01, 15:33)
nutmeg (toks maltas riesutas astrus)
Muskato riešutas Fantastiškas prieskonis, dedu beveik visur
Dar labai smagus troškinukas: bulvės, morkos, pupelės ir perlinės kruopos, daugmaž lygiomis dalimis ar pagal skonį. Galima ir pomidoro įpjaustyti ar pomidorų padažo, na ir aišku druska, pipirai, krapai, lauro lapas ar pan.
Aš darau tokį žalią smothie (glotnutį ) o gal žodis tyrė čia labai tiktų
1 bananas
1 obuolys
geruliška sauja špinatų (vizuliai dvigubai daugiau jų už obuolį ir bananą)
Viską sutrinti. Obuolio oda sunkiai trinasi, gal su galingesniu trintuvu lengviau. Bet jos būtinai reikia (cheminiams procesams skrandyje), tai aš bent pusę obuolio palieku neluptą. mažius suvalgo ir prašo dar Man čia esmė, kad tyrė gaunasi laaabai saldi, man net per saldi be obuolio, o mažius vienu prisėdimu sudoroja nerealų kiekį špinatų.
1 bananas
1 obuolys
geruliška sauja špinatų (vizuliai dvigubai daugiau jų už obuolį ir bananą)
Viską sutrinti. Obuolio oda sunkiai trinasi, gal su galingesniu trintuvu lengviau. Bet jos būtinai reikia (cheminiams procesams skrandyje), tai aš bent pusę obuolio palieku neluptą. mažius suvalgo ir prašo dar Man čia esmė, kad tyrė gaunasi laaabai saldi, man net per saldi be obuolio, o mažius vienu prisėdimu sudoroja nerealų kiekį špinatų.