Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

aš,negaliu sakyti,kad patyrusi esu vegetarė,bet manau,kad mano sriuba
tiks šiai temukei.

aš,ją pavadinau "Vegetariška burokėlių sriuba.

Užkaičiau vandenį įpyliau aliejaus,sudėjau bulves,paviriau,sudėjau svogūną{smulkinta}

Sudėjau,jau išvirtą,sutarkuotą burokėlį,sudėjau raugintą agurką,pavirau.

Sudėjau pomidorų padažo[daryto namuose su daržovėmis]

Valgant galima įsidėti traiškyto čenako.

Galima įsidėti naminio jogurto,aš mėgstu natūralų burokėlų skonį,nes jogurtas užgožia pomidorų padažo skonį.
Maisto ingridientai paprasti.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
as nusprendziau valgyt mesa kuo reciau visai nesenai, mazdaug pries menesi. esu linkusi pilneti, daznai pavalgius prastai jausdavaus, ir niekaip nesuprasdavau, kodel. ir pagaliau supratau doh.gif man negalima valgyti mesos...

Labai noreciau su jumis pasidalinti labai skanaus patiekalo receptu, kuris, beje, ir pagaminamas labai lengvai (darbo iki 10 min). jis pavadinimo neturi, bet galim ji pavadint cukiniju ir pomidoru apkepu.

Reikia :
1 neperaugusios cukinijos (kad nebutu seklyciu)
kokiu 3-5 pomidoru
Fermentinio surio gabaliuko (jei megstat suri, tai galima daugiau det, jei nemegstat, maziau, bet man asmeniskai jis cia labai tinka, ypac jei apskrunda)
Dziuveseliu.

Cukinija pjaustom mazdaug 1 cm griezneliais ir deliojam i kepimo skarda (galima i ja ipilt slakeli aliejaus, bet as nepilu, taciau butinai ipilu siek tiek vandens). jei cukinija su seklom, tai isskobkit ir deliokitpaprastus griezinukus taip, kad uzdengtu visa dugna. as visada cukinojos dedu 2 sluoksnius. tada ant virsaus deliojam pomidoro griezinelius (jie turi atrodyt taip, kaip cukinijos griezineliai, ta prasme apskritimai smile.gif ) tada dedam suri (jo nebutina tarkuot) ant virsaus apibarstom dziuveseliais (kokius 4-6 valg saukstus) ir uzdengiam folija ir dedam i orkaite. po kokiu 20 min nuimam folija ir dar pakepam koki 15 min. o tada valgom smile.gif galima su batonu, bet as valgau be jo. visiems, kuriuos vaisinau siuo patiekalu, labai patiko ir klause receptuko smile.gif tikiuos pabandysit ir jum patiks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FairyLady: 18 rugpjūčio 2010 - 21:39


į temą:
laaaaabai skanūs kotletukai "ryžainiai" (valgantiems kiaušinius)
200 g ryžių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
krapų, druskos, pipirų, kario (bet aš dar kokio baziliko, rozmarino mielai įdėsiu)

ryžius gerai išvirti, atvėsinti. įmušti kiaušinius.
svogūna susmulkinti, pakepinti. atvėsusį sudėti į ryžius.
sūrį smulkiai sutarkuoti, su prieskoniais įmaišyti į ryžių masę.
formuoti drėgnomis rankomis kotletus, kepti aliejuje.

su daržovių salotom tinka, aš ir vienus valgiau skubėdama wub.gif

dar yra analogiškas receptas "grikainiai"
tik be sūrio, o su 4 dideli šaukštai miltų
to dar nebandžiau, bet turėtų būti irgi skanu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 balandžio 2012 - 05:29
Aš tai darau taip: pienių lapai( nuplikau), svogūnų laiškai, agurkai, kedrų riešutai užpilu balzamiku, truputuką aliejaus, druskytės, pipiriuko.
Iš dilgėlių tai darau pyragą su sluoksniuota tešla ir rikota.
Atsakyti
Gal kas bandė tokį troškinuką:


Trys geros saujos jaunų garšvos lapų.
1 svogūnas
sviesto
1 šaukštas moliūgo sėklų
druskos
prieskonių

daugiau čia:

http://www.7ravioli....rsvu-troskinys/


Ruošiuosi daryti, jeigu pavyks pasidalinsiu įspūdžiais. smile.gif
Atsakyti
Lazanija su varške ir špinatais

Reikia:
apie 400 g varškes
lazanijos lakštu
apie 250 g špinatu (dejau 100g, užteko)
2 svogunai
2 valg. sviesto
2 valg. šaukštai miltu
500 ml pieno
2 kiaušiniu
1 indelis pomidoru padažo makaronams (dejau gal tik trecdali indelio, pakako pilnai)
200 g tarkuoto surio peletrunu, baziliku, mairunu, krapu ir kt.
pipiru
muskatu (neturejau)

Gaminimas:
Svogunus nulupti, ir pakepinti svieste, tada špinatus ir maišant keleta patroškinti. I varške sudeti patroškintus špinatus su svogunais, 100 g tarkuoto surio, imušti kiaušinius, iberti maltu pipiru, druskos, susmulkintu šviežiu arba džiovintu prieskoniniu žoliu, pasudyti ir viska gerai sumaišyti.
Sviesta ištirpinti nedideliame puode, suberti miltus ir maišant pakepinti 1 minute. Tada palaipsniui nenustojant maišyti supilti piena ir pavirti, kol padažas šiek tiek sutirštes. Pagardinti druska, pipirais bei muskatu.
I apkepo indo dugna supilti pomidoru padaža ir deti lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleisti puse varškes idaro. Tada deti antra lazanijos lakštu sluoksni, likusia varške ir pabaigti lazanijos lakštais. Užpilti paruošta padaža ir pabarstyti likusiu tarkuotu suriu.
Kepti uždengus folija (baigiant kepti atidengti, kad suris apskrustu) iki 200º C ikaitintoje orkaiteje 40-50 min. Skanaus!

Labai skani lazanija mirksiukas.gif
Atsakyti
Sojos uzkeple
user posted image
1.Pasiruosiam soja.
2.Pakepinam su laseliu aliejaus arba margarinu morkyte, svoguneli arba pora, paprika, cesnako, baklazana(ka tuo metu randame saldytuve). Dedam i indeli, sumaisom su majonezu, itarkuojam gausiai surio. Vel viska sumakaluojam.
3. Imam kepimo inda, itiesiam kepimo popieriaus, ipilam laseli aliejaus. Sudedam nusunktus sojos kepsnelius, patepam garstyciom ir uzdedam gausiai darzoves. saunam i orkaite.
4. Kepam tol, kol apkeps ir issilydis suris wub.gif

Atsakyti
user posted image

Mielinės tešlos pyragas įdarytas karamelizuotais raudonaisias svogūnais, česnakais, kaparėliais ir varške.

user posted image

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis ir bazilikais, pagardinta grietinėle ir skrudintais graikiniais riešutais.
smile.gif
Atsakyti
Safranas, prasom receptuka abieju patiekalu 4u.gif
Papildyta:
Gita, as darau tokia lazanija su ricotta suriu (jis panasus i varske, tik yra svelnesnio, saldesnio skonio ir minkstesnes teksturos), be pomidoru padazo. Reikes pabandyti ir su varske rolleyes.gif
Atsakyti
Mielinė tešla: tiksliai neparašysiu, nes dariau iš akies ax.gif apie stiklinę pieno, margarino, truputis cukraus, druskos, 1 kaiušinis, pakelis sausų mielių, apie 400g miltų. Vieną kartą kildinau.
Įdaras: Į puodą ant nedidelės kaitros supjaustyti tris, keturis raudonus svogūnus, keli šaukštai aliejaus, pusė šaukšto medaus, druskos, pipirų, grūsto česnako 2 skiltlelės. Uždengti ir kaitinti, kol suminkštės. Tada kokius 300g varškės(aš netryniau) sumaišyti su svogūnais ir kaparėliais. Dalį tešlos iškočioti į kepimo formą, sudėti įdarą ant viršaus padaryti tinklelį ar šiaip ką gražaus ir kepti 180-190, kol apskrus. 4u.gif

O sriubytė tai labai paprasta. Sultinyje išsivirt šaldytus žirnelius ir vieną bulvę. Sukapoti kelias šakeles mėtų ir bazilikų. Sutrint viską. Sumaišyti 2-3 šaukštus grietinėlės. Papipirinti, naudojau tik baltuosius pipirus. Paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje graikinius riešutus. Pasmulkinti, apibarstyti. Ir valgyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FairyLady @ 2010 08 18, 21:37)
Sveikos smile.gif
.....

Labai noreciau su jumis pasidalinti labai skanaus patiekalo receptu, kuris, beje, ir pagaminamas labai lengvai (darbo iki 10 min). jis pavadinimo neturi, bet galim ji pavadint cukiniju ir pomidoru apkepu.
......

as darau tokia uzkepele su mocarela. tik dar ant cukinijos ir pomidoro dedu svoguna ir ant svoguno mocarela, apibarstau svieziu baziliku, uzdengiu filija ir vualia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 balandžio 2012 - 05:26
Sveikos vegetares 4u.gif
as jau apie tris menesius "zolede" tongue.gif , tai pradejau ieskoti daugiau info apie patiekalus. Labai sauniu receptu cia turite thumbup.gif butinai stebesiu temele ir bandysiu patiekalus mirksiukas.gif kol kas mano pacios megstamiausias yra vegetariskas"curry" (cia toks indiskas patiekalas), ir ricotta surio padazas su spinatais (ji ant bet ko skanu, makaronu, picos, ryziu).
Atsakyti