Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(Egliukazzz @ 2009 12 01, 13:17)
Nesu vegetare, bet mesa man nera labai butina smile.gif
Taigi baklazanu blyneliai:
Baklazana nuplaunu ir supjaustau riekelemis bei pamerkiu i sudyta vandeni 10 min.
Tuo tarpu paruosiu tesla kepimui: 1 kiausinis, vandens ir miltu, kad butu tokia blynine tesla truputi tirstesne nei lieniniams ir i ja iberiu druskos.
Taigi nuplovus baklazanus, mirkau i tesla ir kepu abi puses kol graziai apskrunda.
Tuomet kloju tuos blynelius ant sviestinio popieriaus, ant virsaus dedu pomidora ir uzberiu tarkuotu fermentiniu suriu. Kepu orkaitej apie 15 min. kol issilydo suris.
Man skanu ir vieni, bet pagal recepta galima valgyti su ryziais ir padazu sumaisytu is keciupo ir majonezo.
Skanaus!

Skanu turetu buti thumbup.gif . Tik dar cesnaku tarp pomidoru ir surio isspaust mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktipele @ 2006 09 01, 14:15)
Kopūstų blyneliai

Kopūsto gūžė
2 kiaušiniai
2 morkos, druskos
pipirų, miltų

Kopūstą rupiai sutarkuoti, morkas sutarkuoti ir pakepinti, išmaišyti su kopūstais. Įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad būtų tiršta tešla. Šaukštu formuoti blynelius ir iškepti. Skanu valgyti su bulvių koše.

Mes ne vegetarai, bet šiaip daržoves mėgstam blush2.gif
Kaip tik išbandėm šį receptuką ir buvom nustebinti... ne tik valgoma, bet ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Radau superinį puslapiuką pilną įdomių vegetariškų patiekalų receptų su nuotraukomis:

Jogos mityba
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 14, 13:16)
Radau superinį puslapiuką pilną įdomių vegetariškų patiekalų receptų su nuotraukomis:

Jogos mityba

Super! Kokiu geru ideju- ir kuskusa atsiminiau , kad toks yra ir virtinukai gi gali buti su darzovemis thumbup.gif
Atsakyti
Gal žinote daržovių lazanijos kokį skanų receptą?
Aš bandau ir pieno produktų nebevalgyti, tai reiktų ir padažo alternatyvaus tradiciniam..
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2010 04 24, 16:07)
Aš bandau ir pieno produktų nebevalgyti, tai reiktų ir padažo alternatyvaus tradiciniam..

štai tokį turiu receptuką, bet neišbandžiau dar ax.gif
atsiprašau už kokybę, nes skanuota iš mano sąsiuvinio, kuriame kaupiu įvairius receptukus 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 02 gegužės 2010 - 15:37
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 14, 13:16)

Jogos mityba

ir man labai patiko šis puslapis, kol kas tik sausainius sveikuoliškus išbandžiau, labai skanūs thumbup.gif

o čia labai skani brokolių užkepėlė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutkelyte: 04 gegužės 2010 - 19:51
Labai paprastas, bet labai skanus aštrokas vegetariškas troškinys

Reikės: puodelio raudonųjų lęšių
Dviejų-Trijų skiltelių česnako (būtinai)
Galima ir kepto svogūno (tada apkepti su česnakais, bet aš svogūną pamirštu kartais)
dviejų-trijų nedidelių bulvių, kubeliais
Pomidorų pastos (geriau pasta, bet bus gerai ir padažas; tokiam kiekiui dedu 70g pastos)
aštrių prieskonių (paprikos, čili, cayenne pipiro, kas kaip mėgstat)
Druskos, pipirų

Garnyrui ryžiai arba couscous, išvirti kaip patinka

Lęšius nuplauti, užpilti vandeniu, įmesti bulves, berti prieskonius, sutraiškytus česnakus ir virti kol lęšiai suvirs (apie 20min) ir bulvės bus išvirusios. Pačiam gaminimo gale įmaišyti pomidorų pasta. Tiekti su garnyru.
Atsakyti
QUOTE(mamakarolina @ 2010 07 21, 12:09)
isbandziau vakar  smile.gif  labai patiko ir visi isgyre  thumbup.gif

Smagu girdėti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ar kas galėtumėt patarti, kaip skaniai paruošti tofu? Man nusibodo tas pats marinatas sambalas-saldus sojos padažas-aliejus-prieskoniai, o nieko kito nesugalvoju. Ir kažkaip pirktinis marinuotas tofu man skanesnis nei pačios marinuotas. Įtariu, kad kažkas negerai su mano marinavimu iš esmės smile.gif. Man tofu gaunasi visada toks " varškiškas", o pirktinis marinuotas kažkoks kietesnis, kitoks. Nors tofu rūšis ta pati.
Atsakyti
QUOTE(Jeegar @ 2010 07 15, 12:49)
Labai paprastas, bet labai skanus aštrokas vegetariškas troškinys

Niekada nemokėjau skaniai pagaminti lęšių. Šis troškinys gavosi thumbup.gif thumbup.gif Tingėjau virti ryžių ar kuskuso, tad valgiau su duona ir pomidorų- aliejaus salotomis. Buvo be galo skanu.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 07 30, 18:47)
Niekada nemokėjau skaniai pagaminti lęšių. Šis troškinys gavosi thumbup.gif  thumbup.gif  Tingėjau virti ryžių ar kuskuso, tad valgiau su duona ir  pomidorų- aliejaus salotomis. Buvo be galo skanu.

Aha, aš irgi mėgstu kartais su duona jį valgyt, nes jis tikrai labai sotus, ypač nuo vakarienės likusį kitą dieną pietums. Smagu girdėt, kad patiko thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(sleepy hat @ 2010 04 24, 15:07)

Bešamelio padažą manau galima padaryti ir iš sojų pieno. Nežinau, ar Lietuvoje yra veganiškos mocarelos (veganrella)... bet is esmes galima apsieiti ir be sūrio, jeigu nėra alternatyvos, tada daryčiau daugiau bešamelio padažo ir jo pilčiau ant kiekvieno lazanijos sluoksnio, ne tik ant viršaus. Labai skanu yra cukinijos+paprikos+svogūno+pomidoro įdaras (kartu su itališkais prieskoniais), galima baklažaną+cukiniją+papriką. Porų, brokolių, sojos faršo. sojos faršas+pomidorai+česnakas. Kiek tik fantazija leidžia smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeegar: 30 liepos 2010 - 19:18