Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(Miglute @ 2004 03 30, 09:17)
Man labai patinka kotletai iš kopūsto. Kopūstą supjaustyti truputį stambiau , negu sriubai, apvirti  pasūdytam vandeny (galima piene), nuvarvinti ir atvėsinti. Į kopūsto masę pilti apkepintą svogūną ( pagal skonį - kiek kas mėgsta), dėti prieskonius ( pipirai, vegeta ir .t.t), įmušti kiaušinį, įpilti 2-3 šaukštus manų ir išmaišyti.  Kabinti masę su šaukštu ir dėtį į įkaitintą aliejų. Kepti,kol gražiai apskrus ( kaip normalius kotletus). Labai skanu su grietine.

Dabar ,kaip tik vakarienei kepa antra "partija" begalo skanu essen.gif Bet dar šaukšta dėjau miltų ,kad mažiau ardytūsi.
user posted image
Ir sriuba savo firminę padariau : iš šviežių produktų t.y bulvės,morka,kopūstas,daug krapų,daug petražolių ,svogūno laiškų ,kubelis,sojos padažas,sviesto mažas gabaliukas ( dėl skonio) .
O desertui naminis jogurtas : pieną pakaitinau iki užvirimo ,palaukiau kol praauš ,supyliau Bio (gyvą) jogurtą ,viską išmaišiau ir šiltai padėjau nakčiai .Apklojau koldrom ,adijalais ir pagalvėm biggrin.gif o dabar išėmiau įdėjau cukraus,bananų,braškių,aviečių,trešnių,žemuogių ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėjūnė: 09 liepos 2009 - 18:50
Perskaiciau visa tema, kiek cia skanuminu!!! jau issirinkau kelis receptukus, butinai juos isbandysiu ax.gif nors nesu vegetare, taciau stengiuosi mesa valgyti kuo reciau ir gaminti daugiau darzoviu patiekalu. pasigavau puikiu ideju, nekantrauju isbandyti kopustu kotletukus thumbup.gif
Atsakyti
Mmm... kokių skanumynų čia yra smile.gif

Pasiūlysiu vieną "šventišką" veganišką patiekalą - jokių gyvulinių ingredientų smile.gif

Taigi RYTIETIŠKI RYŽIŲ KUKULIAI SU AŠTRIU PADAŽU

Kukuliams reikės:
maždaug 200 g. ryžių
didelės saujos petražolių
galelio aitriosios paprikos ankšties
piršto dydžio imbiero gabaliuko
2 skiltelių česnako
pusės citrinos sulčių
2 arbatinių šaukštelių ciberžolės (kukurmos)
2 šauštų sojos padažo
1 arbatinio šaukštelio cukraus pudros
kešju (anakardžių) riešutų paniruotei
aliejaus kepimui

Padažui reikės:
didelės skardinės pomidorų savose sultyse be odelės (arba su odele, bet reikės nusilupti)
didelės galvos svogūno
2-3 skiltelių česnako
saujos miltų
druskos pagal skonį
gram masala prieskonių mišinio (arba bet kokių mėgstamų prieskonių)
juodųjų pipirų

Taigi, pirmiausiai - kukuliai:

Ryžius išvirti ir 2/3 virtų ryžių sutrinti blenderiu į košę ir sumaišyti ją su likusiais ryžiais (taip nereikia jokio kiaušinio - ryžių košė puikiai viską suklijuoja). petražoles, aitriąją papriką, imbierą, česnaką sutrinti blenderiu į košę ir sumaišyti su ryžiais. Supilti citrinos sultis, sojos padažą, suberti ciberžolę, sukraus pudrą ir dar kartą viską gerai sumaišyti. Riešutus sumalti kavamale, iš ryžių masės formuoti vos didesnius, nei stalo teniso kamuoliukas kukulius, apvolioti riešutų miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje.

Padažas:

Pomidorus sutrinti blenderiu. Česnaką ir svogūną supjaustyti, pakepinti aliejuje, įberti kelis šaukštus miltų, sumaišyti ir supilti trintus pomidorus su visomis sultimis. Suberti prieskonius, paragauti - jei nepakankamai skonio, įberti dar mėgiamų prieskonių. Padažas turi būti aštrokas. Patroškinti ir sutrinti blenderiu. Kai kam labiau patinka nesutrintas padažas - su svogūnų ir česnakų gabaliukais. tada galima netrinti, bet reikai smulkiau supjaustyti.

Valgyti, aišku, skaniausia karštus, bet kitą dieną irgi būna skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 26 spalio 2009 - 20:05
Dar galiu įdėti vieną veganišką prabangų įdarytų daržovių receptuką:

ĮDARYTOS DARŽOVĖS

2 (arba kiek reikia) apvalios nedidelės cukinijos (arba baklažanai, arba paprastos cukinijos, arba paprikos), bet man labai gražiai atrodo tos apvalios įdarytos smile.gif
1/2 indelio arba 150 g. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
4-5 džiovinti grybai (baravykai, paberžiai ar pan.)
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
1-2 česnako sklitelės
4-5 šaukštai ryžių
druskos pagal skonį arba kubelis daržovių sultinio (aš naudoju eko sultinį, be glutamatų, bet jei kas nebrokyja paprasto, gali būti ir paprastas)
prieskonių: juodųjų pipirų, garam masala prieskonių mišinio.

Nupjauti cukinijų viršūnes (baklažanus - perpjauti išilgai per pusę, paprastas cukinijas - irgi), išskobti vidų ir pabarstyti trupučiu druskos. aliejuje (galima tame, kuriame mirko pomidorai) pakepinti svogūną, česnaką, sudėti supjaustytus džiovintus pomidorus, pamirkytus ir supjaustytus grybus, sutarkuotą morką, susmulkintą cukinijos vidų, suberti nuplautus ryžius, prieskonius, užpilti šiek tike vandens ir truputį patroškinti. Tada įdaryti cukinijas, užvožti nupjautą kepurėlę, sudėti į troškinimo indą, šalia sudėti likusį įdarą (jei liko), įpilti šiek tiek vandens, uždengti ir troškinti apie 1 valandą.

Man skanu valgyti su "grietininėmis" salotomis.
Atsakyti
Ačiū, tikiuosi, kad patiks ax.gif 4u.gif

Dar vienas mūsų mėgiamas patiekalas valgantiems pieno produktus. Paprastas. Tinkamas paprastiems pietums smile.gif :

SŪRIO KEPSNYS

Kepsniui reikia:
Balto saldaus pieno sūrio (geriausiai - panyro, t.y. sūrio, į kurį nedėta druskos. Jo galima pasidaryti patiems labai nesunkiai arba paprašyti kokiame turgelyje paredavinėjančių sūrį, kad padarytų kokį vieną be druskos arba su mažai druskos - toks sūris kepamas neišsilydo, gražiai apkepa)
kario
fermentinio sūrio

sūrį reikai suraikyti riekelėmis, apibarstyti ir patrinti kariu, apkepti aliejuje, kol šiek tiek apskrus. Kai iškeps, uždėti ant kiekvienos riekelės po riekelę fermentinio sūrio ir įkišti į orkaitę, kol fermentinis sūris apsilydys. Viskas.

Prie kepsnio labai tinka ryžiai: juos verdant labai gerai įmesti pusę šaukštelio juodųjų garstyčių grūdelių (būna spec.prieskonių parduotuvėse), o jau išvirus, įdėti šiek tiek kario ir išmaišyti, kad gautųsi gražiai geltoni.

Kepsnį reikia valgyti su padažu. Čia jau kaip kam skanu, mes gaminam tokį paprastą: sumaišom majonezą su pomidorų padažu.

O salotos labai tinka: pekino kopūstas, pomidoras, agurkas, paprika su aliejaus ir sojos padažo užpilu. Galima dar citrinos sulčių šiek tiek įspausti.
Atsakyti
Dar įdėsiu porą savo mėgiamų troškinių.

LĘŠIŲ, BAKLAŽANŲ IR PAPRIKŲ TROŠKINYS

reikės:
maždaug 1,5 vidutinio puodelio nuplautų lęšių
1 vidutinio baklažano
1 didelės arba 2 nedidelių paprikų
1 vidutinio svogūno
2 skiltelių česnako
3 šaukštų sojos padažo
prieskonių: druskos pagal skonį, maltų juodųjų pipirų, garam masala mišinio, poros lauro lapelių, kelių žirnelių kvepiančiųjų pipirų
trupučio alyvuogių aliejaus

Baklažanus supjaustyti riekelėmis ir didesnes riekeles supjaustyti į keturias dalis, o mažesnes - per pusę. Papriką supjaustyti stambokais gabalais. Susmilkintus svogūną bei česnaką pakepinti aliejuje. Į uždengiamą troškinimo indą dėti baklažanus, paprikas, aliejuje kepintus svogūnus ir česnakus, supilti lęšius, sudėti prieskonius, sojos padažą, užpilti nepilnu puodeliu vandens, galima dar šiek tiek įpilti aliejaus, uždengti ir troškinti orkaitėje maždaug 1,5 val. Lęšiai turi suminkštėti.

Man labai skanu valgyti su bulvėmis, tik tuomet gaunasi gana sunkiai virškinamas mišinys, tad sveikiau - su virtais ryžiais. O salotos labai tinka tokios: sutarkuoti agurką, gausiai užpilti natūraliu jogurtu, įberti druskos, maltų juodų pipirų ir išmaišyti.

ir dar vienas:

MORKŲ-CUKINIJŲ TROŠKINYS

Reikės:
2-3 morkų
nedidelės cukinijos
vidutinio svogūno
druskos, pipirų, poros lauro lapelių
sviesto

Morka sir cukinijas sutrakuoti burokine tarka, svogūnus supjaurtyti kubeliais. Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti svogūną, morkas, cukinijas, prieskonius, truputį pakepinti, tada įdėti dar sviesto (aš nepagailiu, nors ir kalorijų prisideda smile.gif), įpilti šiek tiek vandens, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir troškinti, kol morkos suminkštės.

Lamai skanu valgyti su juoda duona. Galima ir su virtomis bulvėmis. O galima pasidaryti ir picą:

KITOKIA PICA

reikės:
1 blyno skandinaviškos ruginės arba kvietinės duonos (yra tokia serija - pasaulio duonos)
pomidorų padažo
morkų-cukinijų troškinio
fermentinio sūrio
pagal skonį galiam dėti, bet nebūtina: saulėje džiovintų pomidorų, feta sūrio, pjaustyto kubeliais, alyvuogių.

duonos blyną aptepti pomidorų padažu (jei "home made" - iš viso fantastika), paskleisti morkų-cukinijų troškinį (man patinka, kai jo būna nemažai, kad dominuotų įdaras, o ne blynas, kaip tradicinėse picose), sudėti papildomus ingredientus, jei norisi, apibarstyti fermentiniu sūriu ir pakepinti orkaitėje, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 31 spalio 2009 - 20:41
QUOTE(mammamia @ 2005 07 14, 16:35)
Pupelių "burgeriai":

2 š. alyvų aliejaus
1 smulkintas svogūnas
1 didoka smulkiai tarkuota morka
1 žalias posmulkiai supjaustytas pipiras (taip vadinama paprika)
1 smulkinta skiltelė česnako
1/2 arb. š. koriandros miltelių
2x400  indeliai koncervuotų pupelių (tinka bet kokios: kidney, butter, haricot)
1 š. pomidorų piurė
1 plaktas kiaušinis
60 gr. džiuvėsėlių
60 gr. smulkiai tarkuoto olandiško tipo sūrio
truputis druskos, pipirų..

Keptuvėje ant lengvokos ugnies pakepinam svogūną, sudedam morką, pipirą, česnaką bei prieskonius ir trumpai apkepinam. Paliekam atvėsti.
Dubenyje šakute sutrinam pupeles su pomidorų piure, sudedam pakepintas daržoves, kiaušinį, džiuvėsėlius, sūrį bei likusius prieskonius. Viską gerai išmaišome, formuojame apvalius kotletukus ir kepame kepimo popierium išklotoj skardoj (200 C) maždaug 20-25min. pusiaukelėj apverčiant kad gautumėt gražiai pageltusius trapius burgeriukus.
Galima valgyti tarp bandelių arba šiaip su daržovėmis.Skanaus wink.gif

Siaip tai skonis gana neblogas, tik man jie labai sausi gavosi. Kita karta kepsim ant keptuves, kad truputi daugiau riebalo butu bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2008 12 18, 23:47)
Noriu pasiūlyti receptuką iš knygutės"Vegetariški patiekalai"
Vadinasi Romėniški kebabai.
reikia prancūziško batono,
400g. mocarelos,
85g.alyvuogiu aliejaus,
vienas  šaukštas citrinų sulčių,
vienas šaukštas džiovintų raugonėlių,
druskos, pipirų,
Įkaitinkite orkaitę iki230.C


Kas tai per indigrientas? Negirdejus apie toki ax.gif
Atsakyti
Manau, kad tai raudonėlis 4u.gif dar kitaip vadinamas oreganu. Panašaus kvapo kaip ir čiobrelis 4u.gif
Atsakyti
aš kartais sumakaluoju tokį reikalą, kuris iki šiol patiko visiem, kam teko ragaut. Nieko ypatingo, bet gal kam pravers 4u.gif

Reikia:
ryžių
krevečių (arba krabų lazdelių, arba ko nors panašaus, bet skaniausia yra su krevetėmis. perku šaldytas)
poro
1-2 kiaušinių

ryžius išverdu, nuvarvinu, jei būna kokia nors limpanti rūšis - perlieju šaltu vandeniu; porą supjaustau "kapeikom", trupučiuką apkepu, kad neprarastų žalumo. sudedu atšildytas krevetes, sukraunu ryžius, išmaišau, užpilu išplaktą kiaušinį. vienintelė mano "makliavošė", kur praktiškai nededu prieskonių, nes man tai visko ir tai užtenka. tai čia prirašyt belieka "druskos ir žolelių - pagal skonį" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 10 30, 19:34)
Ačiū, tikiuosi, kad patiks  ax.gif  4u.gif

Dar vienas mūsų mėgiamas patiekalas valgantiems pieno produktus. Paprastas. Tinkamas paprastiems pietums smile.gif :

SŪRIO KEPSNYS

Kepsniui reikia:
Balto saldaus pieno sūrio (geriausiai - panyro, t.y. sūrio, į kurį nedėta druskos. Jo galima pasidaryti patiems labai nesunkiai arba paprašyti kokiame turgelyje paredavinėjančių sūrį, kad padarytų kokį vieną be druskos arba su mažai druskos - toks sūris kepamas neišsilydo, gražiai apkepa)
kario
fermentinio sūrio

sūrį reikai suraikyti riekelėmis, apibarstyti ir patrinti kariu, apkepti aliejuje, kol šiek tiek apskrus. Kai iškeps, uždėti ant kiekvienos riekelės po riekelę fermentinio sūrio ir įkišti į orkaitę, kol fermentinis sūris apsilydys. Viskas.

Prie kepsnio labai tinka ryžiai: juos verdant labai gerai įmesti pusę šaukštelio juodųjų garstyčių grūdelių (būna spec.prieskonių parduotuvėse), o jau išvirus, įdėti šiek tiek kario ir išmaišyti, kad gautųsi gražiai geltoni.

Kepsnį reikia valgyti su padažu. Čia jau kaip kam skanu, mes gaminam tokį paprastą: sumaišom majonezą su pomidorų padažu.

O salotos labai tinka: pekino kopūstas, pomidoras, agurkas, paprika su aliejaus ir sojos padažo užpilu. Galima dar citrinos sulčių šiek tiek įspausti.

Bandziau pasidaryti panyro, bet nesigavo. Dariau su citrinos sultimis. Gal nereikejo maisyti?
Atsakyti
O kas nesigavo? Nesutraukė pieno? Gal per mažai rūgšties buvo? Aš užvirinu ir po truputį sultis pilu tol, kol sutraukia, tada nukošiu, perlieju vandeniu ir prislegiu.
Atsakyti
Nesu vegetare, bet mesa man nera labai butina smile.gif
Taigi baklazanu blyneliai:
Baklazana nuplaunu ir supjaustau riekelemis bei pamerkiu i sudyta vandeni 10 min.
Tuo tarpu paruosiu tesla kepimui: 1 kiausinis, vandens ir miltu, kad butu tokia blynine tesla truputi tirstesne nei lieniniams ir i ja iberiu druskos.
Taigi nuplovus baklazanus, mirkau i tesla ir kepu abi puses kol graziai apskrunda.
Tuomet kloju tuos blynelius ant sviestinio popieriaus, ant virsaus dedu pomidora ir uzberiu tarkuotu fermentiniu suriu. Kepu orkaitej apie 15 min. kol issilydo suris.
Man skanu ir vieni, bet pagal recepta galima valgyti su ryziais ir padazu sumaisytu is keciupo ir majonezo.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukazzz: 01 gruodžio 2009 - 13:19