Dar įdėsiu porą savo mėgiamų troškinių.
LĘŠIŲ, BAKLAŽANŲ IR PAPRIKŲ TROŠKINYSreikės:
maždaug 1,5 vidutinio puodelio nuplautų lęšių
1 vidutinio baklažano
1 didelės arba 2 nedidelių paprikų
1 vidutinio svogūno
2 skiltelių česnako
3 šaukštų sojos padažo
prieskonių: druskos pagal skonį, maltų juodųjų pipirų, garam masala mišinio, poros lauro lapelių, kelių žirnelių kvepiančiųjų pipirų
trupučio alyvuogių aliejaus
Baklažanus supjaustyti riekelėmis ir didesnes riekeles supjaustyti į keturias dalis, o mažesnes - per pusę. Papriką supjaustyti stambokais gabalais. Susmilkintus svogūną bei česnaką pakepinti aliejuje. Į uždengiamą troškinimo indą dėti baklažanus, paprikas, aliejuje kepintus svogūnus ir česnakus, supilti lęšius, sudėti prieskonius, sojos padažą, užpilti nepilnu puodeliu vandens, galima dar šiek tiek įpilti aliejaus, uždengti ir troškinti orkaitėje maždaug 1,5 val. Lęšiai turi suminkštėti.
Man labai skanu valgyti su bulvėmis, tik tuomet gaunasi gana sunkiai virškinamas mišinys, tad sveikiau - su virtais ryžiais. O salotos labai tinka tokios: sutarkuoti agurką, gausiai užpilti natūraliu jogurtu, įberti druskos, maltų juodų pipirų ir išmaišyti.
ir dar vienas:
MORKŲ-CUKINIJŲ TROŠKINYSReikės:
2-3 morkų
nedidelės cukinijos
vidutinio svogūno
druskos, pipirų, poros lauro lapelių
sviesto
Morka sir cukinijas sutrakuoti burokine tarka, svogūnus supjaurtyti kubeliais. Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti svogūną, morkas, cukinijas, prieskonius, truputį pakepinti, tada įdėti dar sviesto (aš nepagailiu, nors ir kalorijų prisideda
), įpilti šiek tiek vandens, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir troškinti, kol morkos suminkštės.
Lamai skanu valgyti su juoda duona. Galima ir su virtomis bulvėmis. O galima pasidaryti ir picą:
KITOKIA PICAreikės:
1 blyno skandinaviškos ruginės arba kvietinės duonos (yra tokia serija - pasaulio duonos)
pomidorų padažo
morkų-cukinijų troškinio
fermentinio sūrio
pagal skonį galiam dėti, bet nebūtina: saulėje džiovintų pomidorų, feta sūrio, pjaustyto kubeliais, alyvuogių.
duonos blyną aptepti pomidorų padažu (jei "home made" - iš viso fantastika), paskleisti morkų-cukinijų troškinį (man patinka, kai jo būna nemažai, kad dominuotų įdaras, o ne blynas, kaip tradicinėse picose), sudėti papildomus ingredientus, jei norisi, apibarstyti fermentiniu sūriu ir pakepinti orkaitėje, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Skanaus