Įkraunama...
Įkraunama...

Alokazija

Jau parsinešiau alokąziją namo, pastačiau ant palangės. Bet pamačiau, kad ji verkia- nuo vienintelio lapo laša kaip vanduo. Ar čia iš džiaugsmo, ar iš skausmo nebesuprantu. Ar jums taip yra nutikę?
Atsakyti
gal bus lietaus ,o gal lyja...(kartais geles taipreguoja i esama ar busima lietu) g.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 08 22, 13:23)
gal bus lietaus ,o gal lyja...(kartais geles taipreguoja i esama ar busima lietu) g.gif

Puiku, vadinasi namie turėsime augalą- orų pranešėją.
Atsakyti
QUOTE(jurasili @ 2010 08 22, 14:22)
Jau parsinešiau alokąziją namo, pastačiau ant palangės. Bet pamačiau, kad ji verkia- nuo vienintelio lapo laša kaip vanduo. Ar čia iš džiaugsmo, ar iš skausmo nebesuprantu. Ar jums taip yra nutikę?

tie lašiukai yra nuodingi, sako žmonės nuo vėžio juos renka gydytis, man taip sakė pardavėja kur pirkau... auga pas mane ant šiaurinės palangės leidžia lapus vieną po kito, žydi antrą kartą iš eilės, nors žiedai neišvaizdūs schmoll.gif
Atsakyti
Auginu ir aš šią grožybę smile.gif Pas mane ji jau virš metų, parsinešiau su dviem lapukais, o dabar ji turi visus 12 thumbup.gif Persodinau ją iš karto tik nusipirkus į universalų substratą. Laistau aš ją kai prisimenu smile.gif Tikrai nedažniau kaip kartą per savaitę, pastatyta ji ant rytinės palangės.
Superinė gėlytė wub.gif
Atsakyti
Sveikos alokazijų mylėtojos 4u.gif

turėjau ir aš šią gėlytę, augo labai gražiai apie 3-4 metus ir neįnoringa buvo, vešėjo, maždaug apie 15 lapų turėdavo pastoviai, bet po to, išnešėm į laiptinę, nes ji gana daug vietos užėmė ir nesugalvojom kur įkomponuoti. O laiptinėj per kokį pusmetį ir numirojo blush2.gif ...

Matyt jai per šalta ten buvo, nes radau straipsnį apie jų priežiūrą, tai parašyta, kad žiemą ne mažiau 18 lapisnių reik...

beje, tas straipsnis, jei kam įdomu, čia:

http://www.sodospalv...ureti_alokazija
Atsakyti
neveltui ji pati graziausia lapine gele 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dol69: 05 spalio 2011 - 15:17
Aš šiltnamyje jau kelinti metai auginu. Tai įauga kotas rankos storumo. Lapai, kad skepetaitę pasidaryt gali..neveltui ji "dramblio" ausimi vadinama. Pernai plėvelinio šiltnamio stogą siekė.
Šiemet sodinau lauke, bet ten skurdo. Pagailo. Persodinau į šiltnamį. Subujojo, bet ne tiek, kiek pernai. Mažesnius daigelius pasisodinau į vazonėlį ir parsivežiau namo. Didelius susodinom į kibirą ir palikau žiemot sodo rūsyje.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2011 10 13, 06:34)
Aš šiltnamyje jau kelinti metai auginu. Tai įauga kotas rankos storumo. Lapai, kad skepetaitę pasidaryt gali..neveltui ji "dramblio" ausimi vadinama. Pernai plėvelinio šiltnamio stogą siekė.
Šiemet sodinau lauke, bet ten skurdo. Pagailo. Persodinau į šiltnamį. Subujojo, bet ne tiek, kiek pernai. Mažesnius daigelius pasisodinau į vazonėlį ir parsivežiau namo. Didelius susodinom į kibirą ir palikau žiemot sodo rūsyje.

Dar neteko tokios didžiulės matyt,turėtų atrodyt įspūdingai.Manoji,tai nėr didelė.Šiuo metu teturi tik 7 lapus.Gal alit patart,ką daryt,kad lapus leistų ,o ne žydėtų.Šiemet,jau 3 žiedus buvo išleidus.Pernai žydėjo 2 kartus.
Atsakyti
Pas mane šiltnamyje tik lapojo. Bet lapų vos 4 - 5. Pernai tai medis. Maniau kastuvą sulaužysiu kasdama. Šiemet, pagal pernai, nei pusės tiek neužaugo.Bet augalas įdomus, kitąmet vėl šiltamyje joms paliksiu vietos.
Gal augimo periodu daugiau azotinių trąšų duot, nei kitų, tuomet turėtų eiti "į lapus".
Saviškę iš Amerikos gavau. Ten ją "dramblio ausimi" vadina. Matosi, kad skirta lauke augint. Kambaryje ji tokia milžinas nebus, bet ant palangės nepastatysi.
Atsakyti
nebesuprantu doh.gif ant lapeliu pasirodo rudai gelsvos demeles.tai teko nuskinti du lapelius,manau kad jai truksta dregmes tai isnesiau i vonia,ten yra didelis langas ir jai reikiamos dregmes.taip pat purskiu kekviena diena lapelius.lyg ir nebesidaugina tos demeles.bet zemese vis laksto kaskokie musiokai doh.gif nebesuprantu kaip juos isnaikinti.gal buvo kam taip?
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2011 12 06, 12:55)
nebesuprantu  doh.gif  ant lapeliu pasirodo rudai gelsvos demeles.tai teko nuskinti du lapelius,manau kad jai truksta dregmes tai isnesiau i vonia,ten yra didelis langas ir jai reikiamos dregmes.taip pat purskiu kekviena diena lapelius.lyg ir nebesidaugina tos demeles.bet zemese vis laksto kaskokie musiokai  doh.gif  nebesuprantu kaip juos isnaikinti.gal buvo kam taip?

Kai kada ant senų lapų atsiranda dėmių.Aš juos paprasčiausiai nukerpu.Bet ,gal pas jus kita priežastis g.gif
Atsakyti