man tai su alokazija nesiseka, nesiprantu kaip ją prižiūrėt gavau prieš kelis metus dovanų, su daug lapų, bet po kokių metų visi lapai nukrito, norėjau išmest, bet vyras neleido, vis palaistydavo, taip ir stovėjo daugiau nei pusmetį tuščias vazonas paskui sugalvojau, kad reik pažiūrėt, kas vazono viduj, svogūnėlį persodinau ir tada atgijo, išleido kelis lapus ale po gerų metų vėl numirė, dabar va, vėl persodinau, ir jau po truputį pradėjo leisti naują ugliuką ar taip turi būti? man ji labai graži gėlė, bet tas numirimas kas metai mane erzina ir stovi tuščias vazonas kelis mėnesius
numiroti taip neturėtų, aš kiek iš savo patirties manau ,kad vietos pakeitimas ar persodinimas sukelia jai stresą, kai apsipranta auga
QUOTE(Gerbera @ 2007 09 10, 21:15)
nagi i virsu kapanojames.
kazkas mano alokazijai atsitiko jau gerai buvo leido lapus ir kazkoks kaip miltais apiberti lapai, cia liga kokia ar kas? nupurskiau lyg ner dabar gal kuriai taip buvo?
kazkas mano alokazijai atsitiko jau gerai buvo leido lapus ir kazkoks kaip miltais apiberti lapai, cia liga kokia ar kas? nupurskiau lyg ner dabar gal kuriai taip buvo?
QUOTE(Ausma @ 2007 09 11, 10:08)
Aš irgi pastebėjau, kad pas mano alokaziją ant senesnių lapų lyg tokios miltuotos dėmelės kitoje lapo pusėje. Iš pradžių tik nuvalydavau jas, o šiandien jau nusipirkau nuo miltligės, bandysiu purkšti.
Norėjau paklaust, o kuo purškėt? Nes manoji taip gražiai bujojo per vasarą balkone, o ėmė ir irgi miltais ir voratinkliais apsinešė namo parnešta ...
Sveiki, norejau paklausti, galbut zinot kuo purksti alokazija, nes isandien pastebejau ant jos zemes vaiksciojancias musytes Tokia grazi gelyte, visai neseniai nusipirkau, jauciu is parduotuvės ta zaraza
QUOTE(VUL @ 2006 11 30, 11:35)
Mano pernai tokiu laiku taip pat prie kraštų atsirado tos bjaurios geltonos dėmės. O šiemet visi seni lapai pagelto , tai teko nuskinti. Dabar likę tik per vasarą išauginti, jie dar nerūduoja( tfu tfu tfu). Gal jai šviesos permažai ?
Šiemet mano alokazija stovi ant šildomų grindų ir viskas kuo puikiausiai, neatsirado nė vienos dėmelės. Pasirodo, jai buvo per šalta . Kad tai išsiaiškinčiau prireikė daugiau kaip metai laiko .
Papildyta:
QUOTE(Grosa @ 2008 01 18, 17:30)
Sveiki, norejau paklausti, galbut zinot kuo purksti alokazija, nes isandien pastebejau ant jos zemes vaiksciojancias musytes Tokia grazi gelyte, visai neseniai nusipirkau, jauciu is parduotuvės ta zaraza
Paprasčiausias būdas jų atsikratyti yra palaistyti su actara. Jos yra Senukuose, Ermitaže. Tos musytės nekenksmingos, bet labai nemalonu, kai pradeda skraidyti.
Manoji alokazija prieš pernykštę žiemą irgi numetė visus lapus.Bet pavasarį ataugo nauji gražūs lapai,nors aš ir nepersodinau jos tų gumbelių.Šiemet vėl lapkritį liko su 1 lapu.Jau jis pamažu gelsta.Ar tikrai pavasary reiks ją persodinti?Stovi tai šiltai netoli radiatoriaus.
QUOTE(emma @ 2008 01 18, 22:09)
Manoji alokazija prieš pernykštę žiemą irgi numetė visus lapus.Bet pavasarį ataugo nauji gražūs lapai,nors aš ir nepersodinau jos tų gumbelių.Šiemet vėl lapkritį liko su 1 lapu.Jau jis pamažu gelsta.Ar tikrai pavasary reiks ją persodinti?Stovi tai šiltai netoli radiatoriaus.
Pas mane tas pats. Turėjau dvi, viena uzsibaigė [aš taip maniau kol gumbo neišroviau, nes buvo grazus sveikas.] O kita dabar su 1 lapu [neseniai antra numetė] stovi šalia radiatoriaus.
Man irgi sita gelyte numire. Pradejo "verkt", apie savaite laiko nuo lapu galiuku nulasedavo po lasiuka, po to pastovejo dar kelis men. ir viskas. Kai isemiau is vazono radu tik merliuko gabaliuka, ir ta visa sutrunijusi. Ka blogai dariau? Cia skaitosi supuvo? As nusprendziau, kad ji neturejo saknu
Dar vadinama-Dramblio ausis,kaip su ja susigyvent?
Ačiū už atsakyma.
Sveikos ,as auginau sia gele,tikrai labai grazus augaliukas,jokios ypatigos prieziuros,netiesioginiai saules spinduliai,kartais palieti,apipurksti ir tiek(nesupudinti ,o nuo tiesiogines saules pas maniske lapai "nudegdavo").Siaip pas mane graziai augo,daznai zydedavo(panasiai kaip kalijos ziedas).