Įkraunama...
Įkraunama...

Alokazija

QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 29, 18:08)
HELP - mano alokazijos vienas lapas kokiom tai dėmėm geltonom nuėjo - nuo ko čia galėtų būti?lyg ir sąlygos nepakito - ir drėgna, ir palaistau g.gif

Mano vienas senas lapas irgi nugelto,nupjoviau,o kiti lygtai neblogai kolkas laikosi.Žiema,ruduo-nėr ko norėt... unsure.gif
Atsakyti
Pries savaite Senukuose (kas per geliu kankintojai) nusipirkau alokasija Polly atitrynimui uz lita (nukankintas augaliukas, bet su vienu sveiku lapu). Stebejau as ja, palaisciau tik karta. Tas sveikasi slapas laikosi. Tai uzejau i foruma apsizvalgyti - matau, kad sitoj temoj pacioj pradzioj nuotraukyte mano alokasijos ideta biggrin.gif
Paskaiciau, kad merginoms visai gerai sekasi jas priziureti, ir pati nusiteikiau sekmei mirksiukas.gif
Dideliu ir sveiku lapu jusu augaleliams!
Atsakyti
Aš šiandien važiuodama į darbą užsukau į Senukus, o ten kai kurios gėlytės net su 90 % nuolaida. Žinoma, kai kurios atrodė jau labai graudžiai, bet rinktis dar buvo iš ko. Taigi išsirinkau alokasiją ir afelandrą po 3 lt. Tiesiog negalėjau nenusipirkti. Seniai man jos patinka, bet kaina paprastai didelė būna. Dabar per pertrauką puoliau ieškoti informacijos internete, kaip jas auginti. Ir, kaip visada, daugiausiai žino supermamos bigsmile.gif Mano alokasija atrodo visai neblogai. Turi penkis stambius lapus. Tik juose yra po keletą sausų rudų dėmelių. Yra naujų lapų ir naujų atžalų užuomazgų, bet tokios apmirę. Žemė vazone buvo sausa lyg visą žiemą nelaistyta. Taigi pirmiausiai gerai priliejau. Savaitgalį reikės persodinti. Kokios žemės reikia, sužinojau iš ankstesnių žinučių mirksiukas.gif Taigi, bandysiu gelbėt augalėlį.
Beje, afelandros priežiūra pasirodo taip pat labai panaši.
Atsakyti
Man ji tokia graži gelytė rolleyes.gif Vis praeinu parduotuvėj pro šalį su pavydu nužvelgdama, bet reikės pagaliau įsigyti. Tik su vieta namuose problema biggrin.gif Šviesos ji labai daug reikalauja?
Atsakyti
Manoji stovi nelabai šviesiai,atokiau nuo lango.Bet šiaip tai gana pretenzinga gėlė,dabar nebepirkčiau.
Atsakyti
QUOTE(Fikuselis @ 2007 05 24, 19:56)
Manoji stovi nelabai šviesiai,atokiau nuo lango.Bet šiaip tai gana pretenzinga gėlė,dabar nebepirkčiau.

blink.gif rimtai? tai reikia dar apsvarstyt ar verta man ją pirkt g.gif
Atsakyti
Mano alokazija stovi darbe ant rytinės palangės. Todėl daugiau saulės gauna tik iš ryto. Kasdien atėjus į darbą apipurškiu. Jau išleido didelį gražų naują lapą bei mažutę atžalą. Ir sustojo g.gif Dabar sparčiai augina papildomas šaknis iš to sustorėjimo, esančio virš žemės, ir kažkokius gumbelius prie šaknų. Gal tai irgi atžalos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2007 05 25, 09:33)
Mano alokazija stovi darbe ant rytinės palangės. Todėl daugiau saulės gauna tik iš ryto. Kasdien atėjus į darbą apipurškiu. Jau išleido didelį gražų naują lapą bei mažutę atžalą. Ir sustojo g.gif Dabar sparčiai augina papildomas šaknis iš to sustorėjimo, esančio virš žemės, ir kažkokius gumbelius prie šaknų. Gal tai irgi atžalos g.gif

Tie gumbeliai prie šaknų, jei abi kalbam apie tą pat, ir mane domina. g.gif g.gif Vis išlenda į žemės paviršių, bet nieko doro iš jų taip ir neišauga doh.gif - nudžiūva.
Atsakyti
nagi i virsu kapanojames.
kazkas mano alokazijai atsitiko jau gerai buvo leido lapus ir kazkoks kaip miltais apiberti lapai, cia liga kokia ar kas? nupurskiau lyg ner dabar gal kuriai taip buvo?
Atsakyti
Aš irgi pastebėjau, kad pas mano alokaziją ant senesnių lapų lyg tokios miltuotos dėmelės kitoje lapo pusėje. Iš pradžių tik nuvalydavau jas, o šiandien jau nusipirkau nuo miltligės, bandysiu purkšti.
Atsakyti
turiu dvi alokazijas, tiksliau vieną išskirtą, biggrin.gif vienoji pagaliau išaugino antrąji lapa, o kita pradėjo ir sustojo.. senojo lapo kotas susiraukšlėjo ir linksta, neisivaizduoja ka daryt.. blush2.gif
Atsakyti
aš kažkadu irgi turėjau, paskui kai persikrautėm numiro sad.gif
auginau taip:
šviesioje vietoje visą dieną (langai buvo į pietus) bet ne saulėj, jos praktiškai negaudavo, žemė tokia posausė, svarbu neperliet, nes ruduoja lapai, jai reikia drėgno oro, kadangi siūdavau bendrabuty, tai garo netrukdavo hihihi.gif išleido keliskart po žiedą, man jis kažkaip kaliją primena.
Atsakyti