Įkraunama...
Įkraunama...

Alokazija

QUOTE(Fikuselis @ 2006 10 04, 20:30)
O tai kam alokazijai tą laistymą mažint,ji gi ne kaktusas? g.gif Aš laistau pastoviai vienodai ir žiemą,ir vasarą.Automatiškai rudeniop atvėsta,ne taip greit išdžiūna tai ir laistai rečiau.Išleido vėl naują lapą,bet per remontą du senus lapus vyras nulaužė verysad.gif

hmm g.gif mat kaip ax.gif na, aš šiemet pirmą kart žiemosiu su alokazija - tai ir klausiu, bo niekad nebuvau auginus. literatūroj radau, kad žiemą - ramybės periodas, tai galvojau, kad jis neturi prasidėti staiga, vat ir sumąsčiau kad reik pradėt mažint laistymą ax.gif ale, matyt, tu teisi esi - savaime gausis ta 'ramybė' ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 05, 09:06)
hmm  g.gif mat kaip  ax.gif na, aš šiemet pirmą kart žiemosiu su alokazija - tai ir klausiu, bo niekad nebuvau auginus. literatūroj radau, kad žiemą - ramybės periodas, tai galvojau, kad jis neturi prasidėti staiga, vat ir sumąsčiau kad reik pradėt mažint laistymą  ax.gif ale, matyt, tu teisi esi - savaime gausis ta 'ramybė'  ax.gif

Jokių ryškiau išreikštų ramybės periodų tokie augalai neturi.Jei jūs užsiimsite jų terorizavimu(t.y. priverstinai darysite poilsį vien dėl nesugebėjimo sudaryti optimalių sąlygų žiemą),rezultatas atrodys maždaug taip:"SOS,padėkite,gelbėkite,džiūsta,ruduoja,miršta" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 10 05, 08:53)
Jokių ryškiau išreikštų ramybės periodų tokie augalai neturi.Jei jūs užsiimsite jų terorizavimu(t.y. priverstinai darysite poilsį vien dėl nesugebėjimo sudaryti optimalių sąlygų žiemą),rezultatas atrodys maždaug taip:"SOS,padėkite,gelbėkite,džiūsta,ruduoja,miršta" mirksiukas.gif

Aišku, ačiū 4u.gif
beje, šian dar vieną lendantį lapelį pamačiau yahoo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulegrazha: 05 spalio 2006 - 09:19
QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 05, 10:18)
Aišku, ačiū  4u.gif
beje, šian dar vieną lendantį lapelį pamačiau  yahoo.gif

na, pasirodo joks ten ne lapas, o žiedas biggrin.gif tik jau toks.. nevertas dėmesio visai schmoll.gif gal, sakau, nukirpt jį - na kam čia augalas save alins g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegrazha @ 2006 10 18, 15:42)
na, pasirodo joks ten ne lapas, o žiedas  biggrin.gif  tik jau toks.. nevertas dėmesio visai  schmoll.gif gal, sakau, nukirpt jį - na kam čia augalas save alins  g.gif

Tropiniai augalai,tokie kaip alokazijos,difenbachijos ir pan. paprastai žydi dviem atvejais:arba jie labai gerai jaučiasi,arba jaučia artėjančią mirtį(ryškų gyvenimo sąlygų pablogėjimą).Jūsų alokazijos žiedas-greičiausiai antrasis atvejis rolleyes.gif
Žiedo nukirpimas artėjančios mirties problemos neišspręs-reikia skubiai gerinti jai gyvenimo sąlygas(substratas,šiluma,šviesa,oro drėgmė). mirksiukas.gif
Atsakyti
Na manoji alokazija nežydi,bet difenbachijos,kai jas augindavau,žydėdavo,ir nė velnio nemirdavo...Tai negi aš joms tokias palankias sąlygas sukurdavau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fikuselis @ 2006 10 18, 21:52)
Na manoji alokazija nežydi,bet difenbachijos,kai jas augindavau,žydėdavo,ir nė velnio nemirdavo...Tai negi aš joms tokias palankias sąlygas sukurdavau? g.gif

Taigii iš arti jums geriau matosi tos sąlygos lotuliukas.gif
Labai galimas variantas,kad,jausdamos gyvenimo blogėjimą,gėlės pradeda krauti žiedus(lastelių lygmeny pradeda formuoti generatyvinius organus),bet per tą laiką,kol tas žiedas tampa matomas,salygos pagerėja ir gėlėms praeina nusistatymas mirti mirksiukas.gif
Jei šį reikalą nagrinėti truputį giliau(fiziologiniame,biocheminiame,rūšies genetinio kodo lygmeny),viskas yra labai sudėtinga... smile.gif
Pasakymas,kad augalas jaučia artėjančią mirtį ar meilę gyvenimui yra labai,labai primytyvus ir paviršutiniškas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 10 18, 18:56)
Tropiniai augalai,tokie kaip alokazijos,difenbachijos ir pan. paprastai žydi dviem atvejais:arba jie labai gerai jaučiasi,arba jaučia artėjančią mirtį(ryškų gyvenimo sąlygų pablogėjimą).Jūsų alokazijos žiedas-greičiausiai antrasis atvejis rolleyes.gif
Žiedo nukirpimas artėjančios mirties problemos neišspręs-reikia skubiai gerinti jai gyvenimo sąlygas(substratas,šiluma,šviesa,oro drėgmė). mirksiukas.gif

Na, manau, kad padėtis gerėja, nes juk nustojau tą ramybės periodą vaidinti, galai neberuduoja.. ax.gif matyt, kad buvo mano alokazija išsigandus kad paskutinioji išmušė biggrin.gif dėkui už patarimus 4u.gif
Atsakyti
HELP - mano alokazijos vienas lapas kokiom tai dėmėm geltonom nuėjo - nuo ko čia galėtų būti?lyg ir sąlygos nepakito - ir drėgna, ir palaistau g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 29, 17:08)
HELP - mano alokazijos vienas lapas kokiom tai dėmėm geltonom nuėjo - nuo ko čia galėtų būti?lyg ir sąlygos nepakito - ir drėgna, ir palaistau g.gif

Mano pernai tokiu laiku taip pat prie kraštų atsirado tos bjaurios geltonos dėmės. O šiemet visi seni lapai pagelto verysad.gif , tai teko nuskinti. Dabar likę tik per vasarą išauginti, jie dar nerūduoja( scare.gif tfu tfu tfu). Gal jai šviesos permažai g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 11 30, 10:35)
Gal jai šviesos permažai g.gif ?

na, negarantuoju, kad nemaišau, bet man rodos alokazija ir paunksmėj neblogai jaučiasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegrazha @ 2006 11 30, 11:55)
na, negarantuoju, kad nemaišau, bet man rodos alokazija ir paunksmėj neblogai jaučiasi g.gif

Tai, kad kitaip nesuprantu kas jai nepatinka. Ir palaistyta, ir apipurkšta mastau.gif .
Papildyta:
QUOTE(VUL @ 2006 11 30, 11:35)
Gal jai šviesos permažai g.gif ?

Ta prasme, kad diena jai per trumpa. Gal žiemą reikėtų papildomo apšvietimo?
Atsakyti