Įkraunama...
Įkraunama...

Alokazija

QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 03, 21:15)
nu taip, teisybė  blush2.gif ale mano katinas toks smalsus ir visur užlipantis, kad vaje  doh.gif bet jau žinokit, parsinešiau, neišturėjau  ax.gif senukuose tik 7.99 kainuoja  bigsmile.gif

Sekmės auginant ir katinui sekmės, jei paragaus hihihi.gif .
Atsakyti
Aš dar klausimėlį vieną kitą turiu ax.gif O į kokią žemę geriau sodint? Lyg ir lapinis augalas, bet žydi g.gif ar tiesiog universalią su putplasčio burbuliukais sumaišyt? g.gif Ir dar - ar vazonėlį didesnį/mažesnį mėgsta ? Neradau savo knygose apie tai, tai gal jūs iš patirties ką pasakyt galit?
Atsakyti
Aš alokaziją čia iš vienos supermamytės įsitaisiau-auga visai gerai,išleido dabar du lapus.Sodinau į paprastą žemę,į vidutinį vazoniką.Papurškiu kartas nuo karto,laistau saikingai-ir laikosi.Nors šiaip baisiai visi skundžiasi,kad ji lepi ir t.t.,bet manoji buvo išauginta namie,ne iš parduotuvės,gal todėl ir auga be problemų.
Atsakyti
QUOTE(Fikuselis @ 2006 08 04, 19:32)
Aš alokaziją čia iš vienos supermamytės įsitaisiau-auga visai gerai,išleido dabar du lapus.Sodinau į paprastą žemę,į vidutinį vazoniką.Papurškiu kartas nuo karto,laistau saikingai-ir laikosi.Nors šiaip baisiai visi skundžiasi,kad ji lepi ir t.t.,bet manoji buvo išauginta namie,ne iš parduotuvės,gal todėl ir auga be problemų.

Alokazijos-tipiški oranžerijų augalai.Mėgsta šilumą,aukštą santykinį oro drėgnumą ir gerą šaknų aeraciją(purų substratą).Tarybiniais laikais turėjau kelias skirtingas alokazijas savo tropinių-lapinių augalų kolekcijoje.Geriausiai jos jautėsi akvariumų kambaryje,pasodintos į kiminus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na iš Gintaro nurodytų dalykų pas mane tėra purus substratas... blush2.gif Didelės drėgmės negaliu pasiūlyt...Na dar tiesa šilumos stoka irgi nesiskundžiam.
Atsakyti
Maniškė leidžia lapelį naują thumbup.gif Tai pradėjau turėti daug vilties, kad patinka jai pas mane ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 22, 21:53)
Maniškė leidžia lapelį naują  thumbup.gif Tai pradėjau turėti daug vilties, kad patinka jai pas mane  ax.gif

Tai šaunu, kad auga. Pas mane ji vasarą taip pat gerai auga. O vat žiemą pradeda kaprizintis. Bet tikiuosi, kad taviškė sėkmingai peržiemos smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 08 23, 09:57)
Tai šaunu, kad auga. Pas mane ji vasarą taip pat gerai auga. O vat žiemą pradeda kaprizintis. Bet tikiuosi, kad taviškė sėkmingai peržiemos smile.gif .

Žiemą alokazijoms - ramybės metas, tai gal ir normalu, kad aprimsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 23, 10:15)
Žiemą alokazijoms - ramybės metas, tai gal ir normalu, kad aprimsta  g.gif

Tai, kad žiemą apie lapų kraštus atsirado bjaurios geltonos dėmės ir sugadino visą vaizdą. Gal jai buvo per šalta? O pavasarį pradėjo vėl leisti naujus, gražius lapus ir žiedus. Tiesa, tie žiedai nelabai verti dėmesio irnesakyk.gif , bet matyt jai viskas gerai smile.gif .
Atsakyti
labai grazi gele thumbup.gif , reiks isigyti
Atsakyti
Gal galit kas pasakyti, kada alokazijoms jau mažiau vandens reik ? g.gif na, kada tas ramybės periodas prasideda? pradėjau jau mažint po truputį laistymą, tai žiūriu, lapų galiukai ruduot ėmė unsure.gif tai ne laikas dar ar kaip? g.gif
Atsakyti
O tai kam alokazijai tą laistymą mažint,ji gi ne kaktusas? g.gif Aš laistau pastoviai vienodai ir žiemą,ir vasarą.Automatiškai rudeniop atvėsta,ne taip greit išdžiūna tai ir laistai rečiau.Išleido vėl naują lapą,bet per remontą du senus lapus vyras nulaužė verysad.gif
Atsakyti