sveikutes
nusipirkau alokazija jau antra karta, nes man ji nerealiai grazi. viena karta nepavyko man niekas ir ji uzlinko ka daryti kad vel taip nebutu, gal kas turit, kaip liejat, kur laikot?
O kaip ji atrodo?
QUOTE(ALMUX @ 2005 09 04, 19:25)
O kaip ji atrodo?
nusipirkau toki viena lapa grazuoli, ir ji isleido dar viena dar didesni lapa. Prieziura nieko ypatingo, zinau tik, kad megsta dregme (reikia purksti), sviesos labai daug nereikalauja. Sekmes auginant.
AHA SITOKIA
o idomu, gal zinot ar ji megsta liejima i vazona, ar i indeli?
o idomu, gal zinot ar ji megsta liejima i vazona, ar i indeli?
QUOTE(Gerbera @ 2005 09 07, 22:18)
As laistau i vazona ir butinai ispilu pertekliu vandens, kuris atsiranda leksteleje.
aš irgi tokią turėjau, ji ne tik naują lapą išleido, bet ir pražydo...bet paskui numirė nežinau kodėl
Turiu ir aš tokią. Auginu jau 3-4 metus, tai ji vieną lapą numeta, kitą užaugina. Taip ir laikosi su 4-5 lapais: nei bujoja, nei miršta. Ir žydi kasmet. O dar vieną veislę turėjau - tai ta panašu, kad numiro. Bet vazono su stiebo likučiu dar neišmetu, vis tikiuosi, kad gal atsigaus pavasarį.
O knygoje rašo, kad reik jas šiltai laikyt, daugiau kaip 20 laipsnių temepratūroje, o žiemą - ne vėsesnėje nei 17 laipsniu paunksnėje ir pusiau paunksnėje. O per šaltai laikant pūva šakniastiebiai. Lieti tik minkštu vandeniu (aš lieju tokiu, koks iš krano bėga), pavasarį, vasarą ir rudenį - gausiai (bet vandens padėkle nepalikti), o žiemą - nedaug. Ir dar oras privalo būti labai drėgnas - aš tam tikslui naudoju antrą lėkštutę, į kurią pripiliau keramzito ir vandens, kad pastoviai garuotų. Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.
O knygoje rašo, kad reik jas šiltai laikyt, daugiau kaip 20 laipsnių temepratūroje, o žiemą - ne vėsesnėje nei 17 laipsniu paunksnėje ir pusiau paunksnėje. O per šaltai laikant pūva šakniastiebiai. Lieti tik minkštu vandeniu (aš lieju tokiu, koks iš krano bėga), pavasarį, vasarą ir rudenį - gausiai (bet vandens padėkle nepalikti), o žiemą - nedaug. Ir dar oras privalo būti labai drėgnas - aš tam tikslui naudoju antrą lėkštutę, į kurią pripiliau keramzito ir vandens, kad pastoviai garuotų. Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.
Mano alokazija irgi kažkokia nelinksma. Nusipirkau pernai, tai iki žiemos išleido tris didelius lapus, žydėjo ir dabar žydi, nors tie jos žiedai . Bet lapų pakraščiai pasidarė kažkokie dėmėti, tokie bjauriai geltoni. Taigi vaizdas nekoks. Gal per šalta?
ir aš turiu tokią gėlytę. Jau gal kokius du metus. Tai jiu augo spartčiai, žydėdavo kas mėnesį po žiedą, vėliau ir po du žiedukus. Išleido tris ūgliukus ir visi numetė lapukus. Tik dabar žiūriu vienas ūgliukas leidžia naują lapuką. Laikau aš ją virtuvėj iir palaistau dažnokai.
QUOTE(Natute @ 2006 03 08, 15:23)
Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.
Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau Jei tokios nuodingos, tai gal susilaikyt
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 03, 14:54)
Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau Jei tokios nuodingos, tai gal susilaikyt
Bet juk nevalgyti ją perki , o , kad vaikai ar gyvūnai nepasiektų , galima pastatyti kur nors aukštai. Pas mane auga alokazija ir difenbachija (taip pat nuodinga), bet mes dar gyvi
QUOTE(VUL @ 2006 08 03, 16:03)
Bet juk nevalgyti ją perki , o , kad vaikai ar gyvūnai nepasiektų , galima pastatyti kur nors aukštai. Pas mane auga alokazija ir difenbachija (taip pat nuodinga), bet mes dar gyvi
nu taip, teisybė ale mano katinas toks smalsus ir visur užlipantis, kad vaje bet jau žinokit, parsinešiau, neišturėjau senukuose tik 7.99 kainuoja