Įkraunama...
Įkraunama...

Alokazija

sveikutes 4u.gif

nusipirkau alokazija jau antra karta, nes man ji nerealiai grazi. viena karta nepavyko man niekas ir ji uzlinko blink.gif doh.gif ka daryti kad vel taip nebutu, gal kas turit, kaip liejat, kur laikot?
Atsakyti
O g.gif kaip ji atrodo?
Atsakyti
QUOTE(ALMUX @ 2005 09 04, 19:25)
O g.gif  kaip ji atrodo?

user posted image
nusipirkau toki viena lapa grazuoli, ir ji isleido dar viena dar didesni lapa. Prieziura nieko ypatingo, zinau tik, kad megsta dregme (reikia purksti), sviesos labai daug nereikalauja. Sekmes auginant.
Atsakyti
AHA SITOKIA 4u.gif
o idomu, gal zinot ar ji megsta liejima i vazona, ar i indeli?
Atsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2005 09 07, 22:18)
AHA SITOKIA 4u.gif
o idomu, gal zinot ar ji megsta liejima i vazona, ar i indeli?

As laistau i vazona ir butinai ispilu pertekliu vandens, kuris atsiranda leksteleje.
Atsakyti
aš irgi tokią turėjau, ji ne tik naują lapą išleido, bet ir pražydo...bet paskui numirė cry.gif nežinau kodėl g.gif
Atsakyti
Turiu ir aš tokią. Auginu jau 3-4 metus, tai ji vieną lapą numeta, kitą užaugina. Taip ir laikosi su 4-5 lapais: nei bujoja, nei miršta. Ir žydi kasmet. O dar vieną veislę turėjau - tai ta panašu, kad numiro. Bet vazono su stiebo likučiu dar neišmetu, vis tikiuosi, kad gal atsigaus pavasarį.
O knygoje rašo, kad reik jas šiltai laikyt, daugiau kaip 20 laipsnių temepratūroje, o žiemą - ne vėsesnėje nei 17 laipsniu paunksnėje ir pusiau paunksnėje. O per šaltai laikant pūva šakniastiebiai. Lieti tik minkštu vandeniu (aš lieju tokiu, koks iš krano bėga), pavasarį, vasarą ir rudenį - gausiai (bet vandens padėkle nepalikti), o žiemą - nedaug. Ir dar oras privalo būti labai drėgnas - aš tam tikslui naudoju antrą lėkštutę, į kurią pripiliau keramzito ir vandens, kad pastoviai garuotų. Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.
Atsakyti
Mano alokazija irgi kažkokia nelinksma. Nusipirkau pernai, tai iki žiemos išleido tris didelius lapus, žydėjo ir dabar žydi, nors tie jos žiedai g.gif . Bet lapų pakraščiai pasidarė kažkokie dėmėti, tokie bjauriai geltoni. Taigi vaizdas nekoks. Gal per šalta?
Atsakyti
ir aš turiu tokią gėlytę. Jau gal kokius du metus. Tai jiu augo spartčiai, žydėdavo kas mėnesį po žiedą, vėliau ir po du žiedukus. Išleido tris ūgliukus ir visi numetė lapukus. Tik dabar žiūriu vienas ūgliukas leidžia naują lapuką. Laikau aš ją virtuvėj iir palaistau dažnokai.
Atsakyti
QUOTE(Natute @ 2006 03 08, 15:23)
Ir dar knygoje perspėja, kad alokazija turi odą erzinančių medžiagų, o kai kurios rūšys - net ciano rūgšties, tad atsargiai mamos, žiūrėkit, kad mažuliai neparagautų.

Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau unsure.gif Jei tokios nuodingos, tai gal susilaikyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegrazha @ 2006 08 03, 14:54)
Na va, taip norėjau šitos gėlytės, jau buvau beeinanti pirkti, ir dabar suabejojau  unsure.gif Jei tokios nuodingos, tai gal susilaikyt  g.gif

Bet juk nevalgyti ją perki lotuliukas.gif , o , kad vaikai ar gyvūnai nepasiektų , galima pastatyti kur nors aukštai. Pas mane auga alokazija ir difenbachija (taip pat nuodinga), bet mes dar gyvi hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 08 03, 16:03)
Bet juk nevalgyti ją perki lotuliukas.gif , o , kad vaikai ar gyvūnai nepasiektų , galima pastatyti kur nors aukštai. Pas mane auga alokazija ir difenbachija (taip pat nuodinga), bet mes dar gyvi  hihihi.gif

nu taip, teisybė blush2.gif ale mano katinas toks smalsus ir visur užlipantis, kad vaje doh.gif bet jau žinokit, parsinešiau, neišturėjau ax.gif senukuose tik 7.99 kainuoja bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulegrazha: 03 rugpjūčio 2006 - 20:16