Įkraunama...
Įkraunama...

2009 Krikštynų planavimas 3 d.

QUOTE(vaiddaa @ 2009 05 27, 11:16)
Vakar mano mama buvo Urmo bazej, tai sake kazkuriam skyriuj mate kraunant linines grazias sukneles, jei reikia galiu pasidometi kuriam tiksliai skyriuje mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif Reikės nuvažiuot būtinai

QUOTE(Reginiukas @ 2009 05 27, 11:20)
na musu kadangi bus nuosavame name, tai del to problemu nekils  mirksiukas.gif . o tai kodel gali neleisti, jei pvz paejesit kur nors i pieva  g.gif

Ten buvo didelė teritorija jų, o velnias žino kur grūstis nesinorėjo smile.gif

QUOTE(iingaxxx @ 2009 05 27, 14:28)
sveikutes 4u.gif

patarkit ka isgraviruoti mociutems ant saukstu, na visai neateina jokia mintis i galva blush2.gif

Anūkėlės/anūko pietūs...
Anūkėlės/anūko uogienės šaukštas...
Viru viru košę anūkėlei/anūkėliui... rolleyes.gif

QUOTE(ligita33 @ 2009 05 27, 20:18)
o tai tavo siuveja nebesiuva, ar kaip? gal nori musu nupirkt?  lotuliukas.gif o kokio amziaus vaikui reikia?

Ji tik vaikams siūna, jau turim mažojo, bet man reikia suknelės ax.gif
Atsakyti
mamytes, pasidalinkite savo žiniomis smile.gif
kaip galečiau pasidaryti saldainiukams popieriukus?
Atsakyti
sveikos mamytės, gal butu galima ir man popieriuku sablona ? stulgyte@gmail.com
Atsakyti
sveikutės
šiandien pagaliau sutarėm su kunigu dėl datos, tai vat liepos 4d. mūsų pupa taps krikščionė thumbup.gif tik dabar pagalvojau kad laiko mažai liko o aš viską po biški kaupiu galvelėj ir kompe bet nieko konkrečiai taip ir neturiu doh.gif
norėjau įkelti pasirodyti dukrytės suknelę, ir dar kelios mamos prašė kaliraštuko, bet internetas durniuoja, tik puslapius vartyti galiu ir tai ne visus o jojių faikų prisegti ar nuotraukas įkelti neina verysad.gif reiks skambinti į interneto firmą kad tvarkytų, o tada jau įkelsiu savo darbelius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(estetė @ 2009 05 27, 20:19)
Ji tik vaikams siūna, jau turim mažojo, bet man reikia suknelės  ax.gif


o i mano apdara atkreipei demesi? buvau apsirengsi linines kelnes+baltinukai +ilgas paltas su neriniais... visi gyre... kainavo ne pilnai 400
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2009 05 27, 20:32)
o i mano apdara atkreipei demesi? buvau apsirengsi linines kelnes+baltinukai +ilgas paltas su neriniais... visi gyre... kainavo ne pilnai 400

as atkreipaiu demesi, wub.gif , laai supoer rubai.
as turbut trauksiu kazka is spintos, nes pinigelius beveik visus paaukojau sventei blush2.gif . na nebent dar padevetose ka nors nerealiai patinkancio rasciau, nes tie turginiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2009 05 27, 22:32)
o i mano apdara atkreipei demesi? buvau apsirengsi linines kelnes+baltinukai +ilgas paltas su neriniais... visi gyre... kainavo ne pilnai 400

Labai gražūs rūbai wub.gif Kodėl ta superinė siuvėja Biržuose, siųskite į Kauną lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšniux @ 2008 07 01, 14:13)
Kadangi,bene visa pasiruosimo sventei laika buvau sios temos viena is aktyviausiu dalyviu,butu negrazu neparasyti kaip musiske praejo.
Sestadienio rytas isauso mano didziam nusivylimui lietingas,taciau galiu pasakyti,kad lietutis,kuris mus lydejo iki pat Rumsiskiu muziejaus tikrai sventines nuotaikos niekam nesugadino.O po pietu prasidejo,tookia sauleta ir grazi dienele apie,kokia ir svajojau.
Ryte pasitike savo svetelius isegem po rozine bitute,sakydami siuos zodzius;
Atrodo ka tik susitikom, o stai jau 10 metu kaip prabego.                             
Atrodo katik gime vilte, o stai siandien kriksta minim jos.
Atrodo viskas eina tik I prieki ir linki laimes dideles,
Kelelis baltas, nedulketas, kad butu lengvas jis mums visados.
Tad siulome pakelti tosta uz dukra, mama, teti  ir visus svecius
Ir iskeliauti I kelione, kur angelai sypsosis ir laimins mus visus.

Mano vyras savo ruostu padekojo dievuliui uz saunia zmona,sveika,grazute dukryte ir primine,kad siandien svenciamos bus trys musu seimos sventes.
Pasivaisine isvykom i Rumsiskiu liaudies muzieju,kur pribuveja leido mums pasijusti tikrais ano amziaus sodybos seimininkais.Vyras kaip tikras ukininkas turejo visus svetelius vaisinti kaimiskom vaisem,o tuo tarpu pribuveja isbande musu krikstatevius ar tikrai tinkamus isrinkom.Kiekvienas svecias turejo pakelti mazaja ir pasakyti palinkejima.Seneliai taip pat buvo pagerbti.
Silta ir nuosirdu AČIŪŪŪŪŪ turiu pasakyti p.Danutei,muziejaus direktorei,kuri musu sventei tiek spalvu ir zavesio inese,kad net zodziu truksta...
Ne be reikalo ten puses metu eiles krikstui nusidriekia...
O,pasakoti smukliai negaliu,nes net Rumsiskiu temelej yra nerasyta taisykle,kad apeigeliu niekas smulkiai neapraso,nes kaip sakoma geriau viena karta pamatyti nei tukstanti kartu isgirsti.
Islydint i baznytele,dukryte iskele pro langa,o tevelis sudauze ant slenkscio alaus asoteli,kurio sukeles sventej buve vaikuciai surinko ir veliau sudejom i Viltes kraicio skrynele.
Baznytele pasitiko kvepianti ka tik nulyta lietucio gaivuma, ispuosta baltom gelytem ir tylia vargonu muzika.Prisiminus ta nenusakoma jausma net virpuliukai per kuna nubega.
Kriksto metu dukryte aplakste visa baznytele,pasedejo ant kiekvieno svecio keliu,zodziu,kriksto mama turejo darbelio savo nauja vaikeli sugaudyti.
Po kriksto padekoja kriksto teveliams,kad emes,tokiu atsakingu pareigu isgerem sampano ir kiekvieno svecio paprasem parasyti ant lapelio kuom isivaizduoja Vilte  busiant uzaugusia.Tada lapelius sudejom i voka ir uzlipine pazadejom,kad Viltei bangiant 12 klase si voka atplesim,o jei jos busima profesija bus kazkas ispejas,Vilte is pirmo savo atlyginimo jam atsilygins:))).
Vakare visus svecius pasitikom kaimo turizmo sodyboj.
Susedus uz stalo kriksto mama pasake grazia kalba ko mes visi cia susirinkom.
Sveikinu visus susirinkusius I reiksminga svente. Dekojame kad dziaugetes kartu sia Viltes ir jos teveliu svente. Siandien man teko
didele atsakomybe. Esu laiminga ir dekinga, kad atiteko tokia  garbe man  tapti MAMA . Ir nebetkokia, o kriksto. (parodo kriksto pazymejima).
Siandien  dalyvavome labai graziose apeigose (trumpai papasakoja) ir tai irodo sis  svarbus dokumentas (perskaito  Iteikia ji tevams).
Dukrytei padovanojo auksini angeliuka rankytese laikanti zibinta is mazo deimanciuko.
Veliau dar iteike puosta vyno buteli,kuri Vilte atkims per 18-ikta gimtadieni.Neapsiejo ir be siu dovanu kaip;
cukraus - kad saldus gyvenimas butu,
kruopu-kad visad soti butu,
Ransluoscio-kad svari ir tvarkinga augtu,
sermuksnio sakeles kad mažylę nuo piktos akies  saugotų.
Mes su vyru taip pat visiems padekojom
sakydami;
Dėkojame Jums visiems dalyvaujantiems Viltytes ir taip pat Musu  šventėje. Kiekvienas iš Jūsų esate labai svarbūs mums ir mūsų dukrai, be Jūsų ši šventė būtų buvus kitokia, kiekvienas jūsų savo mintimis, linkėjimais prisidedate prie to, kad Viltes tapimas krikšione ir taip pat treciasis gimtadienis būtų įsimintinas.
Norim padekoti Rutai ir Vyteniui,kad emesi tokiu atsakingu pareigu.Kaip prisiminimo dovana norim Jums iteikti vardinius remelius su Vilytes nuotrauka ir isakymus krikstateviams,kad nepamirstumet ir sasiningai ju laikytumetes.
Taip pat dziaugemes,kad siandien svestami savo bendro gyvenimo desimtmeti uz sio stalo matome visa buri draugu ,kurie buvo musu meiles liudininkais ir per tuos desimt metu liko,tokiais pat gerais draugais.
Kiekvienai draugu porai dovanojom juoko forma parinktas dovaneles.

Pasistiprinus buvo isrinkti vaiku darzeliu aukletojai,kurie turejo irodyti,kad verti jais buti:).Ant mazucio alaus butelio buvom uzdeja soskes ir tas kuris pirmas isgere buvo paskirtas darzelio direktorium.O,kad zodziai neliktu tik zodziais iteikem ir atitinkamus prizus.Pirmos vietos nugaletojui ausko medalis,antros-sidabro,o trecios,ketvirtos-po bronzos.
Veliau zaidem 'Pareigu sulini',kuri uztvirtinti turejo visi paragaudami po sauksta 'Vaiko koses'.
20val.vakaro sukvietem visus i dukros treciojo gimtadienio zvakutes putimo ceremonija.As su kriksto mamyte pasakem grazius zodelius;

Viltyte,rodos tik vakar pirma kart paimeme Tave ant ranku,lyg tik vakar isikale Tavo pirmasis dantukas,zengiai pirmaji savo zingsneli.Nepajutome kaip musu mazas kudikelis tapo maza panele.Stai jau trecia kart kvieciam Tave uzpusti savo torto zvakute.Lai tavo mazos dieneles bega turiningos,spalvingos siltos ir sviesios.Su treciuoju gimtadieniu dukryte!
krikstamote:
Iš meilės ir vilties Iš jausmo ir minties, po mėlynu dangum gimei, gimei žmogum.
Tau šypsosi tėvai Mojuoja tau klevai O kiek aplink žiedų O Kiek gražių zmoniu
Greičiau, greičiau eime ta žydinčia žeme, Į vardą atsiliepki, Paukščiu į šauksmą bėk .Į šviesą atsisuk ir tik laiminga Vilte būk.

O dukra tuo tarpu uzpute zvakutes.

Sutemus su teveliu nuo kriksto zvakutes uzdegem kriksto zidini sakydami;


Zidinio ugnis  simbolizuoja –siluma,jaukuma ir sviesa.
Šeima - tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti fizinių ir dvasinių jėgų. Šeimoje auga vaikai ir šildosi šio židinio šilumoje.
Savo vestuviu diena mes uzdegeme  seimos zidini,o siandien paimame is jo maza kibirkstele ir su kriksto zvakele iziebiame Viltytes  kriksto zidini.
Tegul šis simbolinis kriksto angeliukas primena 
Tau tėvų palaiminimą, jų meilės šilumą.
"Kur tik beeitum ir ką beveiktum,
Lai ant peties angelėlis sėdės.
Kas benutiktų ir ką bekalbėtum,
Tegul jis viską išspręsti padės.
Kaip besielgtum ir ko benorėtum,
Lai gėrio pradas tave tolyn ves.
Ir kad ir ką tau kiti besakytų,
Leisk savo širdžiai pasiekti žvaigždes
Padejom ant stalo prie Viltes
O nuo sios liepsneles po silta ir sviesia ugnele dovanojam visiems cia susirinkusiems,brangiems ir artimiems zmonems.Lai ji buna siltas ir sviesus prisiminimas sios sventes.
Isdalinom vardines degtuku dezutes,kurias padare forumiete Una-art.ACIU Jai.

Seimos zidinys tokia grazi terpe, kurioje norejos padekoti musu tevams viltes seneliams,todel su vyro pasakem siuos zodelius;
Visu pirma noreciau kad visi atsistotumem ir tylos minute pagarbtume Viltytes jau mirusi seneli,kuris butu laimingas turedamas tokia saunia anukele ir budamas cia,kartu su visais.
Aciu.
Mes nenukrentame ant žemės kaip obuoliai, neatsirandame, kaip rasos lašai.Mus sukuria, išpuoselėja, užaugina ir išleidžia į gyvenimą švelnios, mylinčios tėvų širdys ir rankos. Nors tos mielos rankos jau sukietėjo nuo gyvenimo darbų, tačiau vaikams jos visada lieka švelnios ir numalšinančios bet kokį skausmą........
Mieli tėvėliai, dabar jau ir seneliai, šiandien mes dėkingi už tai, kad auginote, mylėjote, išleidote į gyvenimą mus......O dabar įgijote dar vieną pareigą, rūpintis ne tik vaikais, bet ir anūkais.....
Kas gera, kas šilta - močiutė,
Kas myli, kas glaudžia - močiutė.
Močiutė - tai pasakos ilgos,
Raudonos uogelės ant smilgos,
Močiutė – šilta ir gera,
Močiutė - namų šiluma.
Tad sveikiname Jus brangios močiutės - būkite ir toliau tokios mielos, gražios, šiltos ir žinoma- laimingos. Rūpinkitės ir lepinkite savo anūkėlę ir proanūkėlę
(įteikiamos dovanos  su Ju vardais isdeginti saukstai skaniai kosei virti ir po pasaku knygele. )
Seneli Kestai, Visai nesenai dar buvai pacanas,
Bet sutikęs Vitalytę tapai tėveliu.
Tik nesenai dar buvai tėvelis,
O štai dabar, jau esi senelis.
Sveikinam šia didžia proga
Ir linkim metų dar ilgų,
Kad Viltyte ir būsimi anūkai
Galėtų džiaugtis savo seneliu.
Dovanojame Tau taupyklę ,kad pinigeli kauptum kilniam tiksliui kuris yra parasytas ant pacios taupykles.
Tuo laiku jau sutemo ir visus pakvietem isejus laukan iziebti danguj musu seimos zvaigzdyna.Isdalinom visiems dangaus zibintus ir kiekviena seima uzdegus paleido dangun su palinkejimais.Tuo metu muzikantas dainavo musu seimos daina.Ta akimirka ir buvo viena is nuostabiausiu.
Sugrizus prie stalo isdalinom visiems sveciams po kriksto zurnaliuka.
Ir pasistiprinus,vel neuzilgo pakvietem i lauka kur buvo is mazu zvakuciu pievoj isdeliota deganti didziule sirdis.Atsistoja i sirdies viduri mes su vyru “pabandem”pasibuciuoti,taciau nepavykus buvo pakvieti buve pirsliai,kad is naujo pamokintu.Prisimine kaip reik is tiesu buciuotis,sulaukeme danguje fejerverku salves ir garsiu ilgiausiuuu metu.
Svente toliau teses jau be dukrytes,nes teko keliauti I sapneliu karalyste.O suaugusieji svente iki kol patekejo saulute.
Kita diena kriksto manyte iteike skrynele,kurioj buvo sudetos visos kriksto relikvijos.
Baltas rūbas – šventas ir skaistus.
Krikšto žvakė – tu tapai šviesos vaiku.
Baltas pūkas – lengvas ir švelnus
Suks aplink tave gyvenimas ratus.
Rūta ši žalioji
Tau doros ir pagarbos įdiegs  vertybę.
Visą tai kartu sudėjus
Ir graziai gyvenima pradėjus
Atsivers tau kelias į platybes.
Nepamiršk dėžutės šios atvert tą dieną
Kai Komunija įeis į tavo širdį šviesią.
Ir kai nuotakos suknelė puoš tave balta
Prisimink vertybes šias,
Kurias tau dovanojo tėtis ir mama
Tai stai ir baigiu musu nuostabios sventes aprasyma.Dabar taip liudna ir labai graudu,kad viskas kam taip ilgai ruosiaus pasibaige .Liko tik neapsakomai grazus prisiminimas,kuri prisiminsim visa gyvenima.
Pabaigai noriu padekoti forumietes Vijukes vyrui,kuris iamzino visas grazias musu sventes akimirkas.Taip pat forumietei Goduke,kuri i mano scenariju inese ryskesniu spalvu.Ir taip pat sios temoms visoms bendramintems,su kuriu pagalba svente praejo tobulai  wub.gif .

ikeliu cia vysniux scenariju, nes daug mamyciu per az vis praso kokio nors
scenarijaus biggrin.gif , tikiuos vysniux nesupyks, bet sios krikstynos man wub.gif

QUOTE(bambyze @ 2009 05 27, 15:24)
Laba diena,

perskaičiau šaunią Jūsų temelę  4u.gif Na tikrai jūs išradingos  thumbup.gif
Esu būsima krikštamotė. Krikštynos maždaug po mėnėsio. Krišto dukrytė dar visai mažute, kriktynų dieną jai bus 2-3 mėnesiukai  wub.gif  Ir va susidūriau su problemėle: kaip paruošti laikraštuką tokiai mažai princesei? Juk nei pirmo dantuko, nei pirmo žodžio, o ir nuotraukų nedaug.. Gal kas pasiūlytų idėjų? Išseko manosios jau..

Ir labai norėčiau papulti į Jūsų lobyną  4u.gif

man atrodo jus praset g.gif , jei klystu atsiprasau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas @ 2009 05 27, 22:03)
ikeliu cia vysniux scenariju, nes daug mamyciu per az vis praso kokio nors
scenarijaus  biggrin.gif , tikiuos vysniux nesupyks, bet sios krikstynos man  wub.gif
man atrodo jus praset  g.gif , jei klystu atsiprasau  blush2.gif


ačiū, suradau ir aš smile.gif

o laikraštukui super mažai princesei niekas neturit idėjų? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgutex @ 2009 05 26, 16:45)

Beje, siandien urmo bazeje nusipirkau angeliukus sveciams, va tokius

user posted image


Siandien Vilniaus Akropoli maciau siu angeliuku, tik ju kaina 6Lt, o didesniu 8 ar tai 9Lt (nepalygint su kainom Kauno urmo baziu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2009 05 27, 21:17)

o laikraštukui super mažai princesei niekas neturit idėjų?  wub.gif

na as i pasta idejau savo 2 men dukrytes, bet ten gal jums per paprastas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas @ 2009 05 28, 08:47)
na as i pasta idejau savo 2 men dukrytes, bet ten gal jums per paprastas  blush2.gif

kaip i ta pasta papulti? Prasausi jau kelinta karta biggrin.gif
Atsakyti