Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(linksmuciuke @ 2009 05 15, 13:15)

Rodau savo kavą įvertinimui ax.gif

visai neblogai man atrodo, tik fokusas jei neklystu puoduko sone, noreciau ji matyt ant kavos 4u.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 15, 13:19)
Mano ND. (Ir siaip pirmas blynas  rolleyes.gif ).

gal pabandyk dar, nes trecioj taifokusas pabeges. ax.gif

Papildyta:
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 15, 13:27)
na 3 foto ta vistele tikrai labiau sulieta nei antroj  ax.gif

vistele taip, labiau sulieta, bet kiaulyte tiek antroj, iek trecioj beveik vienodos. Na netingek, perdaryk, ka? ax.gif
Atsakyti
g.gif
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 15, 12:27)
na 3 foto ta vistele tikrai labiau sulieta nei antroj  ax.gif

beje, tavo puodelis man patinka  bigsmile.gif  Ir Ievosiaus berods sakeles ryskios patiko,ypac pirmoji vysnia. O antrajai manau tu pagrazinimu nelabai reikejo  rolleyes.gif

Vistele biggrin.gif tai tikrai isplaukus, bet kad parselis 2 ir 3 nesiskyria man
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 05 15, 12:34)
gal pabandyk dar, nes trecioj taifokusas pabeges. ax.gif

Papildyta:

vistele taip, labiau sulieta, bet kiaulyte tiek antroj, iek trecioj beveik vienodos. Na netingek, perdaryk, ka? ax.gif

QUOTE(RamuteS @ 2009 05 15, 12:35)
g.gif
Vistele   biggrin.gif  tai tikrai isplaukus, bet kad parselis 2 ir 3 nesiskyria man

Tai vat ir sakau nesuprantu,kodel pirmoj ir antroj foto 3 figura panasi. Gal reikia atstuma padidinti? Sutinku su jusu kritika ir nesigincyju,tik noriu viska iki galo issiaiskinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 15 gegužės 2009 - 12:38
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 15, 13:37)
Tai vat ir sakau nesuprantu,kodel pirmoj ir antroj foto 3 figura panasi. Gal reikia atstuma padidinti? Sutinku su jusu kritika ir nesigincyju,tik noriu viska iki galo issiaiskinti  smile.gif

pabandyk arba atstumus pakeisti arba isdestyma, paeksperementuok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 15, 13:37)
Tai vat ir sakau nesuprantu,kodel pirmoj ir antroj foto 3 figura panasi. Gal reikia atstuma padidinti? Sutinku su jusu kritika ir nesigincyju,tik noriu viska iki galo issiaiskinti  smile.gif

Oj merginos, nesikabinėkit prie to išplaukimo smile.gif Kuo arčiau objektas, tuo labiau plaunamas fonas, todėl kai fokusuojat pirmą daiktą - kiti gražiai išplaukia. O kai fokusuojat tolimiausią, gaunamas mažesnis išplaukimas ir atrodo kad objektai panašūs smile.gif Matosi Citra ND fokusas, viskas ok ten smile.gif
Atsakyti
Labas,

QUOTE(fizė @ 2009 05 15, 10:59)
Labas rytas,
tai kaip suprantu nuo siandien darom kitus ND?
situos du ar po viena? ir iki kada juos darom?

1. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).
2.Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

QUOTE(Sadi @ 2009 05 15, 13:21)
tuos reikia daryt visus tris kartu - keist diafragmą, zoomint ir artėt fiziškai prie objekto. Visą esmė tame kad pasirinkus kokį margą foną, labai aiškiai matosi kaip keičiasi ryškumo zoną, t.y. fono išplaukimas.

nieko nesuprantu... tai kokia užduotis? rolleyes.gif

tiesa, mumi skaitmeninė muilinė Canon IXUS 85is, vis tiek viskas nesigauna, kas būna jūsų sumanyta... tačiau... mokinuos... ir gal kada nors... turėsiu ir daugiau funkcionalią dėžutę...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Rasa~: 15 gegužės 2009 - 13:23
Man irgi Citros fokusas matosi visose trijose, ant kojyciu parsiuko matosi skirtumas, tik paskutinej kazkaip demesys i siena labai "linksta" g.gif
bet perdaryti nepakenks, ypac toliau nuo sienos butu neblogai ax.gif
Atsakyti

niu neblogai tavo visai kavike atrodo, tik tas fonas, nuo puodelio aseles eina dar kazkas, ar en bliudelis ar kas, noretusi man vientisesnio fono, bet is esmes - tai labai net neblogas kadras smile.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 15, 13:19)

kam tinka, kam nea - bet man tai tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 15, 12:19)

as kaip cia daugelis del 3 kazkaip suabejojau g.gif
Atsakyti
Ačiū už nuotraukos komentarus 4u.gif

Man patinka thumbup.gif

Nebesuprantu dėl ND- darom po vieną ar dabar jau kelis iškart? g.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz nuomones,as kritika megstu- kuo jos daugiau,tuo geriau, is jos mokomes,kaip sakant smile.gif

QUOTE(Will @ 2009 05 15, 13:24)
Ačiū už nuotraukos komentarus  4u.gif
Man patinka  thumbup.gif 

Nebesuprantu dėl ND- darom po vieną ar dabar jau kelis iškart?  g.gif

as kaip supratau,dabar darom visus 3. Nes jie glaudziai susije. Tai viso 9 foto turi buti,kaip supratau,kiekvienai po 3 rolleyes.gif
Atsakyti
Bet man nedaeina, kas iš to, jeigu kaitaliosiu išlaikymą ant nejudančio daikto? Nesuprantu. mastau.gif
Atsakyti