Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(Ievosius @ 2009 05 20, 09:05)
Rodausi viena ir vieninteli kadra kuris bent kazkiek pavyko padaryti musu zoo.Bet ir tai per stikla daryta, tai spalvos pavogtos...

visai neblogai mirksiukas.gif

QUOTE(bonda @ 2009 05 20, 09:14)
darau darau mirksiukas.gif vakar net bevaziuojant darban sustojau -dzin kad veluosiu, bet del kadro ax.gif  lotuliukas.gif va sitas buvo kaltininkas lotuliukas.gif

bonda super kadras, labai patiko sviesa thumbup.gif

QUOTE(Zana4 @ 2009 05 20, 10:35)

o man atrodo kad viskas cia gerai mirksiukas.gif As uzskaityciau smile.gif
Atsakyti
bandau daryt ND su diafragma ir nelabai man ten kas gaunasi unsure.gif didinu f ,bet vaizdas toks pats pasidaro-skirtumo nematau. Su Nikonu darau ant A programos. O kai iso sukeliu (kaip reikalavime parasyta) ir f keiciu (ant M programis,nes ant kitu abieju neleidzia pakeisti), juoda foto gaunasi. unsure.gif

Ka as ne taip darau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 20 gegužės 2009 - 12:07
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 20, 12:06)
bandau daryt ND su diafragma ir nelabai man ten kas gaunasi  unsure.gif didinu f ,bet vaizdas toks pats pasidaro-skirtumo nematau. Su Nikonu darau ant A programos. O kai iso sukeliu (kaip reikalavime parasyta) ir f keiciu (ant M programis,nes ant kitu abieju neleidzia pakeisti), juoda foto gaunasi.  unsure.gif

Ka as ne taip darau?

jei darai geram apsvietime -tai neliesk tu to ISO mirksiukas.gif ir pirma daryk ant maziausios galimo diafragmos..o kitus kaip nori mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 20, 12:09)
jei darai geram apsvietime -tai neliesk tu to ISO mirksiukas.gif  ir pirma daryk ant maziausios galimo diafragmos..o kitus kaip nori mirksiukas.gif

Aciu, bandysiu tada lauke daryt,nes namie gana tamsoka.
Oho, cia ziuriu visai nera lengvi dalykai perprasti fotografavima unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 20, 11:06)
Ka as ne taip darau?

Viska darai is kito galo, man irgi taip buvo pakol susigaudziau biggrin.gif didele diafragma yra 3,5 o po to mazeja 11, 15, 22 ir t.t. skaiciai pagal didejima ir mazejima diafragmoj kitaip skaitosi, kuo skaicius mazesnis tuo diafragma didesne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 20, 09:28)
O man kaip tik tas maišelis popierinis jaukumo suteikia... Taip ir kvepia tokia namų kepykla ar kokia Prancūziška kepyklėlė. bet tai gal čia tik man...  biggrin.gif

Tinka tas maišelis, man tik norisi peilio galiuko ryškumo zonoj.

QUOTE(Ievosius @ 2009 05 20, 11:05)
Rodausi viena ir vieninteli kadra kuris bent kazkiek pavyko padaryti musu zoo.Bet ir tai per stikla daryta, tai spalvos pavogtos...

Gerulis žveriukas thumbup.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 20, 11:57)
tai supratau,jog kol neperpratau, dar reikia ju laikytis.
O kaip del objekto centravimo ?

Jei tu sugebėsi apgint savo foto, įrodyt kad centras reikalingas, tada ok smile.gif Centravimas nėra blogai, tik tiek kad jis daro nuotrauką statišką. Pvzjei fotografuoji portretą tai kur jį talpinsi? Centre ir bus ok. O jei fotografuosi bėgantį vaiką ir talpinsi centre - blogai, nes nesijaus veiksmo.

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 20, 13:06)
bandau daryt ND su diafragma ir nelabai man ten kas gaunasi  unsure.gif didinu f ,bet vaizdas toks pats pasidaro-skirtumo nematau. Su Nikonu darau ant A programos. O kai iso sukeliu (kaip reikalavime parasyta) ir f keiciu (ant M programis,nes ant kitu abieju neleidzia pakeisti), juoda foto gaunasi.  unsure.gif

Ka as ne taip darau?

Fotografuok diafragmos prioritetu, tada nereikės galvoti nei apie išlaikymą, nei apie ISO - keisi diafragma, visą kitą fotikas darys pats. Matyt nepakanka aukštesnio iso kad kompensuot siauresnę diafragmą. mirksiukas.gif

Dėl Zana4 ND - nu nevarykit dievo į medį smile.gif Matosi gi fokusas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2009 05 20, 12:11)
Viska darai is kito galo, man irgi taip buvo pakol susigaudziau  biggrin.gif  didele diafragma yra 3,5 o po to mazeja 11, 15, 22 ir t.t. skaiciai pagal didejima ir mazejima diafragmoj kitaip skaitosi, kuo skaicius mazesnis tuo diafragma didesne  mirksiukas.gif

Taip,taip,sita jau isisavinau (nors vistiek dar maisosi labai doh.gif ), bet vat kad skirtumo jokio nesimato,su skirtingais f
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 20, 11:06)

Ka as ne taip darau?

pasirink koki marga fona, kur daugiau sviesos. Kad su A darai ,tai gerai. Ir sone kur yra toks ratukas, ji sukineji ir keiciasi f (nu cia ir paaiskinau, gal suprasi doh.gif )O beje skaitei fotiko instrukcija, ten viskas labai aiskiai parasyta mirksiukas.gif
Atsakyti

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 20, 12:13)
Taip,taip,sita jau isisavinau (nors vistiek dar maisosi labai doh.gif ), bet vat kad skirtumo jokio nesimato,su skirtingais f

koks pas tave maziausias f skaiciukas?
Atsakyti
galiu pereiti prie antro ND? blush2.gif ar iskaitytas 1ND?
Atsakyti
QUOTE(Zana4 @ 2009 05 20, 11:22)
galiu pereiti prie antro ND?  blush2.gif  ar iskaitytas 1ND?

bonda, sadi pritare kad gerai, manau gali smile.gif
Atsakyti
Zana, man matosi fokusas mirksiukas.gif
Atsakyti