Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(akviliux_ @ 2009 05 19, 14:42)
Teikiu savo ND 1 užduotį:

laukiu žinių kaip čia man pavyko  blush2.gif

niugis gerai wink.gif

o kaip tau paciai atrodo, KAS tau pavyko? rolleyes.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 14:51)
Na, bandau dėti perdarymą...  blush2.gif

tinka wink.gif tinka f/5 ir f/8 mazai skiriasi, bet jei pats supratai pacia esme, kas kinta keiciant f reiksme, tai valio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 13:31)
Na taip.
Ai, taip ir galvojau, kad bus bėdų su ta diafragma man.

o kas taip rolleyes.gif paaiskink smile.gif jei apsiginsi galima butu ir uzskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandau trečiąkart.

f4 (Mano kitinis mažiau negu 3,5 neleidžia. doh.gif )

user posted image

f11

user posted image

f15

user posted image

//

Aš pačią esmę supratau vakar su ta diafragma, kad su f mes reguliuojame išplaukimą fono, esančio už fokusuojamo objekto, tiesiog, gal nemoku tinkamai išreikšti to.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šiandien: 19 gegužės 2009 - 14:36
QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 15:35)
Bandau trečiąkart.
Aš pačią esmę supratau vakar su ta diafragma, kad su f mes reguliuojame išplaukimą fono, esančio už fokusuojamo objekto,  tiesiog, gal nemoku tinkamai išreikšti to..  unsure.gif

Man tai cia zymiai geriau matosi. Paziurejau dar karteli ir pries tai detas nuotraukas, tai irgi is bedos eina iziureti smile.gif

As tai paaiskinciau taip: ryskumo zona skiriasi nuotraukose mirksiukas.gif Kuo placiau atverta diafragma tuo mazesne ryskumo zona (ir mazesnis f skaiciukas), tuo ir fonas labiau sulietas. Nenusikalbu kazi? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 19 gegužės 2009 - 14:43
QUOTE(Tiny @ 2009 05 19, 15:41)

As tai paaiskinciau taip: ryskumo zona skiriasi nuotraukose  mirksiukas.gif Kuo placiau atverta diafragma tuo mazesne ryskumo zona, tuo ir fonas labiau sulietas. Nenusikalbu kazi?  smile.gif

Nenusikalbi.
Tiesiog, aš perteikiau savais žodžiais, kaip aš suprantu, o ne iškaltom taisyklėm, kurios man nė kiek nepadėdavo.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 15:35)
Bandau trečiąkart.

Aš pačią esmę supratau vakar su ta diafragma, kad su f mes reguliuojame išplaukimą fono, esančio už fokusuojamo objekto,  tiesiog, gal nemoku tinkamai išreikšti to..  unsure.gif

BINGO!!!!!!!!!!!!!!! thumbup.gif

o paprastciau tariant ir fotografiskai - f t.y. tiesiog ryskumo zona, kuo f reiksme didesne - tuo bus ryskiau uz objekto (platesne ryskumo zona), ir kuo f skaicius mazesnis - tuo fonas bus labiau isplaukes (siauresne ryskumo zona).

na aiskiau turbut nebuna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 19, 15:43)
BINGO!!!!!!!!!!!!!!!  thumbup.gif

o paprastciau tariant ir fotografiskai - f t.y. tiesiog ryskumo zona, kuo f reiksme didesne - tuo bus ryskiau uz objekto (platesne ryskumo zona), ir kuo f skaicius mazesnis - tuo fonas bus labiau isplaukes (siauresne ryskumo zona). 

na aiskiau turbut nebuna biggrin.gif

Taip..
Tai užskaitom? rolleyes.gif
Atsakyti
Siandien gerai jau gerai, uzskaitom ane, merginos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 19, 15:32)
niugis gerai wink.gif

o kaip tau paciai atrodo, KAS tau pavyko?  rolleyes.gif

keičiant diafragmos parametrus, pakeisti ryškumo zoną ax.gif čia teisingai pasisakiau? biggrin.gif

Šiandien man antras tavo variantas aiškiau parodo skirtumą nei pirmas mirksiukas.gif Nors ir pirmame žiūrint pro suoliuko tarpą matėsi kaip pakito vaizdas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(so-fun @ 2009 05 19, 15:47)
Siandien gerai jau gerai, uzskaitom ane, merginos  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(akviliux_ @ 2009 05 19, 15:51)

Šiandien man antras tavo variantas aiškiau parodo skirtumą nei pirmas  mirksiukas.gif Nors ir pirmame žiūrint pro suoliuko tarpą matėsi kaip pakito vaizdas  ax.gif

Ačiū... drinks_cheers.gif
Papildyta:
2.Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

Bandom. ax.gif ( Man ta varlė labai gražiai pozuoja, tai draugausim su ja visuose trijuose atsiskaitymuose hihihi.gif biggrin.gif )

18 mm, f 5.6

user posted image

30 mm, f 5.6

user posted image

55 mm, f 5.6

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 15:45)
Taip..
Tai užskaitom?  rolleyes.gif

tai zinoma wink.gif

QUOTE(akviliux_ @ 2009 05 19, 15:51)
keičiant diafragmos parametrus, pakeisti ryškumo zoną  ax.gif  čia teisingai pasisakiau?  biggrin.gif

jep wink.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 16:05)
2.Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

Bandom.

liuks - varle gerai pozuoja biggrin.gif ir ND tinka biggrin.gif

Na kokie jus pazangus mokiniai, nu nereaaaaaliiai biggrin.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2009 05 19, 12:46)
Alexandra, tavo blogas  thumbup.gif skanumynu kiek  rolleyes.gif ir pastebejau italisku patiekaliuku nemazai  rolleyes.gif  thumbup.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 05 19, 12:54)
alexxandra, norėjau pagirti Tavo blog'ą  thumbup.gif niama..smile.gif

Ačiū, merginos. Aš labai noriu išmokti profesionaliau fotogafruoti tam, kad paskui galėčiau užsiiminėti food photography (ir styling) smile.gif Todėl čia ir esu. Prašom dažniau u-eit į svečius. Bet matau, kad mano mokslai čia, plius magistrinis biski pristabdys tempus blog'e unsure.gif

Valetta, turi kažką bendro su Italija? ax.gif Man teko pusmetį Sardinijoj studijuoti prieš porą metų, tai jaučiasi įtaka smile.gif O ir šiaip meilė Italijai ilgą laiką kankino, dabar apsiraminau biggrin.gif

O dabar pradėsiu bandyt mokytis komentuot, tikiuos nieko tokio? Nors dar ir nevisai spėjau apšilti čia kojas...
QUOTE(akviliux_ @ 2009 05 19, 13:42)
Laba 4u.gif
Teikiu savo ND 1 užduotį:

Man atrodo, kad su užduotim susitvarkei puikiai, visose nuotraukose matosi skirtingas ekpozicijos išplaukimas
QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 13:51)
Na, bandau dėti perdarymą...  blush2.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 19, 14:35)
Bandau trečiąkart.

Trečias, kaip ir merginos sakė, geresnis bandymas, aiškiai matosi kur didžiausia, kur vidutinė ir mažiausia diafragma naudotos.

Na ką, pavalgau ir einu daryt antro ND su kuriuo vakar nesusidorojau biggrin.gif

beje, Šiandien, man tavo antras namu darbas irgi užskaitomas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 19 gegužės 2009 - 15:30