Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

Sveiki smile.gif Bandau vytis blink.gif
Bandysiu kelias foto pakomentuot ax.gif

QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 12:23)
zodziu, su vaiku sunku ta paninga padaryt doh.gif

Man visai neblogai mirksiukas.gif Kiek noretusi labiau sustingusios mergaites, bet pradzia gera.

Bitele labai ryski, bet fonas man ir kliuna ax.gif

QUOTE(Zunkelis @ 2009 05 18, 14:57)
bandziau save fotografuoti pirma karta

pirmoj man poza schmoll.gif atrodo gan skausminga.
antra kaip jau daug kas rase, gan iprastas kadravimas.
trecia geriausia, bet kirpciau zemiau kaklo ir rubai man per margi, noretusi vienspalviu, bei kitokio apsvietimo, kaip kazkas jau minejo, noreciau labiau veiduko apsviesto.

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 15:44)
Sveikos, merginos,

Sveika prisijungusi smile.gif Namu darbai tikrai neblogi mirksiukas.gif Kas del katytes, tai truksta ausytes, kaip jau daug kas minejo, bei noretusi kitokio apsvietimo, tiesiog kad sviesa kristu is priekio ax.gif

QUOTE(liamuna @ 2009 05 18, 17:39)
ar labai truksta erdves?
user posted image
man labiau truksta fokuso i veiduka blush2.gif

user posted image
kazkaip man tas kadravimas nelabai ziurisi blush2.gif tas medis man kazkaip maiso  rolleyes.gif

user posted image
man labai truksta ryskumo  blush2.gif

Atsakyti
Labai visoms dekoju uz komentarus blush2.gif tai padeda igauti daugiau pasitikejimo ir tobuleti wub.gif

Siandien, man atrodo jog ND negeras, reiketu perdaryti jokiu budu ne prie lempos, o kur krenta lygi sviesa ax.gif

Labai patiko sraigiu ideja, bet kad gadina vaizda jog jos j/b, noriu spalvu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zunkelis: 19 gegužės 2009 - 02:25
QUOTE(Zunkelis @ 2009 05 19, 02:24)
Siandien, man atrodo jog ND negeras, reiketu perdaryti jokiu budu ne prie lempos, o kur krenta lygi sviesa  ax.gif

drinks_cheers.gif Siandien,reikia perdaryti ND.Ir teorijos daugiau skaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 19:50)
Fokusavau i pienes viduriuka,

newmatau as fokuso cool.gif
QUOTE(Šiandien @ 2009 05 18, 20:05)

f didinti kaip noriu?

Pvz: Iš pradžių: 4 ; 8 ; 12?  blush2.gif

gal ir geria, bet geriau butu maziausias -nebent maziausias pas tave 4 mirksiukas.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 18, 20:08)
Dar vienas klausimas.
Naudojate M,A,S ar P? smile.gif
Ačiū  blush2.gif

as dabar dazniau S, pas kui A..., o retai M tongue.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 18, 20:25)
Nesuprantu. Didinu aš tą f, nu viskas normaliai atrodo, bet kad nuotraukų ryškumas/ tamsumas nepakinta. tik padidinus f labai,  susilieja. Nu nežinau, nežinau....  unsure.gif

nu lietis ir turi mirksiukas.gif o ant kokios programos fotkini? tai gal islaikymas automatiskai keicias -tai ir netamseja mirksiukas.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 20:59)
Tai bite pagal trecdaliu taisykle,ar reiskia,ne ? 4u.gif

nu a stau sakau, kad apgal trecdaliu cool.gif gi ne saka akcentas doh.gif ai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 18, 22:17)

Liux foto  bigsmile.gif
sakyk,o ant kokio islaikymo darei? Turbut praziopsojau  ax.gif
O kas tie isdegimai?  rolleyes.gif Lyg kazka ir isivaizduoju,bet noretusi konkretesnio paaiskinimo, kad bent suprast apie ka kalbama  rolleyes.gif

Ant kokios programos geriausiai paveiksluoti? Kaip supratau ant S?

cia islaikymas 1/25s mirksiukas.gif
"Peršvietimai/išdegimai - akinančiai balti, be jokios spalvinės informacijos lopai, atsirandantys dėl neteisingo ekspozicijos parinkimo esamoms apšveitimo sąlygoms. Išdegimai ypač krenta į akis portretuose, bei tada, kai jie yra didelio ploto (pvz. dangus). Jau fotografavimo metu reikia stengtis neišdeginti didelių plotų, nes informacija tuose plotuose yra prarandama negrįžtamai."

Ziurint ka fotkinant ir kokiu tikslu..nejudancius galima ir ant A, kai renkies diafragma/ryskumo ploto dydi...judancius vaikus -tai as dabar tik ant S fotkinu mirksiukas.gif

QUOTE(Will @ 2009 05 18, 22:36)
Bandau dėti savo pažaidimus su diafragma  ax.gif
F8

o maziau nei f8 nera? g.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 05 18, 23:07)

mano veidrodis turi live view  rolleyes.gif tik niekad as juo nesinaudoju irnesakyk.gif, tik patikrinau ar tokia funkcija yra biggrin.gif

o as jei pirkciau veidrodi tik , kad per ekrana matyciau tongue.gif mano fotike galima ir per aki fotkint -nu bet suds..nieko nematau lotuliukas.gif lotuliukas.gif o judesi be sansu tik per aki pagaut...tik nematuskem lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Geras rytas smile.gif
Sėdžiu darbe, o skaitau apie kompoziciją ir temas senas dar varau. Išmes mane biggrin.gif

Turiu klausimėlį. Kodėl man nepaklūsta S programa? su P ir A susitvarkau, M dar manau man per anksti bet va su S, jei pasirenku trumpą išlaikymą, foto gaunasi visiškai juodos, t.y. nesimato nieko, jei pasirenku ilgą, nuotraukos išeina išplaukusios g.gif Nesuprantu kame kampas. Gelbėkit 000189.gif
Papildyta:
QUOTE(Peledike @ 2009 05 18, 22:48)
alexxandra, nesugundei su šita kava  tongue.gif  trūksta šviesumo mano akiai, kompozicija nelabai gera, fonas pernelyg krentantis į akis. antro puodelio ąselės visos norėtųsi. žodžiu, bandyk dar kartą  mirksiukas.gif

Supratau pioneer.gif
Darysiu iš naujo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 19 gegužės 2009 - 08:38
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 19, 08:38)
Geras rytas smile.gif
Sėdžiu darbe, o skaitau apie kompoziciją ir temas senas dar varau. Išmes mane biggrin.gif

Turiu klausimėlį. Kodėl man nepaklūsta S programa? su P ir A susitvarkau, M dar manau man per anksti bet va su S, jei pasirenku trumpą išlaikymą, foto gaunasi visiškai juodos, t.y. nesimato nieko, jei pasirenku ilgą, nuotraukos išeina išplaukusios  g.gif Nesuprantu kame kampas. Gelbėkit  000189.gif
Papildyta:
Supratau pioneer.gif
Darysiu iš naujo

Man zinok S tai aukstasis pilotazas. doh.gif Su M viskas aisku,turek laiko ir atsireguliuosi kaip nori.O va S as niekaip neperkandu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 19, 08:53)
Man zinok S tai aukstasis pilotazas. doh.gif Su M viskas aisku,turek laiko ir atsireguliuosi kaip nori.O va S as niekaip neperkandu. doh.gif

o ko neperprast, nugi nusistatai islaikyma, kurio reik ir viskas mirksiukas.gif jei reik iso pasireguliuoji ar ta expozicijos korekcija ir pyskini biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 18, 23:50)
beje Will, bet kodel taip ziauriai apkarpei  foto doh.gif  schmoll.gif nedaryk taip daugiau  cool.gif

Nekirpau visai schmoll.gif Tik sumažinau PS, kad keliant į internetą nedingtų kokybė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 19, 08:55)
o ko neperprast, nugi nusistatai islaikyma, kurio reik ir viskas mirksiukas.gif  jei reik iso pasireguliuoji ar ta expozicijos korekcija ir pyskini biggrin.gif

As maigau,maigau visus knopkius is eiles,paskui perjungiu ant A ir vsio ax.gif ISO pas mane 100 ir jokiu daugiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 19, 08:55)
o ko neperprast, nugi nusistatai islaikyma, kurio reik ir viskas mirksiukas.gif  jei reik iso pasireguliuoji ar ta expozicijos korekcija ir pyskini biggrin.gif

aha, tikrai kaip 2*2 irnesakyk.gif
nieko nesupratau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 19 gegužės 2009 - 09:02
QUOTE(Will @ 2009 05 19, 08:56)
Nekirpau visai  schmoll.gif  Tik sumažinau PS, kad keliant į internetą nedingtų kokybė  4u.gif

Aha,tikrai g.gif Kodel Ju.ju galvoji,kad foto apkirptos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 19, 09:16)
o maziau nei f8 nera? g.gif

yra, praleidau keldama į forumą doh.gif
f4,5
user posted image
Atsakyti