Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

Bandau dėti savo pažaidimus su diafragma ax.gif
F8
user posted image
F13
user posted image
F20
user posted image
F32
user posted image

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 18, 23:17)
O kas tie isdegimai?  rolleyes.gif Lyg kazka ir isivaizduoju,bet noretusi konkretesnio paaiskinimo, kad bent suprast apie ka kalbama  rolleyes.gif

Balti plotai nuotraukoje, dažniausiai tai būna dangus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 05 18, 22:36)

Balti plotai nuotraukoje, dažniausiai tai būna dangus  doh.gif

ND uzskaitau rolleyes.gif

Ne tik dangus mirksiukas.gif Balti drabuziai, kad ir balti ziedlapiai gali but isdege, veidukas irgi...plaukai...viskas gali ishdegti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 18, 23:44)
ND uzskaitau  rolleyes.gif
Ne tik dangus  mirksiukas.gif Balti drabuziai, kad ir balti ziedlapiai gali but isdege, veidukas irgi...plaukai...viskas gali ishdegti  unsure.gif

aciuks.gif

taip taip, bet dažniausiai dangus, nes jis dažnai į fotkes patenka, kai lauke fotografuojama ax.gif Nors man baisiausias variantas, kai išdega vestuvinės nuotraukos cool.gif Žiūri ir nesupranti, kur dar suknelė, o kur jau bažnyčia ir dangus unsure.gif doh.gif Ne kartą tokių mačiau ir vis pagalvoju, kad gaila, kai žmonės už tokias nuotraukas moka pinigus ir į albumą deda...
Atsakyti
nepykit, visų nepakomentuosiu blush2.gif labiausiai įstrigo Bondos mergaitė judesy. dar trūksta truputį, bet šiaip šaunus kadras gavosi thumbup.gif o bitutė tikrai ryški, graži, bet nuotrauka labai marga. ir, kaip suprantu, bitei taisykles pritaikei, o krūmui ne (per patį vidurį įkomponuotas, jei gerai pamenu) mirksiukas.gif Zunkelio trečias autoportretas vertas tobulinimo bigsmile.gif jei gerai pamenu, pereksponuotas man pasirodė. alexxandra, nesugundei su šita kava tongue.gif trūksta šviesumo mano akiai, kompozicija nelabai gera, fonas pernelyg krentantis į akis. antro puodelio ąselės visos norėtųsi. žodžiu, bandyk dar kartą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 18, 22:44)
ND uzskaitau  rolleyes.gif
Ne tik dangus  mirksiukas.gif Balti drabuziai, kad ir balti ziedlapiai gali but isdege, veidukas irgi...plaukai...viskas gali ishdegti  unsure.gif

Idomu, o kaip nuo to isdegimo apsisaugoti? Apsvietimas reiksme turi?

Will, man regis kad ND gerai bigsmile.gif
Atsakyti
beje Will, bet kodel taip ziauriai apkarpei foto doh.gif schmoll.gif nedaryk taip daugiau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 18 gegužės 2009 - 22:52
QUOTE(Will @ 2009 05 18, 22:47)
aciuks.gif

taip taip, bet dažniausiai dangus, nes jis dažnai į fotkes patenka, kai lauke fotografuojama  ax.gif  Nors man baisiausias variantas, kai išdega vestuvinės nuotraukos  cool.gif  Žiūri ir nesupranti, kur dar suknelė, o kur jau bažnyčia ir dangus  unsure.gif  doh.gif  Ne kartą tokių mačiau ir vis pagalvoju, kad gaila, kai žmonės už tokias nuotraukas moka pinigus ir į albumą deda...

Gal kai nesupranta tu niuansu ir nepastebi, jiems atrodo normalios foto smile.gif As manau, kuo daugiau pradedi dometis fotografija,tuo labiau izvelgi "kabliuku" nuotraukose.

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 18, 22:50)
beje Will, bet kodel taip ziauriai apkarpei  foto doh.gif  schmoll.gif nedaryk taip daugiau  cool.gif

O kaip jus matot,kad foto apkarpyta? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 05 18, 21:10)

4u.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 18, 21:52)
o kodel su blicu?  schmoll.gif  g.gif

4u.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 05 18, 22:41)
kodel su blykste?  cool.gif niu niu niu wink.gif siaip tai liuks, bet . .. sorry - visiems salygos vienodos wink.gif prasom perdaryt  tongue.gif

ziaurios mes cia, ane? nesitikejai? biggrin.gif

Bet tikrai ziaurios biggrin.gif Nors man patinka thumbup.gif Kazkaip nesusimasciau, kad butinai be blico. Galvojau, kad svarbiausia sufokusuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 05 18, 09:24)
As dar su klausimu- ar neina ant veidrodiniu padaryti, kad rodytu ar nuotrauka ne per tamsi/ ne per sviesi? Kai bandziau Kerolli Canon 450 to pasigedau nes mano muiline pusiau mygtuka paspaudus parodo kokio sviesumo nuotrauka  ax.gif

veidrodžio kiek kitoks veikimo principas, todėl tik nufotografavusi matysi kaip atrodys nuotrauką. Taip kaip muilinėse matyti "live view" nepavyks wink.gif

Bondos judėsys geras thumbup.gif

Zunkelis portretai - pirmi du šviesa nedėkingai krenta ir veidas gaunasi šešėlyje. Reikėjo stot iš kitos pusės mirksiukas.gif o trečio man patinka kadravimas, bet ant kaklo išdeginai negražūs 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 18, 23:17)
..............................Tai jau sakiau pirksiu Scott Kelby knyga, kuria kazkas cia rekomedavo,gal kazkiek pradesiu suvokt esme.

Ant kokios programos geriausiai paveiksluoti? Kaip supratau ant S?

bent pirma dalis tai tikrai yra torrentuose, jei turi priejima - atsisiusk, nereiks moekt wink.gif ir ir paskolint pasiskaityt tikrai kas nors duos wink.gif jei tu Kaune (nepamenu doh.gif blush2.gif ), tai galiu as paskolint smile.gif

ant kokios geriausiai tai jau cia su laiku ir pati suprasti. yra kelios programos ir kiekviena skirta kazkam wink.gif tai pati pagal aplinkybes suvoksi kada kuria geriausia isijungt smile.gif

QUOTE(Will @ 2009 05 18, 23:36)
Bandau dėti savo pažaidimus su diafragma  ax.gif

kaip ir skirtumas aiskus, bet noretusi artimesnio antro plano, kad isrysketu tas skirtumas dar labiau wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Sadi @ 2009 05 19, 00:04)
veidrodžio kiek kitoks veikimo principas, todėl tik nufotografavusi matysi kaip atrodys nuotrauką.  Taip kaip muilinėse matyti "live view" nepavyks wink.gif

mano veidrodis turi live view rolleyes.gif tik niekad as juo nesinaudoju irnesakyk.gif, tik patikrinau ar tokia funkcija yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 18, 23:07)
bent pirma dalis tai tikrai yra torrentuose, jei turi priejima - atsisiusk, nereiks moekt wink.gif ir ir paskolint pasiskaityt tikrai kas nors duos wink.gif jei tu Kaune (nepamenu  doh.gif  blush2.gif ), tai galiu as paskolint smile.gif

ant kokios geriausiai tai jau cia su laiku ir pati suprasti. yra kelios programos ir kiekviena skirta kazkam wink.gif tai pati pagal aplinkybes suvoksi kada kuria geriausia isijungt smile.gif
kaip ir skirtumas aiskus, bet noretusi artimesnio antro plano, kad isrysketu tas skirtumas dar labiau wink.gif
Papildyta:

mano veidrodis turi live view  rolleyes.gif tik niekad as juo nesinaudoju irnesakyk.gif, tik patikrinau ar tokia funkcija yra biggrin.gif

aciu uz pasiulyma, bet as ne is Kauno. 4u.gif
Del programos tai tikrai manau reikia bandytis,tada pati atsirinksiu kas kaip.

Va ryt vaziuosim su mazaja i kiema,tai sikart planuoju pasiimt ir aparata, pabandysiu kadru pagaudyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 19, 00:07)
mano veidrodis turi live view  rolleyes.gif tik niekad as juo nesinaudoju irnesakyk.gif, tik patikrinau ar tokia funkcija yra biggrin.gif

Mano irgi turi, bet jis neduos tokio vaizdo kaip muilinė smile.gif Pamenu mano Canoniukas muilinė - nuspaudi iki pusės užraktą ir iškart matai ar tamsu ar šviesu smile.gif o su veidrodžiu galutinę ekspoziciją matysi tik nuotraukoj mirksiukas.gif
Atsakyti