Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(solo @ 2009 05 18, 19:15)
Ačiū, bet vistiek norėčiau kabliukus žinot  4u.gif

Kiek atsimenu Tavo diafragmos nd, pirmoje objektas buvo tamsus, tarsi seselis kristu.
Taip pat pasirinkti dideli atstumai tarp daiktu ir nera aiskiu gairiu, pagal kurias matytusi rezultatai keiciantis diafragmai. Reikejo labai atidziai pasiziureti, kad matytusi pakites DOF. Ta pati galiu pasakyti ir apie ka tik ideta Ich diafragmos namu darba.
Kaip pavyzdi galiu pasiulyti paziureti i berods Tarzaniukes (atsiprasau, jei sumaisiau vardus blush2.gif ) nd, na, kut buvo spalvoti flomasteriai ant balto popieriaus lapo.
Svarbiausia, kad jus pacios matytumete, kaip pasikeicia ryskumo zona pakeitus diafragma.
Mes, atrodo, sita nd dareme fotografuodamos knyga. Tada labai gerai matyti, kuri diafragma kiek eiluciu padare ryskiu.

Alexxandra ir visi, kurie fokusavote 3 daiktus - taip, ketvirta uzduotis tai buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 18 gegužės 2009 - 21:10
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 22:05)
Sveikas "Šiandien" siandien vakara grazu biggrin.gif

As tai sita uzduoti,kai atlikinejau,tai kaip pavyzdi pasiemiau pirmam puslapij esanti diafragmos kitimo pavyzdi.Ten lyg ir f buvo 2,8 , 5,6 ir 8,jei neklystu g.gif .Pasiziurek ten,nepavyko ikelt tu paveiksliuku mirksiukas.gif

Dėkui, jau seniau irgi varčiau ten. biggrin.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 18, 22:05)
man tinka  4u.gif

Ačiū. Tikiuosi supratau viską gerai. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šiandien: 18 gegužės 2009 - 21:06
QUOTE(Šiandien @ 2009 05 18, 23:00)
Kadangi visi praleido pro akis mano klausimus, darau pagal save.. Gal ir supratau esmę..  rolleyes.gif

Nespejom atsakyt,o tu jau puoliesi 4u.gif smile.gif
Sitam nd,manau turejai pastebet kaip keiciasi ryskumo zona,jei neklystu.Tai cia matosi,bet nezymiai,bent jau man.Mokytojos,tai nezinau,ar uskaitys liezuvis.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 22:08)
Nespejom atsakyt,o tu jau puoliesi 4u.gif  smile.gif
Sitam nd,manau turejai pastebet kaip keiciasi ryskumo zona,jei neklystu.Tai cia matosi,bet nezymiai,bent jau man.Mokytojos,tai nezinau,ar uskaitys liezuvis.gif

Na, aš tai matau tą ryškumo zoną. Žiūrėsim, kaip su kitom bus. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 18, 21:04)
biggrin.gif aisku gerai, grazus namai turetu buti  bigsmile.gif man valgyt neduok, tik duot interjero zurnalus pavartyti  blush2.gif

ačiū, bet mūsų namai labai paprasti, mes tik pavasarį iš studentavimo išsikrapštėm, dabar magistrą abu studijuojam, dirbam kol kas, o namus nuomojam, bet kadangi jaučiu ir aš didelę silpnybę gražiems ir kokybiškiems daiktams ir interjero žurnalams, tai vis ką naujo ir gero įsigyju smile.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 18, 21:09)
Na, aš tai matau tą ryškumo zoną. Žiūrėsim, kaip su kitom bus.  bigsmile.gif

Nu iš manęs tokia išmanytoja, bet man atrodo, kad negerai čia su apšvietimu (spėju su staline lempa), dėl kurio užkeltas ISO ir per triukšmą (kad ir nedidelį), man asmeniškai, nesimato diafragmos kitimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 21:15
Siandien vakare dar pasimokiau zvake fotkint...buvo visokiu bandymu,tai padoresni idesiu ax.gif

Islaikymas 1/10---F 5,6---Iso 200
user posted image

Pamaciau,kad galima ivairais nustymais ivairiai pacia liepsna nufotografuot...(Kuo trumpesni islaikyma darai,tuo zvakes liepsna ryskesne,o su ilgesniu islaikymu,tokia daugiau isplaukus)
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 17:44)
O šitą atiduodu pirmąjai kritikai

zavus katinelis - o visus trukumus jau suminejo wink.gif
sveika prisijungus 4u.gif

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 18:31)
Bandau startuot su pirmais ND,

saunuooole 4u.gif liuks thumbup.gif

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 19:16)
Bandau dėt ND, pagal pirmą temą su diafragma

niugis labai sauniai susitvarkai wink.gif

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 20:29)
Na, nusistačiau didžiausią, koks buvo aparate  biggrin.gif  Kodėl? Tikriausiai dėl to, kad labiau skirtumą pajausčiau smile.gif

drinks_cheers.gif tikrai taip wink.gif

nera parasyta kokias f detis wink.gif cia jau jusu aparatu galimybes, ir kad jus pajustumet skirtuma, ir suprastumet ka tas f duoda kintant wink.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 05 18, 21:08)
Priduodu fokusavimo ND  karsta.gif

kodel su blykste? cool.gif niu niu niu wink.gif siaip tai liuks, bet . .. sorry - visiems salygos vienodos wink.gif prasom perdaryt tongue.gif

ziaurios mes cia, ane? nesitikejai? biggrin.gif

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 21:09)
Būkit geri, pasakykit nuo kur man skaityt (aišku be basic teorijos), kad nesimaisyciau su senosiom narėm, o zengciau kartu ir pradėčiau vytis dabartinius pradinukus,......

Ir kaip žinot, užskaityti ND ar ne? Balsuoja dauguma ar kaip?

cia naujai susiburusiu tai jau 3 temuke, pagal temos pavadinima galima sprest wink.gif tai va tas tris temukes gali ir perskaityt smile.gif

zinosi tikrai kada jau uzskaityta wink.gif

Papildyta:

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 18, 21:25)
Nesuprantu. Didinu aš tą f, nu viskas normaliai atrodo, bet kad nuotraukų ryškumas/ tamsumas nepakinta. tik padidinus f labai,  susilieja. Nu nežinau, nežinau.... 

tai jei susilieja, tai tau nieks nesikeicia pagal tave cool.gif cia ir vinis yra wink.gif mars literaturos skaityt tongue.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 18, 22:00)
[b]Namų darbas numeris du, dalis  - pirma.

Iso biškį užkėliau, bet, gal kaip nors tiks...  blush2.gif

tai kas tau nepatinka? smile.gif

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 22:15)
Nu iš manęs tokia išmanytoja, bet man atrodo, kad negerai čia su apšvietimu (spėju su staline lempa), dėl kurio užkeltas ISO ir per triukšmą (kad ir nedidelį), man asmeniškai, nesimato diafragmos kitimo...

niu as tai matau ta kitima wink.gif
Atsakyti
linole,supratau, darysiu ryt is naujo 4u.gif
Alexxandra, bet tavo blogas, man patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 18, 21:55)
Alexxandra, bet tavo blogas, man patiko thumbup.gif

ačiū aciuks.gif
Nuotraukos? bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 21:57
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 22:56)
ačiū aciuks.gif
Nuotraukos?  bigsmile.gif  lotuliukas.gif

Patiekalai biggrin.gif Ziurejau parase, tai ten tik maistas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ich: 18 gegužės 2009 - 22:00
QUOTE(ich @ 2009 05 18, 21:58)
o ne... aš taip tikėjausi, kad nuotraukos unsure.gif
o šiaip tai ačiū, prašom apsilankyt smile.gif

Papildyta:

Rasytce, ačiū už šiltą priėmimą ir aiškius komentarus. Jau sėdžiu akis varvindama į pirmas temas, reik eit miegot, ryt į darbą, net filmo žiūrėjimą pasakiau saviškiui kad nukeliam, nes užsikabliavau čia biggrin.gif

O pavarčius pirmas temas ir pamačius, kad fotkinot kavos puodelį, panaršiau savo archyvuose ir laukiu teismo. Galit kalt ant kryžiaus - nebijau smile.gif
Kas negerai, kodėl negerai ir ką daryt kad būtų gerai? g.gif biggrin.gif
Man asmeniškai trūksta ryškumo... Niekas su jokiom programom nekeista.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 22:12
Labas vakarelis 4u.gif

Kaip gaila,kad siaubingai truksta laiko gilintis i fotografavima,tiek,kiek pati noreciau,o ne prabegom doh.gif Daugiau laiko skirt eksperimentavimui su foto. Nes zinokit jus cia terminais rasot- man absol viskas nesuprantama blush2.gif
Dabar pradedu nuo klausimu smile.gif Tai jau sakiau pirksiu Scott Kelby knyga, kuria kazkas cia rekomedavo,gal kazkiek pradesiu suvokt esme.

QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 13:23)
O as parodysiu viena is, kaip judesi savaitgali gaudziau
nu bet va, jei reikia griebt dangaus -tai su tais nustatymasi nikaip as su isdegimais nesusitvarkiau ta diena -nebuvo taip, kad nebutu doh.gif  ka laukt, kol sutems?  aisku, cia dar ir viena koja sujudejus  bet i foto albuma tubut ei
user posted image

zodziu, su vaiku sunku ta paninga padaryt doh.gif

Liux foto bigsmile.gif
sakyk,o ant kokio islaikymo darei? Turbut praziopsojau ax.gif

QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 14:17)
ane? o as specialiai tuose barbarisuose gaudziau biggrin.gif  galvoju zalia geltona, balta -pabode tongue.gif  lotuliukas.gif  man tai akys akys bites bigsmile.gif  - cia dle to patenkinta as blush2.gif  blush2.gif

cia 1/25 : bet matai kokie isdegimai doh.gif  kai ne i dangu -tai normoj, bet va jei reik biski dangaus kabint -suduva doh.gif ir bandziau visaip ir ant M -nu nesigavo be isdegimu cool.gif nors gal del ju labai neimt galvon g.gif

O kas tie isdegimai? rolleyes.gif Lyg kazka ir isivaizduoju,bet noretusi konkretesnio paaiskinimo, kad bent suprast apie ka kalbama rolleyes.gif

Ant kokios programos geriausiai paveiksluoti? Kaip supratau ant S?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 18 gegužės 2009 - 22:18