Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 18:30)
Reikejo parasyt su kokia diafragma darei visas tris nuotraukas,t.y. kaip keitei f nustatyma mirksiukas.gif

Taisausi, jei neužimsiu per daug vietos:

ND nr. 1
Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė...

F/32
user posted image

F/9,5
user posted image

F/5
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 19:08
Na, siam vakarui gal dar idesiu sraiguciu ax.gif ...Tu nuotrauku kasdien vis pasipildo,tai tik atrenku kurias cia jum det biggrin.gif

1."Ateik cia..."
Islaikymas 1/45---F 5,6---Iso 200
user posted image

2."Draugyste"
Islaikymas 1/45---F 8---Iso 200 (kazin,ar nepersistengiau cia su f 8 g.gif )
user posted image

J/b dariau su Picasa,juodu filtru pazaidziau. (Spalvotos,nelabai patiko) O gal kartais yra kokiu sulietuvintu programu versti j/b ?Gal kartais zinot ax.gif

alexxandra,pirmoj foto f 32...manau,butu uzteke ir 8...cia senbuves geriau pakomentuos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 18 gegužės 2009 - 19:22
QUOTE(Valetta @ 2009 05 18, 14:59)
va cia makro fotkiu meistras  rolleyes.gif turbut matet jau visi   cool.gif http://fotokudra.lt/...si.php?aut=1321

aha wub.gif bet ir technika kokia naudojama bigsmile.gif

QUOTE(Edeva @ 2009 05 18, 15:55)
dabar noreciau tiksliai zinot kaip sita darai nes man nesigauna sad.gif

nustatau ant S (sitoj foto) cia buvo 1/25 lyg islaikymas, mazinau ta expozicijosz korekcija iki -2 -bet vis tiek isdege verysad.gif ir viskas..sufokusuoji i objekta ir bandai tokiu pat greiciu kilt ar leistis mirksiukas.gif aha, gaunas nekievienas kadras lotuliukas.gif o ir... 7lt 5min ant tos gumos su batutu lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(linole @ 2009 05 18, 17:34)
Bonda, Tavo judesys  thumbup.gif Vos vos vos ryskumo mergaitei reiketu dar. Bet kaip pirmam kartui, galima uzskaityti. As net bijau galvoti apie judesi dar...  doh.gif
O jau bite tai  wub.gif  wub.gif Tik vel ta aplinka... Man atrodo, Tavo ir su sakura bitute buvo? Tai jau ten sakiau, kad arba sakura turi dominuoti, arba bite. Ta pati galiu pasakyti ir cia: arba grazuolis raugerksnis, arba nepaprastai ryski, grazi bite.
Bet iamant atskirus fragmentus, tai labai vykusi bitute. Labai.  drinks_cheers.gif

jo..man ir noris ir ryskumo, ir dangaus nebalto, ir kojos nesujudejusios -tik tiek tongue.gif lotuliukas.gif

tai kad va taip gavos -nebent dirbtinai ta ryskumo zona mazint g.gif nes cia f tik 3.2 buvo mirksiukas.gif -kai maziauisa pas mane 2,7 (bet nezuminus visai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 18 gegužės 2009 - 19:24
Bonda,del tavo bites...man,asmeniskai,nelabai ziurisi,kad ne pagal trecdaliu taisykle yra bite,kuri yra kaip ir nuotraukos pagrindinis vinis...o dabar nezinai kur cia pirmiau ziuret,i sakele,ar i bite smile.gif
...cia tik mano nuomone ax.gif ...
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 19:19)
alexxandra,pirmoj foto f 32...manau,butu uzteke ir 8...cia senbuves geriau pakomentuos 4u.gif

Na, nusistačiau didžiausią, koks buvo aparate biggrin.gif Kodėl? Tikriausiai dėl to, kad labiau skirtumą pajausčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 19:27)
Bonda,del tavo bites...man,asmeniskai,nelabai ziurisi,kad ne pagal trecdaliu taisykle yra bite,kuri yra kaip ir nuotraukos pagrindinis vinis...o dabar nezinai kur cia pirmiau ziuret,i sakele,ar i bite smile.gif
...cia tik mano nuomone ax.gif ...

nezinau apie kokia tu taisykle, nes cia specialiai kirpta pagal trecdalius tongue.gif bite ir akcentuota mirksiukas.gif su actionu kirpta biggrin.gif nors dar galvoju biski kitaip pabandyt -turiu vizija 4u.gif nes karpymam erdves originale yra sociai tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 18 gegužės 2009 - 19:33
QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 21:31)
nezinau apie kokia tu taisykle, nes cia specialiai kirpta pagal trecdalius tongue.gif bite ir akcentuota mirksiukas.gif su actionu kirpta biggrin.gif nors dar galvoju biski kitaip pabandyt  -turiu vizija 4u.gif nes karpymam erdves originale yra sociai tongue.gif

Eisiu dar paskaityt apie trecdaliu taisykle ir komponavima...ta bite,man graziau butu,jei butu daugiau kazkuriam kampe--virsutiniam ar apatiniam tik tiek smile.gif
Kas tie actionai po galais g.gif ax.gif biggrin.gif ?

Ai dar viena gal idesiu,per galva gal neduosit,kad pastoviai cia kelineju ax.gif kazkaip noris pasirodyt biggrin.gif

Fokusavau i pienes viduriuka,bet ar tikria ten fokusas,o gal jo cia nera g.gif
Islaikymas 1/125(buvo vejelis)---F 5,6---Iso---200
user posted image

Atsakyti
Laba, laba visiem. smile.gif
Biškį darbais apsivertęs gan buvau (Savaitgalis, kontroliniai dar. doh.gif )
Tai dabar sumąsčiau eiti padaryti antro N.D. pirmąją dalį.
Tai iškilo toks klausimas,

f didinti kaip noriu?

Pvz: Iš pradžių: 4 ; 8 ; 12? blush2.gif

Dėkui už ats. Bėgsiu daryt, nes jau atsilikau visai turbūt. bijau.gif
Atsakyti
Priduodu fokusavimo ND karsta.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Uzskaitysit? blush2.gif
Atsakyti
Dar vienas klausimas.
Naudojate M,A,S ar P? smile.gif
Ačiū blush2.gif
Atsakyti
Būkit geri, pasakykit nuo kur man skaityt (aišku be basic teorijos), kad nesimaisyciau su senosiom narėm, o zengciau kartu ir pradėčiau vytis dabartinius pradinukus, nes man čia viskas taip privelta atrodo... nebesusigaudau... ax.gif
Ir kiek jau ND darbų daugelis yra padaręs, nežinau kaip čia skubėt ir judėt į priekį, bet pasivyt vistiek noriu smile.gif

Ir kaip žinot, užskaityti ND ar ne? Balsuoja dauguma ar kaip?
Nepykit, kad aš tokia smalsi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 20:13
bigsmile.gif Kaip šauniai jūs darbuojates! Jau ir pažangos matosi, šaunuolės! (bet jau su tempais visiškai nespėju lotuliukas.gif )

Tiny, thumbup.gif
Atsakyti