Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

Sveikos, merginos,

į pirmą grupę nesijungiau, nes pagalvojau kad neverta - mokslai buvo užspaudę, paskui vėl kažkokių priežasčių atsirado, o dabar matau, kad jei neprisijungsiu, tai vargu ar kada ką nors prisiversiu išmokti. Fotografuoju nemažai, bet savamoksliškai ir belekaip smile.gif Visos mano nuotraukos mano blog'e (tiesiog reikia iliustracijų) ir čia.
Fotoaparatas mano rankose - Nikon D80, objektyvas - AF-S Nikkor 18-105. Labai noriu mokytis ir tobulėti. Jūsų temas karts nuo karto paskaitinėju ir pasigrožiu nuotraukom.

Jei priimat į savo kompaniją, tai skuodžiu daryt ND bigsmile.gif

O šitą atiduodu pirmąjai kritikai
user posted image

Ir klausimas iškilo ties pirmais ND: išvis nenaudoti JOKIO zoom'o ar tik nekeisti fotiko nustatymų fotografuojant visas 3 nuotraukas? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 16:52
Bandau startuot su pirmais ND, nors katinas žiauriai lindo ir trukdė fotografuot smile.gif
Kritiką mėgstu, priimu neskaudžiai ir labai noriu taisytis smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Žiūriu, kad ne pirmą, o ketvirtą darbą padariau, kažkokia beraštė, skaityt nemoku doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 17:37
Visu pirma noriu padekoti visiems pastebejusiems mano sraiges. 4u.gif Tikrai nesitikejau, kad susilauksiu tiek komplimentu. O as del sraigiu nuotrauku taip abejojau. blush2.gif Aciu Jums labai. smile.gif

Kas kalbejot apie ISo skaitmeniniuose aparatuose-taip, iso stenkites nustatyti kuo mazesni. Siuo atzvilgiu skaitmena smarku minusa pries veidrodzius gauna.

Apie histograma ir man idomu butu. Mane labiau domina histograma dirbant su PS. Ypac kai ten buna keliu spalvu: raudona, melyna, zalia. Tai ka su jomis daryti? Man, kaip zirafai, net ir paskaicius literaturos "neateina". Reiktu praktiskai kad kas parodytu... blush2.gif
Fotike histograma yra labai geras dalykas. Vienu metu buvau igudusi pries kiekviena kadra i histograma zvilgtelti. Bet tam reikia laiko...

Bonda, Tavo judesys thumbup.gif Vos vos vos ryskumo mergaitei reiketu dar. Bet kaip pirmam kartui, galima uzskaityti. As net bijau galvoti apie judesi dar... doh.gif
O jau bite tai wub.gif wub.gif Tik vel ta aplinka... Man atrodo, Tavo ir su sakura bitute buvo? Tai jau ten sakiau, kad arba sakura turi dominuoti, arba bite. Ta pati galiu pasakyti ir cia: arba grazuolis raugerksnis, arba nepaprastai ryski, grazi bite.
Bet iamant atskirus fragmentus, tai labai vykusi bitute. Labai. drinks_cheers.gif

Solo su diafragma bandymas gal kiek kabliuku ir turi, bet skirtumas matosi. Uzskaitoma.

Tarzaniukes antras nd su diafragma (baltame fone) idealus. thumbup.gif Manau, tikrai gali buti uzskaitomas.

Zunkelio man paskutine foto kazkuo kabina. thumbup.gif Nukirpimas man patinka, nebent koki milimetra kaireje butu galima uzdeti. Neigiama erdve (manau, nesuklydau ivardijusi? ) tinkama.
Dar ir pirma nieko. O antroje veidas seselyje ir norisi veido daugiau matyti. Antra tokia iprasta.

Alexxandra, su fokuso nd susitvarkei. smile.gif
Katino idomus issiziojimas, tik kazkokio kitokio fotografavimo kampo norisi. Ir ausytes desineje truksta.

Siandien atsikelusi, pamaciau uz lango dideli ruka. Galvoju, pasiimsiu fotoaparata. Pakeliui i darba nufotkinsiu keleta kadru i upe. Bet prisiminiau, kad kolegei turiu nunesti nelengva daikta, tai fotika palikau. Ir ka galvojat: einu, ir ziuriu, kad beveik toje pat vietoje,kur as planavau stabtelti, stovi mergaiciuke ir fotografuoja. thumbup.gif Telepatija tarp nepazistamu zmoniu. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2009 05 18, 16:57)
Sveikute,

man labai sunkiai sekasi jus vytis, nes tenka nemazai dirbti, bet stengiuosi  wub.gif  pirkau trikoji, bandziau save fotografuoti pirma karta, vargau tikrai nemazai, rezukltatai neipatingi bet visgi jusu kritikai  cool.gif

pirmoje truksta ranku, norisi jas matyt pilnai, o antroje man kazkaip norisi kad matytusi ant ko sedi.
Trecioji tai geriausiai, jau pasake merginos, tik bandyciau kirpti lygiai per viduri mergina, gal idomiau butu g.gif
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 17:44)

Jei priimat į savo kompaniją, tai skuodžiu daryt ND  bigsmile.gif

O šitą atiduodu pirmąjai kritikai

Ir klausimas iškilo ties pirmais ND: išvis nenaudoti JOKIO zoom'o ar tik nekeisti fotiko nustatymų fotografuojant visas 3 nuotraukas? ax.gif

aisku kad priimam 4u.gif

kaciukas wub.gif , tik nuotraukai truksta ryskumo ir siek tiek persviesi.

Del ND, jokio zoomo. 4u.gif
Atsakyti
linole, dėkoju už ND priėmimą clap.gif

liamuna, malonu susipažint po truputį. Apie katiną, man irgi trūksta ausies kraštelio ax.gif o kas su ryškumu netvarkoj?
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 18:57)

liamuna, malonu susipažint po truputį. Apie katiną, man irgi trūksta ausies kraštelio  ax.gif o kas su ryškumu netvarkoj?

drinks_cheers.gif
na man kazkaip atrodo kad siek tiek fokusas nusokes, noretusi kad visas snukutis butu fokuse, ir kailiukas siek tiek padeges atrodo. Bet galiu ir nusisneket. blush2.gif

reik ir man imest ka nors jusu teismui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 16:44)
Sveikos, merginos,

ignoruoji temos vyrukus protest.gif laugh.gif

ND uzskaitau ir as ax.gif mielas kicius, ausytes gaila verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 05 18, 17:34)
Solo su diafragma bandymas gal kiek kabliuku ir turi, bet skirtumas matosi. Uzskaitoma.

Ačiū, bet vistiek norėčiau kabliukus žinot 4u.gif

alexxandra, mielas kicius. Irgi iškart už ausies kliūva. Beje, ką reiškia išdegimas? Čia kai būna toks baltas ar labai šviesus plotas, pvz nuo blico?
Atsakyti
Valleta, kažkaip skaitydama neužfiksavau, kad ir vyrukų čia yra. Didžiai atsiprašau biggrin.gif

solo, aš išdegimą suprantu kai nuo saulės ar nuo blykstės nuotraukoje išnyksta spalva ir lieka baltas plėmas. Fotikas išdegimus visuomet rodo blyksėdamas (bent pas mane). O kas tai yra tiksliai - norėčiau sužinot ir aš iš senbuvių

Bandau dėt ND, pagal pirmą temą su diafragma

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 gegužės 2009 - 18:21
Na tai dedu 2nd 2-osios dalies uzduoti ax.gif

"Nuo gegužės 8d. iki gegužės 15 d. darome šiuos ND, nes jie tarpusavyje kažkiek susiję:
1. Atlikta
2.Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.
3. (...) "

Copy to Pamaiva smile.gif

Nuotrauku islaikymas 1/4---F 6,7---Iso 200
user posted image

user posted image

user posted image

Ar uzskaitot ? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 18, 20:16)
Bandau dėt ND, pagal pirmą temą su diafragma

Reikejo parasyt su kokia diafragma darei visas tris nuotraukas,t.y. kaip keitei f nustatyma mirksiukas.gif
Atsakyti
Giedre manau gerai 4u.gif

ar labai truksta erdves?

ka cia?

user posted image

iseinu ...

user posted image

laukiu komentaru... blush2.gif
Papildyta:
cia siaip, arhivose radau ...

user posted image
Atsakyti
Zunkeli, pakomentuosiu tavo foto smile.gif

Visu pirma,noriu parasyt,kad graziai suderintos sukneles ir puokstes spalvos smile.gif

1.Maiso nukirstos rankos,siaip idomi
2.Noretusi,kad matytusi daugiau klubo linijos,tokia seksualesne atordytu
3.Man per daug sienos ir kazkaip nelabai ziurisi puse kuno...kazkaip kitokio kampo sitoj noretus g.gif
...cia mano nuomone... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(liamuna @ 2009 05 18, 20:39)
Giedre manau gerai  4u.gif

Aciu 4u.gif

1 dar nieko,erdves daugiau noretus,bet miela wub.gif ...
2 tai nelabai,nes vaikuti truputi dengia medis ir truksta minties,kuri vestu...
3 tai pasarpinta tokia lyg g.gif ,man nera joje razinkutes,kaip senbuves sako ax.gif
...cia tik mano nuomone ax.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 18 gegužės 2009 - 18:52