Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 07:13)
na, fotkint gali ir sekundem uzsistates -reik zinot, tik ka mirksiukas.gif  saviske as fotkinu su 1/125 arba 1/160 dazniausia mirksiukas.gif dabar vasaros sviesom salygom tongue.gif  ziema -nebepamenu -tada dar taip neziuredavau doh.gif  blush2.gif

tai taip... ana diena bandziau judesi gaudyt- MB su mazium ant sofos gulejo, planavau, kad tik maziaus akys judes, deja doh.gif kazkas gavos, bet MB paziurejes pasake, kad apie fotografavima nieko neismanau tongue.gif

As kazkaip dabar neziuriu, nes ant Av fotkinu, nebent mirkset pradeda blush2.gif

As dar su klausimu- ar neina ant veidrodiniu padaryti, kad rodytu ar nuotrauka ne per tamsi/ ne per sviesi? Kai bandziau Kerolli Canon 450 to pasigedau nes mano muiline pusiau mygtuka paspaudus parodo kokio sviesumo nuotrauka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 05 18, 08:21)
as savosios patrankos irgi nepagaunu jei islaikymas mazesnis nei 1/125 dazniausiai tokiu ir pyskinu kadangi visada naudoju S  ax.gif o jei butu 1/80 tai vajetau savosios tik siluetas butu  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif as irgi dabar perejau beveik vien ant S fotkint blush2.gif ypac vaika mirksiukas.gif bet ir rezultata matu gerokai geresni blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 10:01)
giedre, lyg gerai buvo mirksiukas.gif

Tai kaip ir uzskaitoma 2 nd 1-oji uzduoteles dalis ax.gif ,ane ax.gif
Tai gerai,tad darysiu 2 ir 3 dali su zoom ir fiziniu padeties keitimu fotkinant objekta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 10:26)
drinks_cheers.gif as irgi dabar perejau beveik vien ant S fotkint

O S,cia kas,fotkinimo rezimas (pas mane tokio nera) ar serijinis fotkinimas reiskia ax.gif g.gif ?
Atsakyti
Laba diena smile.gif

truputi buvo kompas okupuotas, tai dabar tik baigiu mazdaug permesti apie ka snekat.

Na man su S rezimu sunkiai sekas, nebet lauke, namie va kad ir dabar yra tikrai pakankai sviesu, o man leidzia islaikyma daryt tik 1/20 maziausia, kitaip jau pradeda raudonai blykseti, o su tokiu islaikymu pagaut vaika yra neimanoma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 08:30)
O S,cia kas,fotkinimo rezimas (pas mane tokio nera) ar serijinis fotkinimas reiskia ax.gif  g.gif  ?

islaikymo prioritetas mirksiukas.gif pas tave gal Tv rasos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Eres @ 2009 05 18, 08:37)

Na man su S rezimu sunkiai sekas, nebet lauke, namie va kad ir dabar yra tikrai pakankai sviesu, o man leidzia islaikyma daryt tik 1/20 maziausia, kitaip jau pradeda raudonai blykseti, o su tokiu islaikymu pagaut vaika yra neimanoma doh.gif

eres, namie as stengiuos visai nefotkint tongue.gif lotuliukas.gif tik jau extra extra atveju lotuliukas.gif lotuliukas.gif kol neturesiu veidrodzio ir labai sviesaus objektyvo -nemanau, kad is vis verta nervintis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif pas mane ir namai tamsus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 18 gegužės 2009 - 08:39
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 09:30)
O S,cia kas,fotkinimo rezimas (pas mane tokio nera) ar serijinis fotkinimas reiskia ax.gif  g.gif  ?

shutter priority (islaikymo rezimas) pas canon ir nikon berots kitiap rasosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 08:39)
eres, namie as stengiuos visai nefotkint tongue.gif  lotuliukas.gif  tik jau extra extra atveju lotuliukas.gif  lotuliukas.gif kol neturesiu veidrodzio ir labai sviesaus objektyvo -nemanau, kad is vis verta nervintis lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif pas mane ir namai tamsus doh.gif

nu zodziu vistiek kada nors teks veidrodi pirkti biggrin.gif tik kad iki to laiko matyt vaikai bus uzauge lotuliukas.gif Tai as jau nebelabai suku galva, fotkinu su blicu jei noriu butent kazkoki momenta pasigaut ka tuo metu dare, meno 0 vaizdas irgi dazniausiai nelabai koks, bet prisiminimui tinka biggrin.gif

Vis sedim namie, sergam unsure.gif tai neturiu ka parodyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 05 18, 08:46)
: Tai as jau nebelabai suku galva, fotkinu su blicu jei noriu butent kazkoki momenta pasigaut ka tuo metu dare, meno 0 vaizdas irgi dazniausiai nelabai koks, bet prisiminimui tinka  biggrin.gif

as saviskes gimdieni irgi tik su blicu blush2.gif doh.gif o ka daryt, kai ji tamsia niuria lapkricio diena gimusi tongue.gif net ir su sviesiausiu veidrodziu itariu reiktu blico mirksiukas.gif tongue.gif ir siaip irgi nusizengiu kartais, kad blicui ne tongue.gif lotuliukas.gif - ir tragedijos is to nedarau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 18 gegužės 2009 - 08:51
QUOTE(BN @ 2009 05 17, 18:14)
Kas cia per miegas vidury dienos?
Primenu - rodo sestadieniais 23:00, kartoja sekmadieniais 7:00 ir 15:00

aciuks.gif, isidemesiu. (miego ziauriai truksta, maze keliasi 5 val, dycke gulasi 23-24 val, tai ir pasinaudojau proga kad abi nulizo) blush2.gif

QUOTE(linole @ 2009 05 17, 19:07)
Seniai buvau. I sarasus nespejau isirasyti, pasistengsiu sios temos pabaigoje priminti, kad itrauktumet. Bet manau, galiu dalyvauti it be saraso?  ax.gif

aisku kad sarasas tik del musu paciu, kad zinotume kas kuo fotkina, o bandrauti galima ir taip. mirksiukas.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 09:30)
Tai kaip ir uzskaitoma 2 nd 1-oji uzduoteles dalis ax.gif ,ane ax.gif

uzskaitom 4u.gif
Atsakyti
darau antaji namu darba, tai ar bent i ta puse einu unsure.gif

F2,8
user posted image
F4,5
user posted image
F8
user posted image
Atsakyti