Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 16, 20:36)
labai aciu uz komentara  4u.gif
antros parametrai tokie:
f/2.8
islaikymas 1/80
ISO 200
kazin is kur tie triuksmai  g.gif

pažiūrėjau, kad Tavo fotoaparatas ne veidrodinis. tai reiškia, kad praktiškai negali kelti ISO tiek, kiek norisi. jei pakeli kiek daugėliau, iš karto triukšmai išlenda. pernai vasarą prisižaidžiau aš su kelionės nuotraukom su per dideliu ISO, tai dabar neprisiverčiu kelti jo, taip ir stovi pastoviai ISO50 doh.gif ir tai sugeba pritriukšmauti doh.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 17, 12:04)
del tos foto dydzio, tai 640x480 yra originalus dydis, nes parinkus kitoki, labai nedideli nuotrauku skaiciu galima padaryt (be to padaryta super kokybe, o gal uztektu normalios?). mazai talpos korteleje taip iseina smile.gif

abejoju ar užtektų normalios, ypač kai pramoksi ir daugiau visko matysi savo nuotraukose. pažadu, kad vėliausiai po kokio pusmečio nusipirksi naują talpią kortą ir nustatysi patį didžiausią dydį mirksiukas.gif

QUOTE(linole @ 2009 05 17, 18:07)
Peledikes nuotraukoje labai grazi zaluma.  wub.gif Tik del atspindzio noriu paantrinti Sadi, kad arba jo reikia viso arba nukirpk. Ziuriu, jau diskutuoti apie tai-o jei tik atspindi vandenyje paliktumei su gabaleliu zemes?

kad aš jau fotografuodama nedaug to atspindžio ėmiau blush2.gif nepavyks pataisyti, teks perfotografuoti progai pasitaikius ax.gif o Tavo sraigės kokios wub.gif antra labiau patiko, tokia aistringa wub.gif thumbup.gif tik abiejose ryškumo daugėliau norėtųsi.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 05 17, 23:26)
pažiūrėjau, kad Tavo fotoaparatas ne veidrodinis. tai reiškia, kad praktiškai negali kelti ISO tiek, kiek norisi. jei pakeli kiek daugėliau, iš karto triukšmai išlenda. pernai vasarą prisižaidžiau aš su kelionės nuotraukom su per dideliu ISO, tai dabar neprisiverčiu kelti jo, taip ir stovi pastoviai ISO50  doh.gif  ir tai sugeba pritriukšmauti  doh.gif

aha, vadinasi su tuo ISO reiketu atsargiau g.gif

abejoju ar užtektų normalios, ypač kai pramoksi ir daugiau visko matysi savo nuotraukose. pažadu, kad vėliausiai po kokio pusmečio nusipirksi naują talpią kortą ir nustatysi patį didžiausią dydį  mirksiukas.gif

jau bresta reikalas pirkti talpesne kortele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 17, 22:34)
aha, vadinasi su tuo ISO reiketu atsargiau  g.gif

Taip,atsargiai.Pas mane irgi muiline,tai as stengiuosi daugiau 100 nekelti,nes labai matosi triuksmas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 17, 22:25)
Ten pluginas o ne actionas mirksiukas.gif
linole sraiges liuks.O jau vertimas j/b koks gerulis thumbup.gif

Hmmm as turiu Avytess ideta actiona, kazkurioje temoje pazengusiuju radau.Vat del pavadinimo tai nesu tikra, nes pas save juuo spervadinau pagal rusi ir spalvas...
Papildyta:
radau kaip vadinasi - photoshop_action_no_7_HIGH_KEY_by_bellaleb_stock

Atsiprasau susipainiojau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 05 17, 22:36)
Ir prasau jokiu JUS!!!

Kad jau zadejau ideti savu-idedu. Bet nevykusios si karta. Ne fotografavimo diena.  doh.gif
Ar labai truksta sioje nukapotu uodegu? Ir ar abai kliuna, kad ryski tik viena sraige?

Parodysiu Tau pasaulio krasta.

Ir jb:
Aistra

Pirmoj,tai man truksta tu uodegu ir kazkaip nesiziuri ta neryski sraige,kazkokia vargse atrodo salia didenes tos biggrin.gif ax.gif

Antra,tai super faina thumbup.gif ,o ryskumas juodai baltas koks...ir tos dvi sraiges thumbup.gif

P.S.As ir vakar sraigiu prifotkinau...Siandien lauksiu,gal kas pakomentuos,pasakys ar uzskaitoma 2nd 1-osios dalies uzduotele,nes paskui pasimirs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 16, 20:18)
Man irgi zmones ir vaikus fotografuoti dar labai sunku doh.gif Bandau suprasti savo fotoaparata, gal man galit paaiskit kodel tokios neryskios gaunasi foto?
Dedu siandienines savo foto

pirmoj man noretus ryskesnio fokuso mirksiukas.gif

QUOTE(ich @ 2009 05 16, 20:33)
As kaip suprantu, tai priklauso nuo ryskumo zonos g.gif As skaiciau, bet gal jau kazka maisau blush2.gif Cia fotografuota su macro funkcija, bet man su ja neimanoma ryskiau padaryt, kodel? unsure.gif

macro fotkinant reik rankyciu nedrebint tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Sadi @ 2009 05 16, 21:46)
50 tik prieš tris dienas nusipirkau  wub.gif jaukinuos kol kas smile.gif

wow, sveikinimai thumbup.gif wub.gif
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 16, 22:06)

Ant mechaninio rezimo fotkinu,nes noriu pati ismiokti visu 3 dalyku teisinga komponavima-ISO,diafragmos bei islaikymo

kiekviena diena cia turbut rasau -nu nepradekit mokintis ant M..yra paprastesniu resimu doh.gif negi tau tavo foto nieko nesako??? g.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 05 16, 23:24)
o mane si foto nustebino  bigsmile.gif ir patiko smile.gif idomios spalvos labai smile.gif

drinks_cheers.gif mane ir tin-tin ta foto visai maloniai nuteike..spalvo man ypac lipo wub.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 17, 08:27)

Bondos piene, nu tikrai puikus ryskumas, o dar su kitiniu tai is vis - pagarba.

ar tikrai mano tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 17, 11:42)
o kitos kazkodel per blankios kaip jau minejo, kas spalvas nuvoge? biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 17, 17:05)

Stai dar viena rodau smile.gif

kur ryskumas? g.gif
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif
pasufleruosiu naujokem- ISO kuo imanoma mazesni rinkites (aisku, priklausomai nuo aplinkybiu) mirksiukas.gif ir pasiskaitykit ar bent paziurekit is pirmo psl nuoroda apie trikampio taisykle (exposure triangle)

Sraiges thumbup.gif pirmoj l.fainas tas ju zvilgsnis i pasaulio krasta bigsmile.gif uodegu tai net nezinau ar truksta- pati is karto net neziurejau ar yra blush2.gif

Pamirsau kieno (Giedres?) kadrai su malunsparniu ir kt- islaikymas 1/180 ir zmones isplauke? g.gif ar tikrai toks? turejo buti graziai sustinge g.gif juk vaikus galima pradeti fotografuoti nuo 1/60 g.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 17, 19:04)

Sita,bandziau padaryti juodai balta su Picasa nustatymu "juodas filtras"(ten pats

j/b ditas man ne ax.gif ir aplamai sita foto ne tir spalvota nea ax.gif

QUOTE(linole @ 2009 05 17, 20:36)

Kad jau zadejau ideti savu-idedu.

jau j/ b ko0ooks wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif kaip ismokt g.gif buna krapstais krapstais..akys jau apraibsta nuo to juoda balto -nieko nebematai lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 05 17, 22:36)
as stengiuosi daugiau 100 nekelti,nes labai matosi triuksmas doh.gif

drinks_cheers.gif as ir

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 18, 07:17)

P.S.As ir vakar sraigiu prifotkinau...Siandien lauksiu,gal kas pakomentuos,pasakys ar uzskaitoma 2nd 1-osios dalies uzduotele,nes paskui pasimirs ax.gif

giedre, lyg gerai buvo mirksiukas.gif
QUOTE(Rico @ 2009 05 18, 07:58)
juk vaikus galima pradeti fotografuoti nuo 1/60  g.gif

nebent leti ir mazia judantys tongue.gif lotuliukas.gif as nenefotkiju jei nesigauna 1/125..o geriau dar trumpesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 07:01)
nebent leti ir mazia judantys tongue.gif  lotuliukas.gif as nenefotkiju jei nesigauna 1/125..o geriau dar trumpesnis mirksiukas.gif

As dar miegu tongue.gif nuo 1/60 apskritai fotografuot ane? blush2.gif bet su 1/180 neturetu but taip isplauke g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 05 18, 08:09)
As dar miegu tongue.gif nuo 1/60 apskritai fotografuot ane?  blush2.gif bet su 1/180 neturetu but taip isplauke  g.gif

na, fotkint gali ir sekundem uzsistates -reik zinot, tik ka mirksiukas.gif saviske as fotkinu su 1/125 arba 1/160 dazniausia mirksiukas.gif dabar vasaros sviesom salygom tongue.gif ziema -nebepamenu -tada dar taip neziuredavau doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 05 18, 09:58)
Pamirsau kieno (Giedres?) kadrai su malunsparniu ir kt- islaikymas 1/180 ir zmones isplauke?  g.gif ar tikrai toks? turejo buti graziai sustinge  g.gif juk vaikus galima pradeti fotografuoti nuo 1/60  g.gif

Aha,mano ten ir buvo...Gal islaikymas neatitiko ir zmones isplauke,kad diafrafma buvau pridarius.Diafragma,ten buvo,kiek pamenu f.22.
Taigi,tom zmoniu nuotraukom,reikejo placiau atverti diafragma ir sutrumpinti islaikyma bigsmile.gif

Dabar jau imu suprasti klaidas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 18 gegužės 2009 - 08:24
QUOTE(bonda @ 2009 05 18, 09:13)
na, fotkint gali ir sekundem uzsistates -reik zinot, tik ka mirksiukas.gif  saviske as fotkinu su 1/125 arba 1/160 dazniausia mirksiukas.gif dabar vasaros sviesom salygom tongue.gif  ziema -nebepamenu -tada dar taip neziuredavau doh.gif  blush2.gif

as savosios patrankos irgi nepagaunu jei islaikymas mazesnis nei 1/125 dazniausiai tokiu ir pyskinu kadangi visada naudoju S ax.gif o jei butu 1/80 tai vajetau savosios tik siluetas butu lotuliukas.gif
Atsakyti