Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(inesaS @ 2009 05 17, 00:29)
Giedre,dar pakalbam apie F lotuliukas.gif
Tu rasiai-F-diafragma,fotografavimo sklyles pridarymas arba platus atidarymas.Tai apie tai placiau noreciau.Su komentarais taavo nuotraukom.Nu pvz,1 foto F toks ir toks todel,kad .. . (...)

Pasiziurejau,su klaidom gramatinem ten prirasiau blush2.gif ,viena akim Eurovizija ziurejau smile.gif
Sita klausima labai noriu panagrineti kartu ir labai aciu,kad man padedi perprasti diafragmos,Iso ir islaikymo derinima tarpusavyje 4u.gif
Sita klausima apie diafragma su pavyzdziais,pasizymiu,ir per pietus bandysiu atsakyti su nuotrauku pavyzdziais smile.gif
Didelis dekui,tikrai 4u.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 17, 10:27)
O kitos dvi, tai nelabai suprantu kam tokia diafragma  g.gif , mano manymu, pirmiau reiktu atverti diafragma, o tada jau kelti iso, jei per tamsu.
Taigi mano atsakymas i tavo mysle butu atverti diafragma ir tada viskas butu gerai. smile.gif

Cia patarimas atverti diafragma del nuotrauku su tolimais vaizdais g.gif ,ta prasme peizazais,tolimos minios nuotraukoms.Teisingai supratau g.gif 4u.gif ?
Atsakyti
Sveiki.

QUOTE(Basakojė @ 2009 05 17, 09:21)
labas rytas  4u.gif

ir aš kritikai įdėsiu savo keletą foto  ax.gif

1.
2.
3.
4.
5.

1. noreciau matyt visa lekstute, 4u.gif bet pati kompozicija ne labai man patinka, tik gal fotografuociau is siek tiek zemiau, puoduko ligyje.

2. man schmoll.gif perblanki

3. noreciau kad fokusas butu ant visu gelyciu, o ne tik ant vienos kaires

4. man virsaus siek tiek truksta, ir pakirpciau desine

5. centruota kompozicija schmoll.gif , bandyciau pakirpt kazkuria puse. 4u.gif (gal mano kompas siek tiek meluoja, bet noretusiu siek tiek daugiau ryskumo, spalvu, nes man perblanku)

cia tik mano nuomone, prasau neisizeist. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liamuna: 17 gegužės 2009 - 10:07
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 17, 09:00)

Cia patarimas atverti diafragma del nuotrauku su tolimais vaizdais g.gif ,ta prasme peizazais,tolimos minios nuotraukoms.Teisingai supratau g.gif  4u.gif  ?

Teisingai supratai. Tikrai nereikia f22, kad nuvotografuoti minia zmoniu, uztenka ir f10 ar maziau. Nes fono isplaukimas priklauso ne tik nuo diafragmos skaiciaus, bet ir nuo atstumo iki fokusuojamo objekto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Basakojė @ 2009 05 17, 09:21)
ir aš kritikai įdėsiu savo keletą foto  ax.gif

pirmoji foto pati geriausia, nors na niekaip man nesiderina toks butent puodelis tokiam fone biggrin.gif bet spalvos, ryskumas - viskas o.k., bet va turinys nea man smile.gif

o kitos kazkodel per blankios kaip jau minejo, kas spalvas nuvoge? biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena,

labai dekoju uz nuomones mano nuotraukyciu atzvilgiu, malonu, kam patiko, taip pat labai aciu, kas pasaket, kad nelabai patiko ir kodel wink.gif

del tos foto dydzio, tai 640x480 yra originalus dydis, nes parinkus kitoki, labai nedideli nuotrauku skaiciu galima padaryt (be to padaryta super kokybe, o gal uztektu normalios?). mazai talpos korteleje taip iseina smile.gif

kaktuke, su spalvom nieko nedaryta, tik prisipazinsiu, mistika su white balance, bet man asmeniskai neblogai gavos blush2.gif

Basakoje, man pirma ir ypac ketvirta nuotraukos wub.gif
Atsakyti
Kas turi laiko, noro ir kabeline TV - siandien 15:00 per history toliau ziurim "genialiaja fotografija"
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2009 05 17, 14:11)
Kas turi laiko, noro ir kabeline TV - siandien 15:00 per history toliau ziurim "genialiaja fotografija"

ooo. gerai, kad yra kas primena biggrin.gif dekui wink.gif
Atsakyti
Na stai,keliu 2 nd.1-aja dali.

(Nuo gegužės 8d. iki gegužės 15 d. darome šiuos ND, nes jie tarpusavyje kažkiek susiję:

1. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

(...)
copy too Pamaiva smile.gif )

Islaikymas 1/3---F 9,5---Iso 200
user posted image

Islaikymas 1/10---F 6,7---Iso 400
user posted image

Islaikymas 1/125---F3,5---Iso 800
user posted image

InesaS,taigi,ka supratau apie diafragma.
(Savais zodziais)Diafragma reguliuoja sviesos kiekio srauta.Supratau dar tai,kad pvz.f 22 reiskia,kad diafragma yra priverta(o ne atverta) ir atvirksciai,mazas f reiskia,kad diafragma yra placiai atidaryta ir ekspozicijai uztenka mazo islaikymo 4u.gif

Ar uzskaitot 2 nd.1-aja dali ?
I albuma ideti negaliu,nes kazkas stringa,kaip anksciau rasiau,jei prisimenat dar...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 17 gegužės 2009 - 13:46
QUOTE(BN @ 2009 05 17, 14:11)

doh.gif na va pramegojau. blush2.gif
Atsakyti
Ziuriu tylu,ramu,turbut,visi ilsis nuo fotografijos ax.gif .O as rimta virusa pasigavau lotuliukas.gif
Stai dar viena rodau smile.gif

Islaikymas 1/180---F 5,6---Iso 200
user posted image

Tiesa,sitos krastus apkirpau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 17 gegužės 2009 - 17:06
QUOTE(liamuna @ 2009 05 17, 17:34)
doh.gif na va pramegojau.  blush2.gif

Kas cia per miegas vidury dienos?
Primenu - rodo sestadieniais 23:00, kartoja sekmadieniais 7:00 ir 15:00
Atsakyti
Seniai buvau. I sarasus nespejau isirasyti, pasistengsiu sios temos pabaigoje priminti, kad itrauktumet. Bet manau, galiu dalyvauti it be saraso? ax.gif

RamuteS, kaip patenkinta poliarizaciniu?
Turiu ir as, man jis thumbup.gif

Apziuresiu viska is eiles:
Will, tilto ir miesto nuotrauka man patiko. Tik nukirpciau ta kampuota pastata desineje. Uztektu tik vieno boksto ar kas ten.
O veliau idetos nuotraukytes tai kazkuo perdaug nesudomino.

Fize, pirmasis vertimas i jb schmoll.gif Man per pilka. Tokiu atveju jau geriau vis tik palik spalvota. g.gif Arba su kokiu actionu pabandyk.

Peledikes nuotraukoje labai grazi zaluma. wub.gif Tik del atspindzio noriu paantrinti Sadi, kad arba jo reikia viso arba nukirpk. Ziuriu, jau diskutuoti apie tai-o jei tik atspindi vandenyje paliktumei su gabaleliu zemes?

Kerolli, butu labai grazus irisiukas, tik kad isdege plemai man trukdo.

Sadi, nuzydejusi piene - wub.gif

Giedres labiausiai patiko tas melynas ziedelis, kad ir su nusokusiu fokusu.
Tam zaliam augaleliui lyg ir kazko truksta, lyg ir sujudinta vos vos?
O baltos geles fokusas virsuneje. Manau, ten ir taikei?

Edevos lasu ant lapo ryskumas man irgi thumbup.gif
O apie ta sokancio i vandeni zmogaus foto-na, pabandyk dar karta. Labiausiai kliuna isdegimai. Siaip jau butu visai idomus kadras.

Tin tin, apatine gele tai man labai wub.gif Tarsi piesta. Gal tik melynumo kiek per daug?

Basakojes labiausiai patiktu pirma, jei puodelis butu ryskus, o medis-paplaukes. O dabar gaunasi daig visko: ir medis, ir baltos smulkios gelytes, ir puodelis-viskas rysku. Ir puodelio dugnas kiek nukirptas.

Savo idesiu ka veliau, kai is aparato isimsiu.

Atsakyti