Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

Edevos labai ryškus lašiukai rolleyes.gif

Citros ND uzskaitau thumbup.gif

Sadi, piene thumbup.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 16, 14:36)

o man si visai nieko ax.gif

gero vakaro, nespeju su jusu tempais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuciuke @ 2009 05 16, 21:15)
Niu tavo nuotraukos dydis yra 640x480... tai čia toks dydis, kurį padaro mobilūs telefonai, o ne normalus fotikas. Jei nemažinai, tai gal fotike nustatyta ant prastos kokybės?

Neskleidziam neteisingos info nono.gif Va nuejau pas pazengusiuosius ir radau viena neapsakomo ryskumo foto kurios matmenys 500px × 334px.Jei netikit tai nueikit ir pasiziurekit C-girl berniuka kuris pagautas ore.Nuotrauku kokybe vagia daug kas,ivairios korekcijos,perkelimai is ten i ten ir atgal. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 05 16, 13:01)
Aišku, aš kažkaip galvojau, kad Tu su 50tuku fotografuoji blush2.gif

50 tik prieš tris dienas nusipirkau wub.gif jaukinuos kol kas smile.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 16, 15:36)
si karta noreciau jums parodyti foto is antros foto sesijos su rozine gelyte  biggrin.gif  jei pamenat kokia buvo pirma, tai ar antra geresne? ir apskritai ar gera? smile.gif

Man žinok pirma tavo geresnė buvo, ten tiesiog jautėsi lapelių faktūra wub.gif gal šviesa kiek kitu kampu krito?
Antros spalvos švelnios, gražios, bet tokios kaip netikros smile.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 16, 19:04)
1.Islaikymas 1/180 ---F 27---ISO 100. Klausimas,kodel taip sulietas zmoniu judesys ? Nes,per mazas islaikymas g.gif  ?

2.Islaikymas 1/180---F 6,7---ISO 100.Klausimas,kodel tamsokas bendras fonas ?
Nes,per mazas ISO  g.gif ?

3.Islaikymas 1/45---F 22---ISO 800.Klausimas,kodel nuotrauka tokia sviesi ?
Nes,per aukstas ISO g.gif  ?

Pirmos tai tikrai trumpas išlaikymas. Pvz sportą rekomenduoja fotografuoti ne trumpesniu nei 1/500 išlaikymu. Labai didelis f skaičius, reikėjo per kokius tris stopus atvert, tada ir išlaikymo pakaktų

o antra ir trečia tai ne iso kaltinčiau, o išlaikymas kiek per trumpas antroj ir kiek per ilgas trečioj. Bet ne tragiškai tamsu ar šviesu, man antros tamsumas visai nekliūna, trečioj tai dangus padegęs. Rankiniu fotografuojant labai sunku pataikyt iškart visus tris parametrus.

QUOTE(ich @ 2009 05 16, 21:18)
Man irgi zmones ir vaikus fotografuoti dar labai sunku doh.gif Bandau suprasti savo fotoaparata, gal man galit paaiskit kodel tokios neryskios gaunasi foto?
Dedu siandienines savo foto

Labai daug gali būti priežasčių - fotiko sudrebėjimas kai spaudi užraktą, vejelio gūsis, rankų drebėjimas. Fotkinant macro labai maža ryškumo zona, tai galima labai lengvai ją pamest.

QUOTE(linksmuciuke @ 2009 05 16, 22:15)
Niu tavo nuotraukos dydis yra 640x480... tai čia toks dydis, kurį padaro mobilūs telefonai, o ne normalus fotikas. Jei nemažinai, tai gal fotike nustatyta ant prastos kokybės?

Čia toks dydis keliant internetu, nes didesnės foto labai iškraipytų langą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 16, 22:30)
Neskleidziam neteisingos info nono.gif

Aš nesakau, kad maža nuotrauka būtinai bus blogos kokybės. Tiesiog kažkaip nesitiki, kad toks dydis yra originalus... jei tikrai originalus, tai neįsivaizduoju kitos priežasties, kaip tik sumažinta nuotraukos kokybė ar dydis fotike g.gif
Beje, dar kartą sakau, kad čia tik mano pamąstymai, aš juk ne pažengusioji, kažko drąsiai ir vienareikšmiškai tikrai neteigiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 16, 22:06)
Giedre,ka reiskai F skaiciai?Ir kodel fotografuoji ant M?Kodel tau uzkliuvo 2 foto tamsumas ,o 1 ne?Kodel tau 3 atrodo sviesi?Ir kas yra islaikymas?Kas yra ISO?Nenoriu nukopintu citatu,noriu paklausti ar zinai ir supranti kaip tom ziniom naudotis mirksiukas.gif

Miela InesaS,
Atsakau savais zodziais,dabar literaturos neskaiciau smile.gif
F-diafragma,fotografavimo sklyles pridarymas arba platus atidarymas.
ISO-jautrumas.Fotkinant tamsiomis salygomis ir prie ilgo islaikymo,kai i diafragma patenka maziau sviesos,reika padidinti jautruma.
Islaikymas,duoda skirtinga efekta nuotraukai.Trumpas,paryskina arciau esancius dalykus ir pvz.tekanciam vandeniui suteikia ryskesni vaizda,o ilgas islaikymas reikalingas naktimiam foto ir fontanui suteiktu silkinio vandens vaizda,Kai vejuota,ar fiksuoji greitai judancius zmones,geriau islaikyma kuo labiau sumazinti.
Ant mechaninio rezimo fotkinu,nes noriu pati ismiokti visu 3 dalyku teisinga komponavima-ISO,diafragmos bei islaikymo

Ar labai nusisnekejau ? smile.gif

QUOTE(linksmuciuke @ 2009 05 16, 22:45)
O į tuos klausimus pati lengvai atsakytum, jei iškart kai pamatai, kad nuotrauka gavosi nekokia, bandytum keisti tuos parametrus. Dabar sunku atsakyti, koks būtų buvęs fonas, jei būtum padidinusi ISO. Priklauso nuo realių salygų, kuriom tu fotkinai... (...)

Tai va,kad kai fotiko atmintij pasiziuriu,sumazintos man jos atrodo visos geros biggrin.gif ,o kai issididinu ant kompo,tai doh.gif

Kas ziurit Eurovizija,tai gero ziurejimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuciuke @ 2009 05 16, 21:53)
Aš nesakau, kad maža nuotrauka būtinai bus blogos kokybės. Tiesiog kažkaip nesitiki, kad toks dydis yra originalus... jei tikrai originalus, tai neįsivaizduoju kitos priežasties, kaip tik sumažinta nuotraukos kokybė ar dydis fotike g.gif
Beje, dar kartą sakau, kad čia tik mano pamąstymai, aš juk ne pažengusioji, kažko drąsiai ir vienareikšmiškai tikrai neteigiu blush2.gif

As pati nepazengusioji ir uz nevykusias savo foto labai megstu kaltinti visus iskyris save blush2.gifo tu isivaizduoji orginalu nuotraukos dydi? ax.gif
Papildyta:
Giedre,dar pakalbam apie F lotuliukas.gif
Tu rasiai-F-diafragma,fotografavimo sklyles pridarymas arba platus atidarymas.Tai apie tai placiau noreciau.Su komentarais taavo nuotraukom.Nu pvz,1 foto F toks ir toks todel,kad .. .Ir dar patarima duosiu,kuri pati kazkada gavau.Jeigu nori greiciau ismokti fotografuoti,is pradziu nefotografuok ant M. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 16 gegužės 2009 - 22:22
QUOTE(inesaS @ 2009 05 16, 23:29)
tu isivaizduoji orginalu nuotraukos dydi? ax.gif

Niu 640x480 yra 0,3 Mpix. Pas mane pvz dabar yra 10 Mpix, tai dydis 3872x2592 ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linksmuciuke: 16 gegužės 2009 - 22:49
QUOTE(linksmuciuke @ 2009 05 16, 23:49)
Niu 640x480 yra 0,3 Mpix. Pas mane pvz dabar yra 10 Mpix, tai dydis 3872x2592 ax.gif

Tas tai taip, bet tu kai keli per kokį portalą, jis dažniausiai pats sumažina foto
Atsakyti
QUOTE(linksmuciuke @ 2009 05 16, 22:49)

O isivaizduoji kaip atrodys kai idesi i SM ta 10mpx?Juk visi internetiniai albumai spaudzia foto,del vietos..tai blogina foto,bet ne taip kaip nuotraukos apkarpymas su ivairiom korekcijos programom ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 16 gegužės 2009 - 23:12
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 16, 12:22)
kude ššššš?  biggrin.gif As visalaika tik serijiniu fotkinu  mirksiukas.gif Jei vaika, tai tikrai labai patogu  mirksiukas.gif

nezinau, gal retai kada serijini naudoju, nepatinka jis man wink.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 05 16, 13:06)
serijinio fotografavimo kokybė dar priklauso nuo fotoaparato galimybių, man atrodo. jei aparatas sugeba greitai didelius kiekius info sukišti į kortelę, tada kokybės nenuvagia. bet jei aparatas nepajėgia susitvarkyti su šia užduotim (tik užsideda pliusą pirkėjo akyse, kad turi tą funkciją  doh.gif ) tada ir kokybė š... gaunasi.

na neskaitau mano aparato jau visai prasto, ir galimybes tikrai nepacios prasciausios, bet tikriausiai tikrai as jo ir nesu pabandzius, tai kol kas tokia nuomone smile.gif

QUOTE(kerolli @ 2009 05 16, 13:53)
as turiu prisipazinti kai atradau RAW tik su juo ir fotografuoju  ax.gif  nes spalvos kokybe nepalyginsi bei galima pakoreguot jei kas ne taip  blush2.gif  bet cia noriu ismokti taip kad nereiketu koreguot visai rolleyes.gif

nemanau, kad taip bus, kad nekoreguosi foto po nufotografavimo wink.gif as kalbu, kai jau tikrai busi ivaldzius fotkinima smile.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 16, 15:24)
Na va, aiskinaus,aiskinaus, ir issiaiskinau,kame buvo reikalas del to formato  thumbup.gif  Tai dabar dedu vel, savo ND  smile.gif

nerimsti, ane? biggrin.gif

uzskaitom, uzskaitom biggrin.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 16, 15:36)
ir dar viena. kaip? man tai spalvos visai nieko, bet greiciausiai bus ne kas, ar ne? smile.gif
user posted image

o mane si foto nustebino bigsmile.gif ir patiko smile.gif idomios spalvos labai smile.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

ir aš kritikai įdėsiu savo keletą foto ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikos, perskaiciau pora puslapiu, oho, kad duodat pamoku pradzizmokslems.
Paminesiu tik labiau istrigusius momentus ax.gif
Bondos piene, nu tikrai puikus ryskumas, o dar su kitiniu tai is vis - pagarba.
Tin-tin, kalanke labai grazios pastelines spalvos. Cia naturalus fonas toks zydras? Labai idomus, tik as kirpciau vertikaliai, kad neliktu desinej kampe tu juoduliuku rolleyes.gif
Giedre mysliu pridave biggrin.gif man antroji nuotrauka normali, ko gero kad butu visiskai teisinga ekspozicija reiketu jungti du kadrus kur vienas eksponuota i dangu, o kita i apatine tamsia kadro dali.
O kitos dvi, tai nelabai suprantu kam tokia diafragma g.gif , mano manymu, pirmiau reiktu atverti diafragma, o tada jau kelti iso, jei per tamsu.
Taigi mano atsakymas i tavo mysle butu atverti diafragma ir tada viskas butu gerai. smile.gif
Atsakyti