Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 3 tema

QUOTE(Ievosius @ 2009 05 15, 20:58)
Berots Almara (atsiprasau jei klystu) prase nuorodos  kaip naudoti actins

Ačiūkas

QUOTE(fizė @ 2009 05 15, 21:25)
cia siaip pabandziau paverst i j/b

na kaskokie jie man čia dirbtini atrodo g.gif gal per juoda g.gif
Atsakyti
rezultatas siandieninio pasivaiksciojimo rolleyes.gif prasausi kritikos ax.gif ta balta deme tai gulbe hihihi.gif buvo istiestu kaklu ir tureji isikomponuot bet nespejau ir stai kas gavosi ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kerolli @ 2009 05 15, 23:04)
rezultatas siandieninio pasivaiksciojimo  rolleyes.gif  prasausi kritikos  ax.gif ta balta deme tai gulbe  hihihi.gif buvo istiestu kaklu ir tureji isikomponuot bet nespejau ir stai kas gavosi  ax.gif

Man tai biški makalynė g.gif gal reikėjo kiek į šoną paeit kad matytųsi tik tas žiedas lapų fone?

Mano ne visai žalia, bet žaliam fone smile.gif Dabar žiūriu gal suspausta kiek? g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 15 gegužės 2009 - 22:45
QUOTE(Sadi @ 2009 05 15, 22:35)

O man remelio cia visai nereikia (nors pati myliu juos nors tu ka).Ziuriu i foto ir matau laisve, poleki, atsiplesima nuo zemes ir staiga taukst baltos grotos....
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 05 16, 00:35)
Mano ne visai žalia, bet žaliam fone smile.gif Dabar žiūriu gal suspausta kiek?  g.gif

Man tai fainai wub.gif ,tik remeliu baltu nereik ir mano akiai drinks_cheers.gif

O prie kokiu nustatymu daryta,saulei svieciant,ane,matau ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 16 gegužės 2009 - 07:41
Na va pagaliau vakar naktinejau ir perskaiciau visa pirma tema.Ir kaip supratau, daugumos tikslas - ismokti pagauti ir iamzinti savo vaikus.Man taip pat tas yra kone svarbiausias.Bet kad taip sunku su jais doh.gif gyvi sidabriukai,maniske tik pamato fotika ir is karto sypsotis, maivytis pradeda, todel retai kada iseina ja rimtesne nupaveiksluoti.
Cia mes a i medi ikelem tai isejo rimta ir susikaupusi (viena is tu retu akimirku).Ta diena buvo labai nedekinga saule ir vejas, o dar medyje gavosi nemazas seselis + bandziau raw formata (tiesa sakant dar saugojau raw+jpg) tai likau patenkinta raw ir dabar jau leksiu ryt pirkti didesnes atminties korteles fotikui, kad daugiau raw tilptu.
user posted image

P.S. bet kai ikeliau kaip spalvos pavogtos, nu tikrai reik is buketo keltis kitur. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 16 gegužės 2009 - 08:23
Sadi, gal trūksta biškį erdvės, bet šiaip gražu.

kerolli, man nea, kažkaip nekabina, akis nesustoja ties vienu objektu ir neužkabina.

Ievosius dėk per flickr, tik turėk uomeny, kad ten automatiškai pasharpina kažkiek wink.gif
Atsakyti
Zmogiukas dekui bandysiu ten.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 16 gegužės 2009 - 08:50
QUOTE(Sadi @ 2009 05 15, 23:35)
Mano ne visai žalia, bet žaliam fone smile.gif Dabar žiūriu gal suspausta kiek?  g.gif

Man labai grazu, kokios spalvos idomios pukeliu bigsmile.gif

QUOTE(Ievosius @ 2009 05 16, 09:22)
Cia mes a i medi ikelem tai isejo rimta ir susikaupusi (viena is tu retu akimirku).

Grazi nuotraukyte, akys kokios bigsmile.gif
O labai skiriasi nuotrauku kokybe darytu RAW? As kaip suprantu, tai svarbiau dirbantiems su PS?
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 16, 08:40)
O prie kokiu nustatymu daryta,saulei svieciant,ane,matau ?

čia šešėlyje fotografuota, diafragmos prioritetu, F 5.6, išlaikymas 1/60, ISO 500

QUOTE(Ievosius @ 2009 05 16, 09:22)
Cia mes a i medi ikelem tai isejo rimta ir susikaupusi (viena is tu retu akimirku).Ta diena buvo labai nedekinga saule ir vejas, o dar medyje gavosi nemazas seselis + bandziau raw formata (tiesa sakant dar saugojau raw+jpg) tai likau patenkinta raw ir dabar jau leksiu ryt pirkti didesnes atminties korteles fotikui, kad daugiau raw tilptu.

Ryškumas labai fainas smile.gif Patinka kaip akytės gyvai blizga. Bet nesimato veiksmo. Tiesiog veidukas centre ir tiek. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 16, 09:07)
Grazi nuotraukyte, akys kokios bigsmile.gif
O labai skiriasi nuotrauku kokybe darytu RAW? As kaip suprantu, tai svarbiau dirbantiems su PS?

Man skiriasi kur raw kur jpg daryta buvo, nes kaip sakiau saugojau tiek raw tiek jpg, tai pastorosios buvo labiau isdegintos ir blankesnes, su raw spalvos gyvesnes, o be to ir isdegimai ne tokie ryskus.Tik vietos raw tikrai uzima, bet verta, bent jau man.
Sadi gal ir kvailai skambetu bet nesinorejo jokio veiksmo, o tik akutes ir sypsni uzfiksuoti.Bet del centravimo teisi, reik man su juo pakovoti, nes beveik viskas pas mane centre gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 16, 09:07)

RAW formatas leidžia ištaisyti gan grubias eksponavimo klaidas - jei per tamsu, tai šviesinant nebus tokio kokybės nuostolio, kaip kad koreguojant JPEG failą. Baltos spalvos balansas ir eksponavimo korekcija - tik keli šio formato privalumai. O kur dar kiekvieno spalvos kanalo lygio reguliavimas, praplėsto dinaminio diapazono galimybės, kai kuriuose fotoaparatuose netgi detalumas geresnis, kai konvertuojama į JPEG ne fotoaparato procesoriaus pagalba, o specialių, tam pritaikytų programų. Netgi automatiškai konvertuojant iš RAW į JPEG tų pačių programų pagalba kokybė bus geresnė.
As manau,kad pirmiausia reikia ismokti fotografuoti.Nes RAW prastu foto tikrai neisgelbes.
Visom labai siulyciau daugiau ziureti kitu foto,tas tikrai labai,labai padeda lavinti supratima apie fotografija.Isirinkit kokius nors jums labai patinkamcius fotografus ir analizuokite ju darbus. mirksiukas.gif
Atsakyti