o aš savo grožį išmečiau.... pradėjo labai lapai kristi, ir žiuriu, kad naujilapukai daug mažesni, apvytę auga, pamačiau, kad yra keli paliukai iš naujų sėklyčių išdygę, tai nusprendžiau didžiają pasiflorą, kuri mane taip džiugindavo savo žiedeliais, išmesti.... išėmus ją iš vazono, pamačiau, kad aplink šaknis pilna mažų baltų guziukų... galvoju gal kokia liga buvo, gal kas galite pasakyt? atrodė kaip pelėsio rutuliukai, ir jų labai labai daug aplink šaknis... dabar visas žemes išmečiau ir vazoną išploviau.
aš irgi noriu pasiteiraut kai jum sekas su pasiflorom. O konkrečiai - kur jos žiemoja. Teko skaityt, kad žiemą joms geriausiai 12 - 14 laipsnių. Bet bute, manau, tai nelabai įmanoma. O tai ji pas mane laaabai varganai atrodo. vasarą nukainuotą parsinešiau - lyg ir truputį atsigavus buvo. O dabar vėl lapai blyškūs, vaizdas ne koks. Gal dėl netinkamų sąlygų? Arba ji jau pasenus tiesiog
Mano ,taip pat nuskuro .Bet laikysiu iki pavasario,isnesiu i vesu kolidoriu.
QUOTE(Egzo @ 2009 10 21, 10:48)
vau kokis grozis
as ir vakar nusipirkau seklyciu gal galit patarti kokioj kambario vietoj ji geriausiai auga? ir ar butina ja supinti ar galima tarkim kaip kleveli palikti kad kabotu zemyn sakos?
sveikutes,
kaip jus formuojat pasiflora?maniske tampa panasi i susivelusia kupeta as i vazona 4daigelius vasara pasodinau,atramele plastmasine istaciau,tai dabar tokia negrazi kupeta.auga greit,nuo vasaros gal koki metra uzaugo,laikau pietu pusej esanciam kambary,bet ne ant palanges
kaip jus formuojat pasiflora?maniske tampa panasi i susivelusia kupeta as i vazona 4daigelius vasara pasodinau,atramele plastmasine istaciau,tai dabar tokia negrazi kupeta.auga greit,nuo vasaros gal koki metra uzaugo,laikau pietu pusej esanciam kambary,bet ne ant palanges
Sveikos. As savasias negailestingai nugenejau, palikdama gal tik koki sprindi nuo zemes. Dabar visos stovi ant vakarines palanges ir jau graziai naujas atzaleles leidzia. Per vasara isnesu i stiklinta balkona ir leidziu lipti laisvai kur papuola.
Patarciau negeileti ir apgeneti, kad nebutu kupeta, nes visvien is tu senu stiebu ziedu nebus - zydi tik nauji ugliai. Tikiuosi taip nuskusta gelyte gerai pailsejo ir negailes ziedu.
Patarciau negeileti ir apgeneti, kad nebutu kupeta, nes visvien is tu senu stiebu ziedu nebus - zydi tik nauji ugliai. Tikiuosi taip nuskusta gelyte gerai pailsejo ir negailes ziedu.
QUOTE(DoNeila @ 2010 03 18, 20:13)
jai sodinai is seklu nenusimink man pernai po kokiu 3 men isdygo...rase kad gali ir dar veliau...
QUOTE(evers @ 2010 03 19, 17:56)
jai sodinai is seklu nenusimink man pernai po kokiu 3 men isdygo...rase kad gali ir dar veliau...
Ačiū Lauksiu
Ar dažnai kažin palieti? Nors aš tik apipurškiu paviršių
sveikutes,as irgi pasisejusi ja jau menuo kaip be gyvybes zenklu..nuostabus ziedas
vat pasakysiu,pernai vasara savo mazycius pasifloru daigelius susodinau i vazona ir likusia zeme,kur pasetos buvo,ant virsaus uzpyliau,ziuriu dabar dar viena mazyte isgygo,beveik po metu...nieko sau
QUOTE(2jolitka @ 2010 03 20, 19:15)
vat pasakysiu,pernai vasara savo mazycius pasifloru daigelius susodinau i vazona ir likusia zeme,kur pasetos buvo,ant virsaus uzpyliau,ziuriu dabar dar viena mazyte isgygo,beveik po metu...nieko sau
Kaip atrodo jie mažiukai?? Gal foto?
Man pradžioj buvo kažkas išlindę, bet man pasirodė, kad tai žolė ir išroviau Dar porą "žolių" liko dabar pažiūrėsim