Įkraunama...
Įkraunama...

mobilusis vėžys

Galiu dar pasakyti, kad pavojus yra ne tik nuo telefono bei mikrobangu krosneles. Pvz. kiekviename name yra ilstaliacine sachta. Vieta kur praeina visi laidai. Nuo ju spinduliavimas ne ka mazesnis. Ir jei prietokios neizoliuotos sachtos sienos ilgai kas bus, pvz. stoves lovyte, pasekmes irgi bus atitinkamos. Tas pats galioja ir stulpams su elektros laidais, nekalbu apie tuos paprastus kur 4 laideliai, kalbu apie tas dzidziulius, metalinius stovus, aukstos itampos.
Jau uzfiksuoti atvejai kai zmones bilinejosi, kad patrauktu siustuvus, deje tai pragariskai brangu ir ne tik pinigine prasme. Blogiausia yra tai, kad zmogus gyvenantis pvz. daugiabutyje net nera klausomas ar nori kad jam ant galvos stovetu toks siustuvas. Siustuvai visur - ant daugiabuciu namu stogu, mokyklu, darzeliu. Paklausa diktuoja rinka - mes norime gero rysio, greito interneto ir pigios elektros irengimo - ta ir gauname. Ispejimas ir paviesinimas yra puiku, bet isesmes idealiausias variantas butu ne ispeti zmoniu apie pavoju o ieskoti budu jo isvengt. Rukymas irgi zudo, ispeja visur, bet maziau nuo to nerukoma.
Atsakyti
visa elektronika skleidžia tas bangas
ir ji visa nesaugi
reikia protingai naudotis
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2014 03 31, 18:43)
Galiu dar pasakyti, kad pavojus yra ne tik nuo telefono bei mikrobangu krosneles. Pvz. kiekviename name yra  ilstaliacine sachta. Vieta kur praeina visi laidai. Nuo ju spinduliavimas ne ka mazesnis. Ir jei prietokios neizoliuotos  sachtos sienos ilgai kas bus, pvz. stoves lovyte, pasekmes irgi bus atitinkamos. Tas pats galioja ir stulpams su elektros laidais, nekalbu apie tuos paprastus kur 4 laideliai, kalbu apie tas dzidziulius, metalinius stovus, aukstos itampos.
Jau uzfiksuoti atvejai kai zmones bilinejosi, kad patrauktu siustuvus, deje tai pragariskai brangu ir ne tik pinigine prasme. Blogiausia yra tai, kad zmogus gyvenantis pvz.  daugiabutyje net nera klausomas ar nori kad jam ant galvos stovetu toks siustuvas. Siustuvai visur - ant daugiabuciu namu stogu, mokyklu, darzeliu. Paklausa diktuoja rinka - mes norime gero rysio, greito interneto ir pigios elektros irengimo - ta ir gauname. Ispejimas ir paviesinimas yra puiku, bet isesmes  idealiausias variantas butu ne ispeti zmoniu apie pavoju o ieskoti budu jo isvengt. Rukymas irgi zudo, ispeja visur, bet maziau nuo to nerukoma.


Manau įspėti vistiek reikia, bent jau šviesti žmones, kad jie suvoktų kokia situacija ir kuo ji svarbi.
Aš pvz net nebuvau susimąsčiusi apie tą spinduliuotę, kol nepamačiau video. Dabar stengiuosi mobilaus nenaudoti per daug (ypač važiuojant, einant). Ir dar pastebėjau, jog maniškis telefonas kartais pats iš savęs pradėdavo įsijungti iš miego būsenos (na pašvytėdavo ekranas, kaip pvz paliestas). Susimąsčiau ir supratau, kad musėt ryšys buvo silpnas ir jis pradėjo stipriau jo ieškot, nes ir baterija greičiau nusėdo.

O dėl instaliacinių šachtų lig šiol nieko negirdėjau, va dabar žinosiu, labiau saugosiuos smile.gif
Bet pritariu Jums, jog vien žinojimas situacijos nepagerina - reikia ją iš esmės taisyti.
Atsakyti