Torciukas "Vysnine gaivuma"
Reikes:
koko nors balto biskvito (as kepiau pati paprasciausia is 3 kiausiniu, 3 s miltu ir 3 s. cukraus)
500 ml grietineles
500 ml vysninio jogurto
25 gr zelatinos
1 pakelis vysniu skonio zele
1 pakelis varskes
1 bananas
sauja vysniu is vysniuku uogienes
1 pakiukas tortines zele
kokiu nors vaisiu tortui papuosti
isplakame jogurta su varske, sudedame isplankta iki standumo grietinele, sumaisome. Zele buname pasidare is vakaro, su siek tiek mazesniu kiekiu vandens nei parasyta, kad butu standesne. Ta zele supjaustome ir dedame i jogurto, varskes, grietineles mase. Ten ipjaustome ir banana, sudedam vysnias is uogienes. Isbrinkiname ir istirpiname zelatina, atvesiname iki kambario temperaturos ir supilame i jau paruosta mase. Ledziam siek tiek pastoveti, kad pradetu stingti. Biskvita apgaubiame tortines sonais, kad neisbegtu, kai supilsime. Pilame mase ant biskvito (as ji dar siek tiek padrekinau vysniu uogiene), dedame valandzikei i saldytuva. Kai apstingsta, ant virsaus pripjaustome kokiu tik norime vaisiu, uzpilame tortie zele. Paliekame per nakti saldytuve, kita diena galima sonus apdzibuoti grietinele.
Labai paprastas ir skanus torciukas!
Atsiprasau uz foto kokybe, mobiliaku bandziau iamzinti vaizdeli...
QUOTE(Fregata @ 2009 05 18, 09:13)
grazu ir matyt labai skanu
o kaip jus tuos sonus taip graziai papuosiat??kokioj padeti ta torts reik laikyt kad taip sudzibuot??
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 18, 10:25)
Pjūvis , kur pjūvis
Cypciuk, nebus pjuvio, nes torta dariau MB mamytei dovanu, o pati nevaziavau, tai tortas buvo suvalgytas be manes Bet sake, kad labai skanus buvo
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 18, 09:30)
Tokią pačią kaip ir foto - gulščią , pasilenki ( ar atsisėdi ,) ir dzibuoji .
aisku
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 18, 10:26)
grazu ir matyt labai skanu
o kaip jus tuos sonus taip graziai papuosiat??kokioj padeti ta torts reik laikyt kad taip sudzibuot??
o kaip jus tuos sonus taip graziai papuosiat??kokioj padeti ta torts reik laikyt kad taip sudzibuot??
Torto is jo padeties nejudinu Grietinele gerai limpa, tai taip ir dzibuoju palenkus svirksta
PYRAGAS SU GAIVIU KREMU
Tešlai:
250 g miltų,
75g cukraus,
2 kiaušinių trynių.
Įdarui:
125g varškės,
2 kiaušinių,
50ml pieno,
0,5 a.š. tarkuotos citrinos žievelės,
75 g cukraus,
3 v.š. vanilinio cukraus,
3 v.š. kukurūzų rakmolo.
Grietinėlės kremui:
200ml pieno,
50g cukraus,
2 trynių,
20g kukurūzų krakmolo,
1 citrina,
0,5 st.grietinėlės.
Tešlai skirtus produktus suminkykite į vienalytę tešlą,išklokite ja formą ir 30 min. padėkite šaltai.Dugną subadykite ir kepkite apie 15 min,200 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite įdarą:
Varškę išsukite su tryniais,30g cukraus,vaniliniu cukrumi,citrinos žievele ir pienu.Baltymus su likusiu cukrumi standžiai išplakite ir įmaišykite į masę.Įdarą paskirstykite ant pyrago pagrindo ir apie 20 min kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite kremą:
Užvirinkite 100ml pieno su cukrumi.Trynius sumaišykite su krakmolu bei puse pieno ir įmaišykite į verdantį pasaldintą likusį pieną.Maišydama virinkite,kol sutirštės.Kremą ataušinkite.Nutarkuokite citrinos žievelę,skilteles supjaustykite,standžiai išplakite grietinėlę,visa tai įmaišykite į kremą,kurį tolygiai užtepkite ant pyrago.Prieš patiekiant palaikyti 1 val. šaldytuve.
Mano komentaras:pyragas gaiviai švelnaus skonio
Tešlai:
250 g miltų,
75g cukraus,
2 kiaušinių trynių.
Įdarui:
125g varškės,
2 kiaušinių,
50ml pieno,
0,5 a.š. tarkuotos citrinos žievelės,
75 g cukraus,
3 v.š. vanilinio cukraus,
3 v.š. kukurūzų rakmolo.
Grietinėlės kremui:
200ml pieno,
50g cukraus,
2 trynių,
20g kukurūzų krakmolo,
1 citrina,
0,5 st.grietinėlės.
Tešlai skirtus produktus suminkykite į vienalytę tešlą,išklokite ja formą ir 30 min. padėkite šaltai.Dugną subadykite ir kepkite apie 15 min,200 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite įdarą:
Varškę išsukite su tryniais,30g cukraus,vaniliniu cukrumi,citrinos žievele ir pienu.Baltymus su likusiu cukrumi standžiai išplakite ir įmaišykite į masę.Įdarą paskirstykite ant pyrago pagrindo ir apie 20 min kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite kremą:
Užvirinkite 100ml pieno su cukrumi.Trynius sumaišykite su krakmolu bei puse pieno ir įmaišykite į verdantį pasaldintą likusį pieną.Maišydama virinkite,kol sutirštės.Kremą ataušinkite.Nutarkuokite citrinos žievelę,skilteles supjaustykite,standžiai išplakite grietinėlę,visa tai įmaišykite į kremą,kurį tolygiai užtepkite ant pyrago.Prieš patiekiant palaikyti 1 val. šaldytuve.
Mano komentaras:pyragas gaiviai švelnaus skonio
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 18, 14:42)
noriuuu
Skaniai tas pyragas, mmergyte, atrodo tik as citrinos zieveles nedesiu, bet isbandysiu butinai
Sveikos, kepėjėlės Visų pirma tai pagiriamasis žodis jums visoms - nuostabūs kepiniai, tortai, pyragai ir visa kita
Labai norėčiau paprašyti pagalbos tų, kas jau išbandė daug įvairių tortų ir gali pareikšti objektyvią savo nuomonę, žinau, kad čia tokių tikrai yra
Kas skaniau: Juodasis miškas ar Jogurtinis musas?
O gal koks kitas nuostabiai fantastiškas tortas yra, kurį jūs rekomenduotumėt man, norinčiai nustebinti daug žmonių be galo skaniu tortu?
Žinau, kad čia nelabai į temą aš, bet būsiu labai dėkinga už atsakymus
Labai norėčiau paprašyti pagalbos tų, kas jau išbandė daug įvairių tortų ir gali pareikšti objektyvią savo nuomonę, žinau, kad čia tokių tikrai yra
Kas skaniau: Juodasis miškas ar Jogurtinis musas?
O gal koks kitas nuostabiai fantastiškas tortas yra, kurį jūs rekomenduotumėt man, norinčiai nustebinti daug žmonių be galo skaniu tortu?
Žinau, kad čia nelabai į temą aš, bet būsiu labai dėkinga už atsakymus
QUOTE(Wild Flower @ 2009 05 18, 15:24)
Kas skaniau: Juodasis miškas ar Jogurtinis musas?
O gal koks kitas nuostabiai fantastiškas tortas yra, kurį jūs rekomenduotumėt man, norinčiai nustebinti daug žmonių be galo skaniu tortu?
Žinau, kad čia nelabai į temą aš, bet būsiu labai dėkinga už atsakymus
O gal koks kitas nuostabiai fantastiškas tortas yra, kurį jūs rekomenduotumėt man, norinčiai nustebinti daug žmonių be galo skaniu tortu?
Žinau, kad čia nelabai į temą aš, bet būsiu labai dėkinga už atsakymus
jogurtinio muso dar nebandziau..o Juodasis miskas man begalo skanus buvo ir ne tik man gire visi,kas valge