Pavadinkime jį Popietės išdaiga, torto istorija tokia, kad krikštadukrei nebuvo ant ko išspausti vakar grietinėlės likučių, spaudė spaudė ant batono, kol susiprotėjau, kad tam vaikui reikia duoti padaryti tikrą tortą, tai pasirausėm abi šaldytuve, po receptus ir štai ką sukurpėm. Biskvito receptas kažkur iš SM ištrauktas, tad cituoju:
Pagrindinis biskvito receptas:4 kiausiniai,
2 valg.s,silto vandens,
120g.cukraus,
75g.miltu,
75g.krakmolo,
ziupsnelis druskos.
1.Trynius atskirti nuo baltymo.
2.Trynius iki purumo isplakti su 2/3cukraus ir siltu vandeniu.
3.Baltymus isplakti iki purumo su likusiu cukrum ir druska.
4. 1/3baltymu imaisyti i tryniu mase
5.Miltus sumaisyti su krakmolu ir persijotus imaisyti i tesla.
6.Likusius baltymus atsargiai imaisyti i tesla.
7.Formos dugna iskloti kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsniu temp.orkaiteje apie 35min. VISADA PAVYKSTA!
Pertepimui sunaudojome: 2 indelius (1 kg) lieso 0,2 % riebumo varškės kremo (pirkau Lenkijoje), vienas buvo vanilinis, kitas - persikinis,
pusantro šaukšto želatino,
indelį apie 400 g šaldytų mėlynių,
skardinę persikų,
pakelį vanilinio kremo iš pakelių papuošimui
Torto surinkimas:biskvitą pjauname į tris dalis, vieną jų sulaistome persikų sultimis iš skardinės, aptepame puse mėlynių, pilame pusę kremo (į 1 kg kremo supjaustėme persikus, supylėme tirpintą želatiną ir išmaišėme, pasaldinome trupučiu cukraus pudros pagal skonį), dedame antrą biskvitą, kartojame veiksmą, užvožiame paskutinį biskvitą ir dedame paslėgę pastingti. Šiandien aptepėme vaniliniu kremu, papuošėme keliomis braškėmis, cukrinės masės gėlytėmis, pabarstukais, saldainiukais......ir va grakščių linijų popietės išdaiga gatava, būčiau nedėjusi šio recepto, ale žinau kas to kremo turi parsivežęs
skonis -
pjūvis kalba už save
SKANAUS!!!
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...