Sveikos noriu daryti torta Nevezis ir iskilo klausimas. koki kondensuota piena reikia det ar visiskai paparasta ar ta sutirstinta? buciau dekinga uz atsakyma.
Merginos, kur rasti snikers torto receptuka, ten kur ideta nuoroda neatidaro? Dekui.
QUOTE(rakarma @ 2009 06 22, 16:04)
Merginos, kur rasti snikers torto receptuka, ten kur ideta nuoroda neatidaro? Dekui.
Sita Snickersa ieskai?
QUOTE(rakarma @ 2009 06 22, 16:04)
Merginos, kur rasti snikers torto receptuka, ten kur ideta nuoroda neatidaro? Dekui.
nezinau bet ten kur temoj su nuorodem sio torciuko nuoroda atidaro gerai patikrinau
BRASKIU PYRAGAS
Reikes:
2.5 stiklines miltu
stikline grietineles (bet tinka ir grietine)
stiklines cukraus
4 kiausiniai
2 nubraukti sauksteliai kepimo milteliu
taurele degtines
2 sauksteliai vanilinio cukraus
1kg braskiu
2pakeliai braskiu zeles
Eiga:
Kiausinius su cukrum ir vanilinu isplakti, sudeti grietinele ir suberti miltus su kepimo milteliais, ipilti taurele degtines ir viska gerai ismaisyti.
Kepimo inda istepti sviestu, pabarstyti dziuveseliais ir supilti tesla. prismaigstyti braskiu puseliu i tesla (mazdaug 1/4 viso kiekio). Kepti ikaitintoje 180 laipsniu orkaiteje apie 40-50min. Iskepusi pyraga palikite vesti kepimo formoje.
Atvesusi pyraga susmaigstykit pagaliuku (dantu krapstuku) sudekite puselem supjaustytas likusias braskes ir ir uzpilkite vieno pakelio pravesusia braskiu zele. Kai apstings pirmoji, uzpilkite likusia zele. Palikite stingti saldytuve apie pora valandu.
Skanaus!
DIDESNE PYRAGO FOTO
Reikes:
2.5 stiklines miltu
stikline grietineles (bet tinka ir grietine)
stiklines cukraus
4 kiausiniai
2 nubraukti sauksteliai kepimo milteliu
taurele degtines
2 sauksteliai vanilinio cukraus
1kg braskiu
2pakeliai braskiu zeles
Eiga:
Kiausinius su cukrum ir vanilinu isplakti, sudeti grietinele ir suberti miltus su kepimo milteliais, ipilti taurele degtines ir viska gerai ismaisyti.
Kepimo inda istepti sviestu, pabarstyti dziuveseliais ir supilti tesla. prismaigstyti braskiu puseliu i tesla (mazdaug 1/4 viso kiekio). Kepti ikaitintoje 180 laipsniu orkaiteje apie 40-50min. Iskepusi pyraga palikite vesti kepimo formoje.
Atvesusi pyraga susmaigstykit pagaliuku (dantu krapstuku) sudekite puselem supjaustytas likusias braskes ir ir uzpilkite vieno pakelio pravesusia braskiu zele. Kai apstings pirmoji, uzpilkite likusia zele. Palikite stingti saldytuve apie pora valandu.
Skanaus!
DIDESNE PYRAGO FOTO
QUOTE(eglejk @ 2009 06 23, 13:13)
BRASKIU PYRAGAS
mmmmmmmmmm na jau kaip gaiviai atrodo
QUOTE(jurguliux @ 2009 06 23, 13:37)
mmmmmmmmmm na jau kaip gaiviai atrodo
sis pyragas is tikruju ir yra gaivus
QUOTE(meduolytee @ 2009 06 22, 12:34)
mergytes, gal kuri pasakytumete, kur rasti butu galima formyciu krepseliams kepti? turiu omeny mazutes formytes. seniau tokios budavo metalines rantytais krasteliais.
pirkau neseniai rimi: 6vnt 5.99lt kainavo.
Atnesu dar viena idomu tortuka receptas
Kadangi nekantravau prapjauti,ir po dvieju valandu,as ji jau dorojau,man pasirode kazkas netaip.
Bet po dienos jis patapo visai skanus.
Kokosiniame sluoksnyje truksta truputi cukraus,tai tikrai deciau daugiau,o daugiau nera prie ko prisikabint.Labai skanus slyvu kremas
Gavosi gan nemazas,kepiau 23cm skersmens formoje,bet jis gavosi aukstas.
Apliejau glajumi pagamintu is sokolado+medus+keli saukstai pieno.labai puikus glajus tortams.O papuosimas is vaiku sausu pusryciu(kas vaikams labai patiko).
QUOTE(daividija @ 2009 06 23, 17:22)
Apliejau glajumi pagamintu is sokolado+medus+keli saukstai pieno.labai puikus glajus tortams.
Labai sudomino glajus gal galima tiksliau,t.y. kiek šokolado, kiek medaus ir pieno.
QUOTE(daividija @ 2009 06 23, 17:22)
Atnesu dar viena idomu tortuka
labai mielas tortukas, o papuošimas su sausais pusryčiais gera idėja
tik va bėda, kad rusiškai nesuprantu
QUOTE(bazuka @ 2009 06 23, 14:30)
Labai sudomino glajus gal galima tiksliau,t.y. kiek šokolado, kiek medaus ir pieno.
150g sokolado,
4v.s.pieno arba 2v.s grietineles+2v.s.vandens
1v.s.medaus.Viska istirpinti.
QUOTE(jurguliux @ 2009 06 23, 14:33)
labai mielas tortukas, o papuošimas su sausais pusryčiais gera idėja
tik va bėda, kad rusiškai nesuprantu
tik va bėda, kad rusiškai nesuprantu
Jei sudomino parasysiu vertima(didelis dekui autorei uz recepta)
Biskvitai:1,5stiklines miltu,
1,5 stiklines cukraus pudros,
2v.s.kakavos(recepte parasyta puse pakelio,kadangi nezinau kokio dydzio pakeliai idejau 2 saukstus ir buvo gerai)
2 kiausiniai,
250ml kefyro,
1a.s.sodos,
0,5 v.s. acto.
Sviestiniam kremui:
400g sviesto,
400g kondensuoto pieno.
Dziovintu slyvu kremui:
200g dziovintu slyvu,
1/2 citrinos,
1 stikline grietineles,
2v.s. cukraus ,
0,5 stiklines riesutu,
1v.s. zelatinos.
Kokosiniam kremui:
1 stikline pieno,
50g kokosu drozliu,
200ml grietineles,
2v.s. cukraus,
1v.s. zelatinos(cia priklauso nuo zelatinos stiprumo,as dejau 2 v.s.)
Ruosiame kokosini krema:
1.Uzviriniame piena,suberiame kokosu drozles ir viriname 5min.Paliekame 2val.
2.Uzmerkiame slyvas.
3.Minksta kambario temperaturos sviesta issukame ir supilame kondensuota piena.Cia musu sviestinis kremas.
4.Biskvitas:kakava,cukraus pudra,miltus sumaisome.
Kiausinius isplakame,supilame kefyra,sudedame soda,ipilame acta.ismaisome.
Miltu misini sumaisome su kefyro misiniu.
Torto forma istepame riebalais ir iskepame 3 biskvitus(atskirai).180C 6-12min.
Kol biskvitai karsti aptepame sviestiniu kremu(as to nedariau).
5.pakepiname riesutus.
6.slyvas sumalame,idedame nutarkuota citrinos zievele ir sultis,cukru ir istirpinta zelatina.
Grietinele isplakti ir imaisyti i krema.
7.Is sviestinio kremo padarome bortelius ant apatinio biskvito(as ji atpepiau sviestiniu kremu) ir uzpilame slyvu krema,ant virsaus uztepame plona sluoksni sviestinio kremo ir uzbarstome visus pakepintus ir susmulkintus riesutus.
8.uzdedame antra biskvita,padaryti bortelius ir padeti i saldytuva sustingimui.
9.gaminame kokosini krema.
Kokosu drozles nukosti,jas sumalti blenderyje 10min.Supilti atgal i piena.Sudeti cukru.Jei turite ipilkite kokosinio likerio(as ipyliau),istirpinti zelatina ir supilti i krema.
Atskirai isplakti grietinele ir imaisyti i kokosu mase.
Krema uzpilti ant torto,uzdengti treciu biskvitu,apteptu sviestiniu kremu is abieju pusiu.Padeti sustingimui,po to aplieti megiama glazura(as parasiau auksciau labai gera).Puosti pagal norus ir poreikius.Torto nevalgyti is karto,nes tikrai verta palaukti bent per nakti.