Įkraunama...
Įkraunama...

Saldus receptai su nuotraukom 17 tema

QUOTE(gwidita @ 2009 06 15, 17:09)
aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif
Papildyta:

aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif
Papildyta:
tame receptuke raso kad 200ml.to likeriuko pilti g.gif ar vaikai gales jy valgyt blush2.gif  g.gif

Kol iskeps, alkocholis isgaruos, liks tik malonus aromatas wub.gif
Atsakyti
Greitas ir skanus pyragiukas, nesausas, saldrukstis(mano zeliukas buvo rugstokas, jei nerugstus i sausa zele ideti truputi rugsteles).
7baltymai
4tryniai
stikline cukraus
1arb saukstelis kakavos
pakelis braskiu zele
kepimo milt.saukstelis
puse stiklines aguonu
1,5 stiklines miltu
aliejaus puse stiklines
Baltymus mikseriu plakti su cukrumi ir trupuciu druskos, kol patrigubes, bet ne visai sustandes, isijojame miltus su kep. millt. ir imaisome alieju, padaliname i keturias dalis ir i viana dedame tryniu, kita kakava, trecia aguonas ir ketvirta zele.Tortine 21cm isklojame kepimo popieriumi(as kepiau silikonineje) ir pilame is pradziu mase su tryniais, po to su kakava, zele ir agunas ant virsaus.Kepam 180l.temp.apie 50min.
user posted image
user posted image



Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2009 06 15, 14:43)
visai pasimečiau ir nebesusigaudau  doh.gif bet nėščioms atleistina  tongue.gif
tai paklausiu kitaip - iš recepte nurodytos normos biskvitui man išeis iškepti vieną biskvitą, kurį padalinus gausiu du (t.y. keturiems blynams reikia dviejų normų) ar užmaišius tešlą ją padalinti į dvi dalis, iškepti atskirai du biskvitus ir juos perpjovus turėsiu 4?
Tiek nesismulkinčiau, jei to kondesuoto nereiktų iš anksto išsivirti, tai maišyčiau tešlą ir žiūrėčiau kiek čia gaunasi. Bet dabar iš anksto reikia susiruošti ir niekaip nesuskaičiuoju kiek  ax.gif

na jau parašė.. bet ir man malonu įsikišti pokalbin rolleyes.gif
šitas porcijas sumaišai du kartus, kepi du kartus, gauni po kiekvieno kepimo po vieną biskvitą. Taigi du iš viso. Tada stengies perpjauti kiekvieną į du plonus biskvitus. taip gausi 4 biskvitus. Ir rududu viską išgelbsti, nereik nieko virti.
tas tortas skanesnis į trečią ketvirtą dieną darosi. mirksiukas.gif

QUOTE(gwidita @ 2009 06 15, 17:08)
brangiosios,atsakykit jeigu galit man y viena klausimuka: ar kiausininis likeris pasensta ar ne g.gif stovi butelis jau koki 2metai(praimtas)niekas jo neisgeria mirksiukas.gif  kazkur buvau radus kekso recepta su sitokiu likeriu sakau jei jis dar nepasenes galeciau sunaudot

pasensta tas likeris. Atsiskiria kažkoks tai "riebalas", pradeda plaukioti. Taigi, ilgiau jo nelaikyk, o konstruok kokį ten pyragą mirksiukas.gif
aš per savo nėštumus ir maitinimus vieną tokio likerio butelį ir vieną "bailey" taip susendinau.. kaip gaila verysad.gif , negaliuuuuu..
Atsakyti
Lietuviški vafliai (čirviniai blynai, širdelės)

(Receptas is knygos “Lietuviu valgiai”)

250g. miltų, 2 kaiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Sviestas gerai išsukamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar greitinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai> Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma tešla.
Įkaitinta vaflinė keptuvė patepama riebalais (aliejumi arba kiaules taukais), Įpilama tešlos (apie 1 ar 2 šaukštus), keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi , traškūs , išimtus iš keptuvės reikia sudėti į vieną skardą ir padžiovinti orkaitėje. (Aš toniekados nedarau, ens ir taip skanūs).

Geras neriebus ir tikras Lituvių receptas wink.gif Beto skanus.. rolleyes.gif

user posted image

Sknaus!
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 06 15, 17:27)
Greitas ir skanus pyragiukas, nesausas, saldrukstis(mano zeliukas buvo rugstokas, jei nerugstus i sausa zele ideti truputi rugsteles).

o jau kaip gražiai atrodo bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Domi95 @ 2009 06 15, 17:45)
Lietuviški vafliai (čirviniai blynai, širdelės)

palikit kelis, nes lekiu į daržą braškių pasiskint user posted image
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 07 08, 20:14)
O cia mano didysis aguonu tortas,kaip MB pasake "narkomanu dziaugsmas" lotuliukas.gif Tortas gavosi labai didelis,bet toks sotus,kad daug nesuvalgysi.
Pagrindui:
130g sviesto,
100g cukraus,
2 kiausiniai,
300g miltu,
2a.s.kepimo milteliu.
Aguonu masei:750ml pieno,
100g manu kruopu,
1 kiausinis,
200g aguonu,
130g cukraus,
200g cukraus,
Varskes uzpilas;
250g tepamo varskes surio,
2kiausiniai,
5v.s. cukraus,
Pagrindui visus produktus suminkyti ir pusvalandziui padeti is saldytuva.
Aguonu masei visus produktus sudeti i puoda ir maisant uzvirinti.Atvesinti truputi.
Tesla iskloti i torto forma,sonus irgi,tada supilti aguonu mase.Ant virsaus uzpilti varskes mase:Suri,kiausiniu trynius ir cukru istrinti.Atskirai isplakti iki standumo baltymus ir imaisyti i suri,mase supilti ant aguonu.Deti i ikaitinta orkaite(170) ir kepti 50min,jei prades virsus ruduoti,pridengti folija.dar 10 min palikti isjungtoje orkaiteje,po to atvesinti formoje ir isimti.

Sveiki, noriu issikepti si pyraga, tikriausiai jis jau nemazai kartu apkalbetas, neturiu as laiko tiek temu perskaityti, gal kas pades man issiaiskinti, receptuke parasyta, aguonu masei reikia 130g cukraus ir 200g cukraus,kaip cia suprasti? katra kieki deti ar abu? ir kiek cm forma turi buti? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 06 15, 17:03)
palikit kelis, nes lekiu į daržą braškių pasiskint user posted image

Vaflių ir aš norėčiau, bet dar labiau norėčiau vaflių su braškėmis wub.gif Kaip aš pavydžiu toms kurios turi daržą su braškėmis cray.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gwidita @ 2009 06 15, 14:09)
aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif
Papildyta:

aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif
Papildyta:
tame receptuke raso kad 200ml.to likeriuko pilti g.gif ar vaikai gales jy valgyt blush2.gif  g.gif

Alkoholis isgaruos,liks tik kiausiniai lotuliukas.gif

QUOTE(Srove @ 2009 06 15, 14:27)
Greitas ir skanus pyragiukas, nesausas, saldrukstis(mano zeliukas buvo rugstokas, jei nerugstus i sausa zele ideti truputi rugsteles).


Labai skaniai atrodo,kepciau,neturiu nei aguonu nei zele verysad.gif
QUOTE(draugietis @ 2009 06 15, 15:52)
Sveiki, noriu issikepti si pyraga, tikriausiai jis jau nemazai kartu apkalbetas, neturiu as laiko tiek temu perskaityti, gal kas pades man issiaiskinti, receptuke parasyta, aguonu masei reikia 130g cukraus ir 200g cukraus,kaip cia suprasti? katra kieki deti ar abu? ir kiek cm forma turi buti? aciu 4u.gif

ten 130g cukraus,200g sviesto(my mistake blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 13, 13:41)
Atnesu labai skanu plikytos teslos braskini torta wub.gif


išmėginau ir aš ji sekmadieni, gavosi tikrai labai skanus, bet kaži ar dar kada nors ji darysiu blush2.gif (baisiai daug reikejo kriuštis su tuo tešlos aptepimu)
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 06 15, 21:09)
išmėginau ir aš ji sekmadieni, gavosi tikrai labai skanus, bet kaži ar dar kada nors ji darysiu blush2.gif (baisiai daug reikejo kriuštis su tuo tešlos aptepimu)

Tai kodėl nepasirodei kaip gavosi? g.gif
Atsakyti
Srove labai viliojantis pyragas wub.gif
Domi95 o jau vafliu kaip nooooriuuu!!!! Taip juos seniai nevalgiau, o vaflines neturiu schmoll.gif
Kaip supratau, tai jie minkstuciai gaunasi? Kaip tik tokius megstu thumb_yello.gif

Dar mergaites noriu jusu paklausti del snikerso (taip jais cia uzderejo, tai ir as noriu prie jusu prisijungti) biggrin.gif Kiek laiko galima laikyti iskepta biskvita (suprantu, kad ne Medutis), ar visgi geriausia ji issikept ta pacia diena ir pertepinet?
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
Taip mikštučiai tongue.gif Tik reik dar cukraus isidėt pagal poreiki manau apie du šaukštus, kai sukant su tryniais smile.gif
Atsakyti