Dieviškoji moka
Rudam biskvitui:
Biskvitui(darome is puse normos, beto beto puse podelio miltų pakeičiame puse podelio šokoladu):
10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)
Rududu kremui: (darom dvigubą porciją)
400 g. gero sviesto
1 indelis Rududu(400g)
2 ne pilnos stiklines labai stiprios pupeliu kavos ( galima deti ir su tirsciais ir be ju ).
Morengui su riesutais:
5 kiausiniu baltymai
1 stikline cukraus
1/2 vyno akmens ( as dejau tiek citrinos rugsteles) arbatinio saukstelio
2/3 stiklines pakeptu lazdyno riesutu ( maltu)
Taip pat reikes aviečių uogienės.
Ir 1 didelio indelio greitineles(as naudojau 36 procentų žemaitijos).
1 stiklines razinų.
Puse stiklines brendzio:
Šviesiam biskvitui:
4 kiaušiniai
100 g cukraus
75 g miltų
(šiaip jai kitą kartą darysiu darysiu pagal savo biskvitą, lb jau mazai jo gaunas...).
Rudo ir balto biskvitų ruošimas: (paruošiame vieną paskui kitą)
1.Kiaušinius išplakame su cukrumu, pokol mase pabaltes ir padides mazdaug 3 kartus, plakame apie 15 min didziausiu greičiu.
2. Nustatome orkaite iki 175C. 1h 10 min.
3. Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir IŠLĖTO maišome mediniu šaukštu, pokol išsijosime visus miltus, tada dar 10 min maišome, kad išsimaišyti visi miltai ir neliktu miltų gumulėlių. Kartoju VISKA DAROME IŠ LĖTO.
4. Kai išmaišome supilame i froma kurios dugna išklojome kepimo popieriumi(šonu niekuo nereikia tepti).
5. Kepame kažkur 45 min, ar iškepes patikriname mediniu pagaliuku, tešla prie jos turi nelipti.
Peiliu pravažiuojame per kraštus ir išimame iš formos
Atvesiname ir ruda biskvitą ir supjaustome į 3 dalis, balto nepjaustome.
Morengosu riešutais ruošimas:
Baitimus gerai isplakame ,pilame po pora saukstu cukraus ir vis plakame , kitus du saukstus cukraus pilame tik tada , kai anas jau istirpes, taip supilame beveik visą cukrų,, o su paskutinių supilame ir smulkintus riešutus.
Pagal tortine nusibrežiame 2 apskritimus ir džioviname apie 3 h 100C pradarytoje 5 -7 cm orkaiteje, siaip cipsiukas rekomenduoja su vejeliu rezima, bet tada as to dar nezinojau, nors viskas gavosi gerai
isjungiame ir paliekame orkaiteja, kad dar pakeptų.
Razinų paruošimas:
Razinas mirkome brendyje praskiestame puse stiklines vandens.
Rududu kremas:
Visi produktai turi buti ( butinai !!!!) kambario temperaturos ( netgi kondencuota galima palaikyti arciau vyrykles ).
Sviesta mikseriu paplakti , jis turi truputi padideti ir pasvieseti .
Tada deti po sauksta Rududu ( vis plakant) , sudeti visa .
To sauksta vis plakant pilti kuno temperaturos kava .
Daly kremo pasiliekame aptepti tortui (mazdaug pusę). O kitą sumaišome razinas.
Greitinėlė:
Šaltą greitinėle išplakame su šaukštų cukraus. (Tortas ir taip bus saldus). Į greitinele įmaišome pusę razinų.
Sulieti biskvitas:
Likusį brendį dar praskiedžame stikline vandes ir įdedame 2 šaukštus cukraus.
Tepame tortą:
Rudą biskvitą suliejame , tepame avečių uogienę. Dedame šviesų biskvitą suliejame tepame rududu krema, uždedame morengą.. Tepame greitinėlę, dedame rudą biskvitą , suliejame. Tepame rududu kremą ir uždedame morengą, tepmae likusį rududu , ir uogienę. Suliejame šokoladinį biskvitą ir, tada uždedame viršutįnį torto sluoksnį. Puošiame su likusiu rududu ir pagal savo fantazija
(siaip galiete pertepimus vietomis sukeissti, nes nuo greitineles truputi suskisteja morengas
)
Sekmes gaminant