Sveikutės:) Parašysiu savo firminio pyrago receptą. Tai vienas iš nedaugelio skanumynų, kuris patinka be išimties viesiems, nesvarbu koks žmogaus skonis. Pamatysit, pabandžiusios pirštukus apsilaižysit!
SKANIAUSIAS PASAULYJE ŠOKOLADINIS PYRAGAS
150 g aviečių uogienės (jei pirksit, geriausia, kad sudėty būtų kuo didesnis vaisių kiekis šimtui gramų uogienės)
100 g juodo šokolado
140 sviesto
70 g lazdyno riešutų
200 g cukraus
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
0,25 arb. šaukštelio migdolų esencijos ar šaukštas amareto likerio
2 kiaušiniai
100 g miltų
0,5 arb. šauštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
Virš karšto vandens vonėlės arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Jei tirpinsite virš vandens, žiūrėkit, kad į šokoladą nepatektų vandens garų, nes sušoks į gumulą. Pamaišykite, leiskite truputį atvėsti. Tada įmaišykite midolų esenciją, cukrų, vanilinį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius gerai išmaišydami po kiekvieno iš jų. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Riešutus susmulkinkite ir truputį paskrudinkite. Suberkite į tešlą. Aš kepu šį pyragą 20x20 cm kvadratinėje skardoje, bet manau tiktų ir 26 cm skersmens apvali. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Šaukšu tešlą tolygiai paskleiskite skardoje. Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių džemą. Tada supilkite likusią tešlą ir ją vėl lygiai paskleiskite. Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min. Leiskite pyragui atvėsti skardoje.
Skaniausias šis pyragiukas pastovėjęs šaltai bent porą valandų. Tiekdamos į stalą supjaustykite mažais gabaliukais, nes jis gana saldus, bet tikrai vertas grieko
Į pyrago vidų dėjau pakepintus žemės riešutus, o viršų aptepiau plonu sluoksniu aviečių uogienės ir apibarsčiau kepintomis migdolų plokštelėmis.
Skanus, nesausas, aviečių uogienė puikiai dera. O ar skaniausias pasaulyje - nežinau... viso pasaulio šokoladinių pyragų neišbandžiau, kad galėčiau palyginti