labutis čia mano trapios tešlos krepšeliai su zefyriniu kremu jai tas kremas būtų pertepimui tai būtų liuks o jau krepšeliam jis truputuką perskystas bet nieko sueis
Lengvas zefyrinis kremas
40 g baltymų
280 g cukraus
114 g razinų
182 g marmelado
2 g citr. rūgšties
12 g želatinos
50 g vandens
Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja keturi-penkis kartus, masė pasidaro šviesiai rusvos spalvos. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas su išbrinkinta ir ištirpinta želatina*. Dar plakam, kol masė atvėsta ir sutirštėja. Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, c.rūgštis ir esencija.
*Sirupas lengvam kremui verdamas iš vandens ir cukraus, kol išgaruoja tiek vandens, kad papūtus per padažytą į sirupą vielinę kilputę, darosi burbulai. ** Į verdantį sirupą supilama išbrinkinta želatina ir dar pakaitinama, kol ji ištirpsta. Išvirti sirupą ir išplakti baltymus su marmeladu reikia stengtis tuo pačiu metu.
receptas iš S.M.
trapios tešlos krepšeliai:
300 g miltų
4 kiaušinio tryniai
100 g sviesto
60 g cukraus
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą, aplipdome ja formeles ir kepame orkaitėje, kol gražiai pagels.
Atvėsiname ir išimame iš formelių.
vau koks grozis,isisukciau jai galeciau...
nuotraukytej tavo zefyrinis kremas toks baltutis,kai as dariau torta "JAUNYSTE"su panasiu kremu man gavosi svelnios ruzavos spalvytes ,nes man marmeladas nudaze,koki tu dejai marmelada? o del skystumo ,jis turejo sustingti nes dedasi zelatina,bent man tai labai gerai sustingo
nuotraukytej tavo zefyrinis kremas toks baltutis,kai as dariau torta "JAUNYSTE"su panasiu kremu man gavosi svelnios ruzavos spalvytes ,nes man marmeladas nudaze,koki tu dejai marmelada? o del skystumo ,jis turejo sustingti nes dedasi zelatina,bent man tai labai gerai sustingo
QUOTE(apple tree @ 2009 06 08, 01:27)
vau koks grozis,isisukciau jai galeciau...
nuotraukytej tavo zefyrinis kremas toks baltutis,kai as dariau torta "JAUNYSTE"su panasiu kremu man gavosi svelnios ruzavos spalvytes ,nes man marmeladas nudaze,koki tu dejai marmelada? o del skystumo ,jis turejo sustingti nes dedasi zelatina,bent man tai labai gerai sustingo
nuotraukytej tavo zefyrinis kremas toks baltutis,kai as dariau torta "JAUNYSTE"su panasiu kremu man gavosi svelnios ruzavos spalvytes ,nes man marmeladas nudaze,koki tu dejai marmelada? o del skystumo ,jis turejo sustingti nes dedasi zelatina,bent man tai labai gerai sustingo
žinok taip nuotraukoje atrodo ir man gavosi švelniai rožinis dėjau serbentu drebučius o jis man toks skystesnis gavosi turbūtnes baltymų per daug radau internete kad didoko kiaušinio baltymas svere 17 g tai ir yvariau tris o būtų užteke 2 vat kaip yra kai neturi svarstykliu nieko kita karta žinosiu
Vynuogės šokolade.Juodą šokoladą ištirpinti, įpilti grietinėles, merkti vynuogės.Palikti kad šokoladas sustingtu...
Išbandžiau obuolių pyragą pagal Astą Pilypaitė.Ačiū jai už receptą,man labai patiko.Paprasta.Skanu.Greita.Siūlau
- stiklinės cukraus;
- stiklinės manų;
- pakelio šaldiklyje laikyto margarino arba sviesto;
- aštuonių kuo rūgštesnių obuolių.
Obuolius reikia nulupti, išvalyti ir supjaustyti riekelėmis. Pusę jų sudėti į silikoninę skardą, o jei tokios neturite - paprastą išklokite kepimo popieriumi arba folija. Tuomet sumaišykite biriuosius ingridientus ir pusę užpilkite ant obuolių.
Sušalusį sviestą ar margariną supjaustykite riekelėmis ir jas sudėkite ant masės. Po to procesas kartojamas ir gaminamas antras sluoksnis. Jį reikia ypač skrupulingai uždengti margarino riekelėmis. Gaminį reikia pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 50 minučių. Karštas pyragas valgomas su ledais.
Išbandžiau obuolių pyragą pagal Astą Pilypaitė.Ačiū jai už receptą,man labai patiko.Paprasta.Skanu.Greita.Siūlau
- stiklinės cukraus;
- stiklinės manų;
- pakelio šaldiklyje laikyto margarino arba sviesto;
- aštuonių kuo rūgštesnių obuolių.
Obuolius reikia nulupti, išvalyti ir supjaustyti riekelėmis. Pusę jų sudėti į silikoninę skardą, o jei tokios neturite - paprastą išklokite kepimo popieriumi arba folija. Tuomet sumaišykite biriuosius ingridientus ir pusę užpilkite ant obuolių.
Sušalusį sviestą ar margariną supjaustykite riekelėmis ir jas sudėkite ant masės. Po to procesas kartojamas ir gaminamas antras sluoksnis. Jį reikia ypač skrupulingai uždengti margarino riekelėmis. Gaminį reikia pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 50 minučių. Karštas pyragas valgomas su ledais.
Prisimenu as tuos sausainiukus,juos labai megau Galima iskept trapius sausainius,perteptus marmeladu,o ant virsaus padaryt beze,ten man atrodo tokie ir budavo.
Butke,taviskiais mielai pasivaisinciau.
Butke,taviskiais mielai pasivaisinciau.
kazkur jau ta tema buvp kalbeta,bet nerandu...
is kur gaunat marmelada??
is kur gaunat marmelada??
QUOTE(gwidita @ 2009 06 08, 11:30)
oho
cia speju silikoninej formoj darei?nes is paprastos tai taip neistrausi graziai
ir va dar toky tortuka tetei....tevo dienos proga tik prapjauta pamirsau nufotkint
Papildyta:
dariau zele ziede bet kol isemiau pirma kart tai vargo turejau db jau zinau kad aliejuku reikia patept forma pries ka nors dedant
Papildyta:
QUOTE(*B.A* @ 2009 06 08, 11:37)
oho
cia speju silikoninej formoj darei?nes is paprastos tai taip neistrausi graziai
cia speju silikoninej formoj darei?nes is paprastos tai taip neistrausi graziai
dariau zele ziede bet kol isemiau pirma kart tai vargo turejau db jau zinau kad aliejuku reikia patept forma pries ka nors dedant
gwidita o kur receptukai tokių skanybių?? Juk čia receptų su nuotraukomis tema !
[quote=Elena,2009 06 08, 10:16]
[color=darkviolet]Vynuogės šokolade.Juodą šokoladą ištirpinti, įpilti grietinėles, merkti vynuogės.Palikti kad šokoladas sustingtu...
o jau kaip graziai atrodo , dekui uz ideja , butinai bus isbandyta
[color=darkviolet]Vynuogės šokolade.Juodą šokoladą ištirpinti, įpilti grietinėles, merkti vynuogės.Palikti kad šokoladas sustingtu...
o jau kaip graziai atrodo , dekui uz ideja , butinai bus isbandyta
QUOTE(lialytia @ 2009 06 08, 11:44)
gwidita o kur receptukai tokių skanybių?? Juk čia receptų su nuotraukomis tema !
laaabai atsiprasau bet kad tie receptukai is jusu brangiosios ir pasiskolinti tinginiukas:1pakelis sviesto(200g)1indelis kondensuoto pieno,3-4 saukstai kakavos(rudajam sluoksniui)3pakeliai sausainiu(paciu paprasciausiu)as pirkau "optima"pakelius,galvojau kad bus kieti-neskanus...ale ka jus sau manot kuo puikiausi sausainiai...ir saldus ir minksti pasitaike puse pakelio sviestuko ismaisiau puode su puse indelio kondensuoto p.ir sumaisiau su sausainukais(taip gavosi baltasis tinginio sluoksnis)o kita svietuka ir kondensuota maisom su kakava...ir padarom ruda sluoksny tai va mano tinginiukias
Papildyta:
o tortukas tai ale"madaus" pagal cypciuko recepta tik y grietininy pertepima dejau tarkuotos burokine tarka spalvotos zeles(kuria pasigaminti reikia is anksto ir kietesne nei yprasatai)...tai prapjovus graziai atrode gaila kad nenufotkinau