Įkraunama...
Įkraunama...

Saldus receptai su nuotraukom 17 tema

QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 07, 10:01)
sakykit, o 1 3/4, tai cia vienos stiklines 3/4 ar kaip?  blush2.gif 
ir ar imanoma sumaisyt iki trupiniu neturint kombaino? kokiu budu?  blush2.gif


1 3/4 - tai reiškia viena pilna stiklinė + antros stiklinės 3/4 dalys.
1 1/2 - tai viena pilna stiklinė + dar pusė stiklinės.

Be kombaino aš daryčiau taip - sutarkuočiau šaltą sviestą burokine tarka ir pirštų galais sutrinčiau su kitais produktais iki smulkučių strupinukų - tai visai lengva mirksiukas.gif

jurguliux, pyragiukas skaniai atrodo essen.gif graži nuotrauka wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 07 birželio 2009 - 10:31
Kepiau pyraga pagal si recepta is "susitikime virtuveje". Tik siek tiek pakeiciau. Gavosi tikrai nerealaus skonio thumbup.gif
user posted image
Varškės pyragas


Varškė, liesa 900 g (as dejau į pokelius t.y. kilograma)
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinė, riebi 200 g
Cukrus 150 g
Citrina 1 vnt.
Malti džiūvėsėliai 140 g (gejau su mesmale sumaltus sausainius)
Sviestas 70 g
Vanilės esencija 2 lašai (vanilini cukru dejau)
Aguonos 2 arb. šaukšteliai (nedejau visai, nes neturejau)
Vaisiai arba uogos (papuošimui)
Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai pertriname rankiniu arba elektriniu plaktuvu.
Išlydome sviestą ir sumaišome su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai išdėliojame aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame orkaitėje, kol apskrus. Orkaitę reikia įkaitinti iki 150 laipsnių.
Kai „padas“ iškepė, ant jo pilame varškės įdarą ir šauname kepti. Orkaitės temperatūra turi būti ne daugiau 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių.
Kai pyragas iškepė, ant viršaus dar užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms (as idejau ilgesniam laikui, nes tiesiog pamirsau doh.gif ) .
Iškeptą pyragą atvėsiname (geriausiai per naktį). Prieš patiekdami papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.
Skanaus.
Atsakyti
megaites, paruosiau tesla sitam varskes pyragui ir neaisku, ka su skarda dayt, a keimo popierium isklot, ar uzteks sviestu patept? noriu grazius formos, o su kepimo popierium man taip nesigauna. patarkit prasau, nes tesla labai laukia help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 07, 15:23)
megaites, paruosiau tesla sitam varskes pyragui ir neaisku, ka su skarda dayt, a keimo popierium isklot, ar uzteks sviestu patept? noriu grazius formos, o su kepimo popierium man taip nesigauna. patarkit prasau, nes tesla labai laukia  help.gif  help.gif  help.gif

Čia viskas paaiškinta, kaip supratau, nereikia dėti jokio kepimo popieriaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 17, 06:48)
VARSKES PYRAGAS

user posted image

1 3/4 st. miltų
1 1/2 st. cukraus pudros
1/2 st. kakavos
200 g sviesto arba margarino
2 indeliai Mūsų švelniosios varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1 kiaušinis
vanilė
1/2 st. smulkintų riešutų

Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėti 2 stiklines.
Likusius suberti į paruoštą ir formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį.
Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes.
Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.

labai trapus,tad atsargiai su juo elkites  mirksiukas.gif

pyragas gavosi gana didelis,bet rodau likucius,nes buvo akimirksniu supjaustytas ir valgomas  doh.gif tikrai labai skanus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
tik as per klaida riesutus imeciau i varskes mase  blush2.gif bet super,nepakenke tai skoniui  mirksiukas.gif



QUOTE(Povila$ @ 2009 06 07, 14:44)
Čia viskas paaiškinta, kaip supratau, nereikia dėti jokio kepimo popieriaus smile.gif


as apie sita pacituota savo pyraga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2009 06 07, 14:06)
Kepiau pyraga pagal si recepta is "susitikime virtuveje". Tik siek tiek pakeiciau. Gavosi tikrai nerealaus skonio  thumbup.gif


nu sakes kaip noreciau gabaliuko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 07, 14:48)


butu saunu, jei cituotume be nuotrauku smile.gif
Atsakyti
Pyragas su persikais

user posted image
sorry uz kokybe,vyras fotika isvezes


Teslai:

400ml miltu
200 ml cukraus
200gr sviesto
2 kiausiniai
ziupsnelis druskos

2sauktu pieno
1 a.s. kepimo milteliu

Sviesta ismaisyti su cukrum, sudeti druska, miltus. Kai gaunasi trupiniai, tada sudeti kiausinius, piena, kepimo miltelius. Isminkyti ir palaikyti 40 min saldytuve. Iskocioti blyna ir istiesti forma, subadyti dugna sakute ir iskepti 180C temp apie 30 min

Idaras:

indelis kons.persiku
1pakelis tortu zeles
sokolado

konservuotus persikus supjaustyti norimo dydzio gabaliukais,iskloti pyrago virsu ir uzpilti Tortu zele...
ant virsaus uzbarsciau balto ir juodo tarkuoto sokolado blush2.gif
Atsakyti
gal pravers kuriai 4u.gif
Atsakyti
Merginos, help.gif ,gal kas žinote receptą ax.gif buvo dar tarybiniais laikais sausainiai "Neris" -trapios tešlos juostelės su marmeladu ir viršuje morenginis sluoksnis.MB šiandien užsimanė,bet niekur pardėse nerado pirkti jų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 06 07, 20:57)
Merginos,  help.gif ,gal kas žinote receptą  ax.gif  buvo dar tarybiniais laikais sausainiai "Neris"  -trapios tešlos juostelės su marmeladu ir viršuje morenginis sluoksnis.MB šiandien užsimanė,bet niekur pardėse nerado pirkti jų  verysad.gif


Gal atsiras mergina tiksliai žinanti šį receptą - aš tokių sausainukų gaila nepamenu verysad.gif bet.... esu radusi labai patrauklių "Juostelių" perteptų džemu receptą mirksiukas.gif pati vis neprisiruošiu jų išmėginti, bet tikrai kada nors kepsiu ax.gif gaila ten be morenginio sluoksnio jos, bet jei ką - tu išradinga ką nors sumąstysi mirksiukas.gif Recepto autorė tikrai žinau, kad yra iš Lietuvos ir jos receptai laaaaabai patikimi ir puikūs ax.gif

Monalyza, kooooks gabaliukas swoon.gif wub.gif nooooriu jo essen.gif
Atsakyti
RiMami, turiu dar galiu pavaisint mirksiukas.gif
As siaip is viso saldumynus gaminu labai retai, bet kazkaip sir receptas uzkabino ir pasiteisimo. IKI puslapyje sio recepto komentaruose raso kaip kurie, kad per sasas. Pas mus visai ne sausas, gal todel kad varske naudojau ne liesa.
Atsakyti