Įkraunama...
Įkraunama...

Saldus receptai su nuotraukom 17 tema

QUOTE(naitas @ 2009 06 04, 21:19)
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.


čia mano turimas karamelinio ganašo receptas.
Noriu dabar paraidžiui išsiaiškinti, ar nepjausiu grybo..
išverdu karamelizuotą cukraus sirupą (žinau kaip, nes gavos toks, kai dariau Meian masę... tada išmečiau tą sirupą ir viriau kitą)

tada į tą dar karštą sirupą dedu grietinėlę? po šaukštą? maišyti dedant? grietinėlę gal tada reikia supilti, o ne "sudėti", nes ji vistiek pieno konsistencijos...

bet aš išsiplaks tada tas mišinys ??? va kame mane baimės..

help.gif

turėtų išsiplakt tik gerai atšaldyt reikia, o grietinėlę supilti smile.gif tik va man beveik niekada nesigauna išvirus to sirupo supilt grietinėlę, kad jis nesušoktų, bet tada dar pakaitinu ant ugnies ir išsiplaką labai puikiai vistiek biggrin.gif
Kiek čia gėrio prikepta, jau neatsiemnu kada kepiau kažką blush2.gif turbūt tik pr sūnaus gimtadienį
Atsakyti
Na ir grožiai čia
Daividijos tortas pasakiškai atrodo ir greičiausiai skanus bus... wub.gif wub.gif
Mergytės pyragiukai man kažkodėl vaikystę priminė, labai gundantys bigsmile.gif thumbup.gif
O jau už Inočkos napoleoną bet ką dabar atiduočiau... Niammm wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 04, 18:19)
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.


čia mano turimas karamelinio ganašo receptas.
Noriu dabar paraidžiui išsiaiškinti, ar nepjausiu grybo..
išverdu karamelizuotą cukraus sirupą (žinau kaip, nes gavos toks, kai dariau Meian masę... tada išmečiau tą sirupą ir viriau kitą)

tada į tą dar karštą sirupą dedu grietinėlę? po šaukštą? maišyti dedant? grietinėlę gal tada reikia supilti, o ne "sudėti", nes ji vistiek pieno konsistencijos...

bet aš išsiplaks tada tas mišinys ??? va kame mane baimės..

help.gif

To cukraus per daug nesudegink,tik kol igaus grazia ruda spalvyte.O grietinele geriau uzsikaitink,kai karsta gal nesusoks i gumula,kaip,kad man nutiko ir po to ilgai ir nuobodziai stovejau prie virykles kol viskas istirpo.kai viskas istirps,tada dek nakciai i saldytuva,kita diena plak,turetu issiplakti,jei grietinele riebi,kokia ten pas jus 36 proc g.gif As plakiau ilgokai,nes irgi galvojau kad sakes,bet po kiek laiko eme ji virsti skanu krema essen.gif Tiesa,is vienos normos mazoka,o va is dvigubos man uzteko apdzibuot visa torta ir dar kremo prisilaizyt. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 05, 10:56)
To cukraus per daug nesudegink,tik kol igaus grazia ruda spalvyte.O grietinele geriau uzsikaitink,kai karsta gal nesusoks i gumula,kaip,kad man nutiko ir po to ilgai ir nuobodziai stovejau prie virykles kol viskas istirpo.kai viskas istirps,tada dek nakciai i saldytuva,kita diena plak,turetu issiplakti,jei grietinele riebi,kokia ten pas jus 36 proc g.gif As plakiau ilgokai,nes irgi galvojau kad sakes,bet po kiek laiko eme ji virsti skanu krema essen.gif Tiesa,is vienos normos mazoka,o va is dvigubos man uzteko apdzibuot visa torta ir dar kremo prisilaizyt. lotuliukas.gif

man užtenka ir taip palaikyt šaldytuve, kad gerai atšaltų tai tą pačią dieną išsiplaka, bet tas ganašas karamelinis tai gėris rolleyes.gif aš visada jo darau daugiau, kad užtektų man pavalgyt jo biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(daividija @ 2009 06 05, 10:56)
To cukraus per daug nesudegink,tik kol igaus grazia ruda spalvyte.O grietinele geriau uzsikaitink,kai karsta gal nesusoks i gumula,kaip,kad man nutiko ir po to ilgai ir nuobodziai stovejau prie virykles kol viskas istirpo.kai viskas istirps,tada dek nakciai i saldytuva,kita diena plak,turetu issiplakti,jei grietinele riebi,kokia ten pas jus 36 proc g.gif As plakiau ilgokai,nes irgi galvojau kad sakes,bet po kiek laiko eme ji virsti skanu krema essen.gif Tiesa,is vienos normos mazoka,o va is dvigubos man uzteko apdzibuot visa torta ir dar kremo prisilaizyt. lotuliukas.gif



Aha, cukraus nesudegink, grietinėlės neužvirk ir dar žiūrėk kad dujos nesibaigtų. nu ***** ir trečią kart man nepasisekė su tuo ganašu, dujos baigės doh.gif laukiu kol pakeis. bet mano grietinėlė 35 proc, ar išsiplaks? Šiaip plakant aš iškankinu ją su smirdančiu mikseriu, o čia su sirupu unsure.gif
Atsakyti
pasidalinsiu dar vieno MB labai mėgiamo pyrago receptu

Vyšnių pyragas su riešutų štraizeliu ir plakta grietinėle

pagrindui reikės:
26 cm skersmens formai
200 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinio
50 g cukraus
žiupsnelio druskos
gaminimo procesas detaliai aprašytas čia

įdarui:
1 stiklainis vyšnių be kauliukų kompoto 720 ml (yra pardėje pirkti.jei naminio turite - išžvejuokite apie 500 g vyšnių ir apie 300 ml pačio kompoto)
2 v.š. krakmolo
2 v.š. konjako,brenžio ar kito skaniai kvepiančio alkoholio tongue.gif

štraizeliui:
100 g sviesto
200 g miltų
100 g graikinių riešutų smulkintų
50 g cukraus
cinamono

viršutiniam sluoksniui:
400 ml grietinėlės
1 v.š. cukraus

vyšnių kompotą užvirinti (palikti 50 ml šalto atskirai).50 ml šalto sumaišyti su krakmolu ir srovele,maišant,įpilti į verdantį kompotą.maišyti,kol sutirštės.bus toks beveik marmeladas.įpilti brendžio ir išjungti.
štraizeliui keptuvėje ištirpinti sviestą,supilti ten miltus,cukrų,cinamono žiupsnelį ir riešutus.kepiti,kol pasidarys gumuliukai.

ant tešlos iškrėsti vyšnių įdarą,užberti štraizelį.bus taip:
user posted image

kepti 180 C , 1 valandą.visiškai ataušinti.
aptepti plakta grietinėle.gražiau,kai "netvarkngai",bangomis tongue.gif apibarstyti kakava arba tarkuotu juodu šokoladu
user posted image
user posted image


Atsakyti
merginos,snikersui,grietine tinka bet kokia?Ar 30% riebumo reik?ar kokios dar? g.gif g.gif
Atsakyti
30 proc tu neišplaksi schmoll.gif aš dėl 35 abejoju doh.gif


Oi tu apie grietinę čia doh.gif Aš dėjau 30 proc smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 05 birželio 2009 - 11:11
QUOTE(mmergyte @ 2009 06 05, 09:06)
merginos,snikersui,grietine tinka bet kokia?Ar 30% riebumo reik?ar kokios dar? g.gif  g.gif


Tinka bet kokia,as is vis liesa dejau.
,labai skanus gabalelis tavo pyragiuko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daividija: 05 birželio 2009 - 11:25
QUOTE(daividija @ 2009 06 05, 12:19)
Neissiplaks tau 30% man atrodo g.gif Imk riebesne.
,labai skanus gabalelis tavo pyragiuko thumbup.gif


ne mano ten pyragas lotuliukas.gif

as apie grietine,ne apie grietinele ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 06 05, 09:21)
ne mano ten pyragas lotuliukas.gif

as apie grietine,ne apie grietinele ax.gif

lotuliukas.gif Supratau,as ten Larissai norejau dedikuot komplimentus,bet vardas kazkur dingo g.gif
Atsakyti
Mergaites, gal galit papasakot apie snikerso skoni. Aisku, tai labai asmeniska, bet vistiek. Ar labai saldus? Planuoju padaryt, bet kaz kaip nedrasu vis. Snikerso sokoladukas man visai nieko, o vat zemies atsirai riesutai nepatinka.
Atsakyti