QUOTE(naitas @ 2009 06 04, 21:19)
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
čia mano turimas karamelinio ganašo receptas.
Noriu dabar paraidžiui išsiaiškinti, ar nepjausiu grybo..
išverdu karamelizuotą cukraus sirupą (žinau kaip, nes gavos toks, kai dariau Meian masę... tada išmečiau tą sirupą ir viriau kitą)
tada į tą dar karštą sirupą dedu grietinėlę? po šaukštą? maišyti dedant? grietinėlę gal tada reikia supilti, o ne "sudėti", nes ji vistiek pieno konsistencijos...
bet aš išsiplaks tada tas mišinys ??? va kame mane baimės..
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
čia mano turimas karamelinio ganašo receptas.
Noriu dabar paraidžiui išsiaiškinti, ar nepjausiu grybo..
išverdu karamelizuotą cukraus sirupą (žinau kaip, nes gavos toks, kai dariau Meian masę... tada išmečiau tą sirupą ir viriau kitą)
tada į tą dar karštą sirupą dedu grietinėlę? po šaukštą? maišyti dedant? grietinėlę gal tada reikia supilti, o ne "sudėti", nes ji vistiek pieno konsistencijos...
bet aš išsiplaks tada tas mišinys ??? va kame mane baimės..
turėtų išsiplakt tik gerai atšaldyt reikia, o grietinėlę supilti tik va man beveik niekada nesigauna išvirus to sirupo supilt grietinėlę, kad jis nesušoktų, bet tada dar pakaitinu ant ugnies ir išsiplaką labai puikiai vistiek
Kiek čia gėrio prikepta, jau neatsiemnu kada kepiau kažką turbūt tik pr sūnaus gimtadienį