Turiu klausima specems,kazin,jai plikytus sausainius su margarinu daryciau,o ne su sviestu,ar gerai butu?
QUOTE(dukrele @ 2009 06 04, 14:32)
Turiu klausima specems,kazin,jai plikytus sausainius su margarinu daryciau,o ne su sviestu,ar gerai butu?
Daryk,gausis
Nepatikesit,as viena syki,seniai,kaime padariau su taukais ir gavosi gan pakenciamo skonio
QUOTE(Inočka @ 2009 06 04, 16:31)
As viska dariau per vakara, t.y. kepiaus lakstus. Kad tesla greiciau atsaltu, as ja padalinau i gabaliukus, kiek bus lakstu ir gabaliukais jau sudejau i saldytuva. Tai gal po pusvalandzio jau pradejau terliotis ir kept.
labai susalusi turi buti? ir gal kvailas klausimas, bet gal geriau ji kociojasi nepabuvojusi saldytuve
QUOTE(lotute @ 2009 06 04, 18:55)
labai susalusi turi buti? ir gal kvailas klausimas, bet gal geriau ji kociojasi nepabuvojusi saldytuve
Kiek pamenu reikia gerai atšaldyt tešlą, daug geriau kočiojasi tada jei skubi, gali trumpam į šaldiklį įdėt
QUOTE(lotute @ 2009 06 04, 18:55)
labai susalusi turi buti? ir gal kvailas klausimas, bet gal geriau ji kociojasi nepabuvojusi saldytuve
QUOTE(Vikucce @ 2009 06 04, 19:27)
Kiek pamenu reikia gerai atšaldyt tešlą, daug geriau kočiojasi tada jei skubi, gali trumpam į šaldiklį įdėt
lotute, Vikucce parase atsakyma
QUOTE(Olesta @ 2009 06 04, 16:40)
tą kairėje pusėje tai tikrai nors tas biskvitas toks skanus, kad ir storulius suvalgysit
pertepiau snikerso tortuką. Tepiau ir galvojau - nu jau saldybių saldybė turi būti suliejau amaretu.. stovi man butelis atidarytas jau kokius penkis metus.. baileys žiūriu jau ir aliejus kažkoks išsiskyręs
ir atraižų tokių liko.. galvojau, kur iškišiu, negi vienai reiks kapoti... o va, šeimos vyrų eilė nutįso prie jų
mes šeštad švęsim Tėvo dieną. Tai bus kaip tik.. pabrendęs tortuks.. tik va kaip papuošt dar karamelinį ganašą darysiu.. bet kad tik neprisidirbčiau
pats savaime nėra jis per daug saldus, tik va jau cukrine mase aš jo nebedengčiau, kuo puikiausiai ten tinka karamelinis ganašas arba tiesiog grietinėlė pamatysi, šeštadienį bus toks, kad žiūrėsit kaip nesusimušus dėl paskutinio gabaliuko
QUOTE(Olesta @ 2009 06 04, 21:48)
pats savaime nėra jis per daug saldus, tik va jau cukrine mase aš jo nebedengčiau, kuo puikiausiai ten tinka karamelinis ganašas arba tiesiog grietinėlė pamatysi, šeštadienį bus toks, kad žiūrėsit kaip nesusimušus dėl paskutinio gabaliuko
aha, gundausi užpuošti kaip nors plakta grietinėle.. bet dar tik gundaus.. jeigu nesigaus tas karamelinis ganašas, tada imsiuos grietinėlės.. mase tikrai nedengsiu..
o žinot, kaip aš pjoviau tuos biskvitus? nugis paimu peilį su ilgiausia ir aštriausia geležte ir pjaunu, žiūriu, kad lygiai perpjaučiau..
kur tau
perpjaunu, atkeliu viršų.. o ten.. "amfiteatras" vidury skylė, stalas matosi, o aplink biskvito "baronka" atitaisiau visaip viduriniam torto sluoksnyje, gerai bus.. amaretu užtvirtinau.. tik aš viena ir žinosiu..
kitus jau gudriau ploninau..
oi negaliu, prajuokinai su tuo amfiteatru aš kai pamačiau, kad ganašo puošimui per mažai, aptepiau juo tortą, o apdzibavau grietinėle
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
čia mano turimas karamelinio ganašo receptas.
Noriu dabar paraidžiui išsiaiškinti, ar nepjausiu grybo..
išverdu karamelizuotą cukraus sirupą (žinau kaip, nes gavos toks, kai dariau Meian masę... tada išmečiau tą sirupą ir viriau kitą)
tada į tą dar karštą sirupą dedu grietinėlę? po šaukštą? maišyti dedant? grietinėlę gal tada reikia supilti, o ne "sudėti", nes ji vistiek pieno konsistencijos...
bet aš išsiplaks tada tas mišinys ??? va kame mane baimės..
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
čia mano turimas karamelinio ganašo receptas.
Noriu dabar paraidžiui išsiaiškinti, ar nepjausiu grybo..
išverdu karamelizuotą cukraus sirupą (žinau kaip, nes gavos toks, kai dariau Meian masę... tada išmečiau tą sirupą ir viriau kitą)
tada į tą dar karštą sirupą dedu grietinėlę? po šaukštą? maišyti dedant? grietinėlę gal tada reikia supilti, o ne "sudėti", nes ji vistiek pieno konsistencijos...
bet aš išsiplaks tada tas mišinys ??? va kame mane baimės..
QUOTE(Inočka @ 2009 06 03, 21:00)
NAPOLEONAS IŠ VAIKYSTĖS
wow papuosimas ir pjuvis labai jau gardziai atrodo
Nu, mergos, sunervitot. Sakiau su mascarpone ir bananais darysiu, bet turbut reiks sninersa isbandyt. Mb siandien pasake, kad sekmadieni ir i jo kiema ateis svente, paklausiau kokia gi cia. Blin gi tevo diena.