Pagaliau susiruosiau parasyti Napoleono recepta, kuri pati isbandziau, nes tik vakar atsiunte pjuvio nuotrauka. Pasakiau butinai kad nufotkintu, gi su SM mergaitems turiu pasidalint
pavadinsiu taip:
NAPOLEONAS IŠ VAIKYSTĖSSiak tiek istorijos kodėl butent is vaikystes. Paprase mano pazistami iskepti Napoleona, sako norim kad butu toks kaip vaikysteje skanus, su ismirkytais riesutais ir razinom
Pagalvojau
Gi mano vaikysteje nebuvo tokio Napoleono
Kaip dabar ji padaryt. Sako, mano amzinatilsi mociute kepe, labai skanus buvo, tik va recepto neturim. Sako dejo ten ir kiausus ir grietine i tesla, bet kaip ir kas nezinom. Zodziu, as kaip tik buvau pas savo kolege Rokiski ir ji vaisino Napoleonu, sake, kad viena mociute kepa jau gal 50 metu. Paprasiau recepto. Sujungiau norus ir recepta ir stai kas gavos
Is kart pasakau, kad is pilnos (zemiau parasytos) normos gaunasi DIDZIULIS net 5,5 kg tortas per visa orkaites skardos dydi.
Teslai:
Miltu - 1200 gr. + lakstams kociot
Grietine - 700 gr.
Sviestas - 600 gr.
Kiausiniu tryniai - 2 vnt. (L dydis), jeigu mazi, tai gali buti ir 4 vnt.
Kremui:
Pienas - 1 litras
Miltu - 200 gr.
Cukraus - 200 gr.
Kiesiniai - 2 vnt.
Sviestas - 500 gr.
Kondensuotas pienas - 2 indeliai po 385 gr (berods), standartiniai
Papildomai:
Pora sauju lazdynu riesutu ir pora sauju razinu, cukraus pagal skoni. Spanguoliu uogenes arba tiesiog trintu, net be cukraus.
Gamyba. paruosiam riesutus ir razinas.
Riesutus smulkiai supjaustom, uzpilam karstu vandeniu, kad tik padengtu riesutus sudedam cukru, kokius pora valg. saukstu ir pastatom ant ugnies, pavirti kokias 10 min. paskui tame sirupe ir palikti iki torto tepimo. Razinas uzpilam karstu vandenuku ir paliekam isbrinkti. Paskui siek tiek susmulkinam.
TeslaMiltus susmilkinti su sviestu peiliu arba kokia kita lopetele iki smulkiu kruopeliu, sudeti trynius ir grietine, viska gerai ismaisyti ir ideti i saldytuva.
Tesla gaminau kombaino pagalba, uztrukau tik 5 min. Dariau per du kartus, nes toks kiekis netelpa. Sudejau puse miltu ir puse kiekio sviesto supjaustyto mazais kubeliais, sumaliau iki kruopeliu
Sudejau grietine ir trynius (viskas puse kiekio)
Stai kokia tesla gavos
Taip pat padariau ir antra dali teslos.Kepti 200 C temperaturoje apie 10 min. Subadyti sakyte, labai iskila pusles, tai as kepant atidarineju orkaite ir siek tiek sprogdinu tas dideles pusles. Iskepti lakstai labai trapus. Susitraukia mazdaus po 1,5 cm. Man gavosi 10 vnt per visa skarda lakstu. 8 sunaudojau tortui 2 trupiniams
KremasKrema taip pat dariau per du kartus.
Pradzioje gaminam plikyta krema: 400 ml. pieno uzvirinti su 50 gr. sviesto. Tuo pat metu isplakti 1 kiausini su 100 gr. cukrumi, supilti 100 ml. salto pieno ir sudeti 100 gr. miltu. Viska gerai ismaisyti ir plona srovele, visa laika plakant, supilti i ka tik uzvirinta piena. Pastatyti ant silpnos ugnies ir virti kokias 5 min. iki visisko tirstumo, nuolat maisant. Palikti atvesti iki kambario temperaturos.
Dabar gaminam sviestini krema. Atskirai isplakti kambario temperaturos sviesta iki baltumo ir plakant polaipsniui supilti kambario temperaturos kondensuota piena. Viska gerai isplakti ir atsargiai sujungti su atvesusiu plikytu kremu. Isplakti iki vientisumo.
Ta pati padaryti su kita produktu norma.
Sujungia riesutus su razinom, vandenuka nupilam ir pradedam tepti torta. Lakstas, kremas, riesutai su razinom, ir taip kiekviena laksta. I kas antra sluoksni kartu su kremu dejau trintu spanguoliu.
Sitas tortas nera riebus, nes sujungti 2-ju tipu kremai.
Skanaus
P.S. As pati to torto neragavau, bet pasake, kad vos neapsivalge, Toks skanus buvo, tiesiog is vaikystes