Vasaros ir vaikų gynimo dienos proga, gaivus, vasariškas tortukas
Braškių tortasBiskvitui: 4 kiaušiniai, 200g ir dar 2 v.š. miltelinio cukraus, 1/4 st. vandens, žiupsnelis druskos, 200g miltų, apie 170g braškių džemo.
Įdarui:450g braškių, 4-5 a.š. želatinos, 250g baltų sūrelių (naudojau kreminę varškę), 100g miltelinio cukraus, 200g 36% rieb. grietinėlės.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kiaušinių trynius ištrinkite su milteliniu cukrumi ir vandeniu. Kitame dubenyje išplakite baltymus su žiupsneliu druskos. Po to supilkite 2 šaukštus miltelinio cukraus. Supilkite išplatus baltymus į trynių masę, atsargiai maišykite, kol masė pasidarys vientisa. Tada į kiaušinių masę išsijokite miltus ir pamažu išmaišykite. Paruoštą kepti tešlą, supilkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite apie 10 min., kol biskvitas gražiai parus. Iškeptą biskvitą palikite 5 min atvėsti. Ant biskvito pusės, kuri buvo ant kepimo popieriaus, tepkite braškių džemą. Biskvitą susukite į vyniotinį ir palikite atvėsti. Atvėsusį vyniotinį supjaustykite gabaliukais (apie 1cm), jais išklokite kepimo formą. Braškes išvirkite, gerai išmaišykite. Į želatiną įpilkite keletą šaukštų vandens, o kai išbrinks, sumaišykite su braškėmis. Sūrelius ištrinkite su milteliniu cukrumi, supilkite išplatą grietinėlę, po to - braškių masę. Visus ingredientus gerai išmaišykite, supilkite ant supjaustytų biskvito gabaliukų. Taip paruoštą braškių desertą uždenkite aliuminio foliją ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekdami braškių torto kraštus gražiai apipjaukite, patiekite didelėje lėkštėje.
Labai labai skanus, nepersaldus tortukas Aš į indą, kuriame formavau tortuką įtiesiau maistinę plėvelę, taigi išsiėmė labai lengvai ir gražiai Šaltinis "Nuo... Iki... Virtuvė"