Dar kepiau paskenduolį,nežinau ar kas kepat tokį pyragą iš mielinės tešlos ,bet jis tikrai skanus
Tešlai:3 kiaušiniai,300 gr sviesto ar margarino,1 stikl. pieno,pusę stikl. cukraus,100 gr.mielių,5 stikl. miltų,žiubsnelis druskos.įdarui varškės maždaug 400-500gr,cukraus ar uogienės pagal skonį.Jei nenorite varškės galima džv.vaisių,riešutų žodžiu kas kam patinka.
Gaminame tešlą:Į miltus sutarkuojame sviestą,sutrupiname mieles,supilame truputį paplaktus kieušinius,piene ištirpdytą cukrų,druską.Užminkome lipnią tešlą ir įmetame į labai šaltą vandenį
Tada pasiruošiu įdarą:Varškę ištrinu su cukrumi,įdedu uogienės,tinka truputis cinamono.Tešla pakyla į viršų maždaug po 2 val
Ištraukiame tešlą iš vandens,nuvarviname,truputį perminkome,miltų nebereikia.Tada pusę tešlos dedame į skardą,su rankomis išplojame,kad krašteliai butų pakilę,dedame įdarą,ant viršaus dedame likusią tešlą.Aš įmu po nedidelį gabaliuką,išploju su rankomis blyniukus ir dedu vieną šalia kito taip uždengdama visą pyragą.
Patepu tryniu ,pabarstau aguonomis ir kepu maždaug200 laipsnių temp, apie 45-60 min
Pas mus jis labai mėgiamas ,labiausiai su pienuku
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 05 30, 19:22)
koks dailutis, o beze tinka juodajam miškui, laikosi ir netyžta
ar nelaistei gal biskvitų
Viršutinio nelaisčiau.Šiaip viskas gerai būtu buvę jei ne nemokėjimas bezė,bet visvien aš ją įveikiau
Gavosi liuksiška.Pjūvio neturiu,nes buvo išvežtas.Sakė ,kad skanus.Kepiau nebe pirmą kartą.