Nereikia pjaustyti ananaso. Tiesiog plonai juostelemis susipjaustai tesla ir apsuki aplink ananasa, palikdama nedidelius tarpelius. Tas juosteles galiukas lieka arba viduryje, arba apacioje. Gali sulipinti plaktu kiausiniu. Siaip susukau tiesiog ir gavosi
Jeigu pameni, kazkada gilioje vaikysteje darydavome is siulu tokius kamuoliukus, kur reikedavo issikirpti is kardono du apskritimus, ir juos apsukti siulais. Tai cia tas pats principas
Niekas nieko nebekepat?
Pasirodysiu sikart su tortu. Visai skanus gavosi Norejosi kazko vasarisko, tai papuosiau braskemis.
Receptukas paprastas.
Pradzioje pasidarome megiamos zele. Issikepame megiama biskvita. Ji padaliname i tris dalis. Susiplakame 2 pakelius grietineles su puse stiklines cukraus, truputeliu vaniliniu cukrumi. Atsidedame 3 gerus saukstus, jeigu noresite puosti su ja. Sudedame smulkiai supjaustytus 2 bananus. Dedame i tortine forma biskvito pagrinda, uzliejame pradejusia stingti zele. Ir dedame 20 minuciu i saldytuva. Tada sutepame torta ir porai valandu dedame i saldytuva. Ir galu gale papuosiame
Pasirodysiu sikart su tortu. Visai skanus gavosi Norejosi kazko vasarisko, tai papuosiau braskemis.
Receptukas paprastas.
Pradzioje pasidarome megiamos zele. Issikepame megiama biskvita. Ji padaliname i tris dalis. Susiplakame 2 pakelius grietineles su puse stiklines cukraus, truputeliu vaniliniu cukrumi. Atsidedame 3 gerus saukstus, jeigu noresite puosti su ja. Sudedame smulkiai supjaustytus 2 bananus. Dedame i tortine forma biskvito pagrinda, uzliejame pradejusia stingti zele. Ir dedame 20 minuciu i saldytuva. Tada sutepame torta ir porai valandu dedame i saldytuva. Ir galu gale papuosiame
QUOTE(anber @ 2009 05 29, 13:11)
dėkui už ats.
tik paskykit, ANBER, kaip spėjat visose temose tiek visko prigamint?
Kai nori, viska speji Bet cia nera daug darbo, kaip matote speju
RABARBARU-MELYNIU-VARSKES PYRAGELIAI
Sluoksniuotos bemieles teslos
100 g.trintos varskes
2 kiausiniai
4 saukstai cukraus
1 saukstas miltu
1 arb. s. vaniles lasu
1 stikline pjaustytu rabarbaru
0,5 stiklines melyniu
varske gerai suplakam su kiausiniais, sudedam cukru , vanile, miltus gerai ismaisom. Tesla supjaustom i 12 kvadrateliu, jais isklojame keksiuku formeles. I kiekviena formele beriam sauksta rabarbaru ir kelias melynes. Viska uzpilam keliais saukstais varskes mases. Kepam 180 c temp. apie 30 min. Iskepus duoti visiskai atvesti. Pyrageliai labai minksti ir skanus.
Sluoksniuotos bemieles teslos
100 g.trintos varskes
2 kiausiniai
4 saukstai cukraus
1 saukstas miltu
1 arb. s. vaniles lasu
1 stikline pjaustytu rabarbaru
0,5 stiklines melyniu
varske gerai suplakam su kiausiniais, sudedam cukru , vanile, miltus gerai ismaisom. Tesla supjaustom i 12 kvadrateliu, jais isklojame keksiuku formeles. I kiekviena formele beriam sauksta rabarbaru ir kelias melynes. Viska uzpilam keliais saukstais varskes mases. Kepam 180 c temp. apie 30 min. Iskepus duoti visiskai atvesti. Pyrageliai labai minksti ir skanus.
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 05 30, 11:02)
RABARBARU-MELYNIU-VARSKES PYRAGELIAI
Kaip skaniai atrodo sitie pyrageliai
Sausainiai "Katerinos Rateliai"
O kaip tokius kvadraciukus padaryti
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
3 v.š. cukraus
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178258]
Pagaliau nufotografavau, nors kepu jau trecia karta, bet vis nespedavau Tikrai labai skanu, kitaip nekepciau tiek daznai. Šiuo metu tai pats skaniausias pyragas
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
3 v.š. cukraus
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178258]
Pagaliau nufotografavau, nors kepu jau trecia karta, bet vis nespedavau Tikrai labai skanu, kitaip nekepciau tiek daznai. Šiuo metu tai pats skaniausias pyragas
QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 15:27)
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Sitas tai skanus turetu buti , viska megstu, kas su rabarbarais
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 05 30, 15:41)
Sitas tai skanus turetu buti , viska megstu, kas su rabarbarais
As irgi, o ypac varskes ir rabarbaru derini
QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 15:27)
Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
as labai atsiprasau, atleiskit neismanelei, bet kam cia tie zirniai su pupelemis?
QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 12:27)
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
jau atsiprintinau