Obuoliu-varskes pyragas
Padas:
150g svesto
1trynis
1arb.s. kepimo milteliu
270g miltu
100g cukraus
1v.s.grietines
visus ingrideintus sumaisyti ir suminkyti tesla,ivynioti i plevele ir ideti i saldytuva 1val.
idaras:
300g varskes
1 trynis
500g obuoliu
4v.s. cukraus
3-4 baltymai
varske pertrinti su cukrumi,obuolius supjaustyti kvadrateliais,uspilti cukrumi...
isimti tesla,iskocioti,iskloti istepta sviestu forma,sudeti varske,ant virsaus obuolius,kepti kol padas parus...tada ispalkti iki standumo baltymus ir uztepti ant pyrago,kepti,kol baltymas siek tiek patamses
išbandžiau Juodąjį mišką nu super torčiukas ir svarbiausia labai lengvai pagaminamas
mano patobulinimas - darydama antrąjį tortą (nes gimtadienį šventėm per dvi dienas) dėjau tik 4 šaukštus cukraus į vieną biskvito porciją. Ir į grietinėlę dėjau perpus mažiau cukraus nei pagal receptą. Nu per saldu man, gi dar sirupu kai sulaistai tuos biskvitus, tai pakanka saldumo. Ir vyšnių antrą kartą dėjau du kartus daugiau, t.y. du maišiukai šaldytų po 400 g (nu šiek tiek gamybos procese nusivalgė ). O tarpiniam sluoksniui dėjau vieną 100g Karūnos šokolado plytelę ir apie 4 šaukštus pieno (tada minkštesnis tas šokolado sluoksnis gavosi). Bet šiaip super torčiukas
o puošimas paprastutis - aptepiau grietinėle, pabarsčiau pabarstukais ir dar iš kramtomų saldainių trejetą išdėliojau (tik ne iš tos pusės nufotkinau).
mano patobulinimas - darydama antrąjį tortą (nes gimtadienį šventėm per dvi dienas) dėjau tik 4 šaukštus cukraus į vieną biskvito porciją. Ir į grietinėlę dėjau perpus mažiau cukraus nei pagal receptą. Nu per saldu man, gi dar sirupu kai sulaistai tuos biskvitus, tai pakanka saldumo. Ir vyšnių antrą kartą dėjau du kartus daugiau, t.y. du maišiukai šaldytų po 400 g (nu šiek tiek gamybos procese nusivalgė ). O tarpiniam sluoksniui dėjau vieną 100g Karūnos šokolado plytelę ir apie 4 šaukštus pieno (tada minkštesnis tas šokolado sluoksnis gavosi). Bet šiaip super torčiukas
o puošimas paprastutis - aptepiau grietinėle, pabarsčiau pabarstukais ir dar iš kramtomų saldainių trejetą išdėliojau (tik ne iš tos pusės nufotkinau).
QUOTE(lialytia @ 2009 05 22, 23:03)
Kepiau šiandien sausainukus iš dėžutės
Ir kaip tie sausainiai iš dėžutės,ar skanus?
QUOTE(SUNO @ 2009 05 25, 10:16)
Ir kaip tie sausainiai iš dėžutės,ar skanus?
Kad ir kaip bebūtų keista - bet skanūs buvo sunyko tą patį vakarą
*************************************************************************
Vakar kepiau Plikytus sausainukus:
Receptukas čia
Jau antrą kartą kepiau, nes pirmąjį viskas greitai išnyko
QUOTE(daividija @ 2009 05 25, 12:08)
Kepiau pyraga "opera" Labai jis man graziai atrode.Nenusivyliau,labai patiko,gan lengvai pagaminamas,nors atrode daug darbo,sis pyragas megstantiems riebesnius,kremas baltymu-sviestinis.Maniskisneatrodo taip graziai kaip autores(iu),bet skonis superinis.
Kaip as sio pyrago noreciau... daug ir dabar...
Papildyta:
Dar atidziai perskaiciau recepta... nu nors apsisiusiok, kaip noriu ale kaip supratau, jo cia nedaug visai gaunasi is normos
QUOTE(lialytia @ 2009 05 25, 11:02)
kepiau Plikytus sausainukus:
jau kaip norėtųs, bet abejoju ar man pavyks..
(((Piena su sviestu uzvirinti,suberti miltus ir maisant kaitinti kol tesla sulips i gumula))) <--- kaip suprast sulips į gumulą? ta prasme vientisa masė taps?? ant silpnos ugnies???
QUOTE(lialytia @ 2009 05 25, 09:02)
Kad ir kaip bebūtų keista - bet skanūs buvo sunyko tą patį vakarą
*************************************************************************
Vakar kepiau Plikytus sausainukus:
Receptukas čia[/url]
Jau antrą kartą kepiau, nes pirmąjį viskas greitai išnyko
*************************************************************************
Vakar kepiau Plikytus sausainukus:
Receptukas čia[/url]
Jau antrą kartą kepiau, nes pirmąjį viskas greitai išnyko
va cia tai jau aukstasis pilotazas skaniai atrodo
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 25, 13:05)
jau kaip norėtųs, bet abejoju ar man pavyks..
(((Piena su sviestu uzvirinti,suberti miltus ir maisant kaitinti kol tesla sulips i gumula))) <--- kaip suprast sulips į gumulą? ta prasme vientisa masė taps?? ant silpnos ugnies???
(((Piena su sviestu uzvirinti,suberti miltus ir maisant kaitinti kol tesla sulips i gumula))) <--- kaip suprast sulips į gumulą? ta prasme vientisa masė taps?? ant silpnos ugnies???
Tiesiog kai supili miltus maišai maišai ir taip tiesiog kol tokia tešla kietoka pasidaro, atrodo kaip į gumulą sulimpa ir tiek Aš ant silpnos ugnies kaitinau... ir poto cukrų sudėjau vis dar kaitindama Viskas gerai gavosi
Beto reikėjo 7 kiaušinių
QUOTE(emrata @ 2009 05 25, 13:08)
va cia tai jau aukstasis pilotazas skaniai atrodo
Tikrai labai viskas paprasta Pati neturėjau jokio maišelio išspausti sausainukams, tai kažkada senai senai buvau nusipirkus švirkštą papuošimams daryti, tai naudojau pirmą kartą jį - viskas gerai gavosi
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 25, 09:25)
galima gabaliuko??
DEJA,NEBERA
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 25, 09:35)
Kaip as sio pyrago noreciau... daug ir dabar...
Papildyta:
Dar atidziai perskaiciau recepta... nu nors apsisiusiok, kaip noriu ale kaip supratau, jo cia nedaug visai gaunasi is normos
Papildyta:
Dar atidziai perskaiciau recepta... nu nors apsisiusiok, kaip noriu ale kaip supratau, jo cia nedaug visai gaunasi is normos
gaunasi toks trecdalis dideles skardos,kazkur 8 pyragaiciai,bet labai gerai,jei pvz nepatinka,nors dabar kita karta daryciau dvigubai,tai gautusi normalus tortas.
Na jau sis skanestas mano ilgajame sarase itrauktas siaip pagal aprasyma, tai visai nemazai darbo atrodo