Trapios teslos su ivairiais kremais tortasTeslai:8 tryniai
2 stiklines cukraus
250 gr. margarino
2 valg. saukstas grietines sumaisyti su 1 arb. sauksteliu sodos
Apie 1 kg. miltu + kočiojimui
Kremas:Pagrindiniai ingriedientai1100 kg grietines
600 gr. sviesto (as dejau 400 gr. ir 450 ml. isplakiau grietineles, nes man pasirode, kad bus per riebu)
3 stiklines cukraus.
Papildomai dziovinti vaisiai (slyvos, abrikosai, vysnios), riesutai ie ka dar norit pagal skoni.
Trynius isplakti su cukrumi iki baltu putu, supilti istirpinta margarina, grietine su soda ir miltus. Padaryti tesla skirta kociojimui. Ideti i saldytuva min 1 val. Istraukus iskocioti norimo dydzio lakstus, kepti 200 C apie 10 min.
Geriausiai kocioti is kart ant kepimo popieriaus, nes tesla labai minksta, bus paskui sunku ideti i skarda. Iskepta laksta istraukti is skardos jau siek tiek atvesusi, nes kitaip labai trupa.
Grietine sumaisyti su cukrumi ir palaikyti kuri laika, kol cukrus visiskai istirps. Minksta sviesta isplakti ir palaipsniui, plakan deti grietine (abu ingriedientai t.b. vienos temperaturos) (As, kaip sakiua 200 gr. sviesto pakeiciau i grietinele, isplakiau ir paskui dejau i sviesta palaipsniui grietine, grietinele ir t.t.)
Kremas bus stai tokios konsistencijos
Krema padalinam i tiek daliu, kiek pas mus bus sluoksniu, ar kiek noresite daryti idaro
Toliau darom idara...
1. Ismirkytas slyvas sumalam, dadedam smulkintus riesutus ir sumaisom su kremu
2. Ismirkytus dziovintus persikus sumalam ir sumaisom su kita kremo dalimi
3. Ismirkytas dziovintas vysnias sumaisom su svieziomis (pas mane buvo saldytos) bei dadam tiesiai ant kremo, kai tepsim lakstus
Pries dedant krema, laksta reikia sutepti grietine
Stai taip atrodo pjuvis:
Tortas nera sausas, jis labai gerai sumirksta, bet ir ne slapias, toks is trapesniu. Labai idealiai tinka papuosimams, jeigu reikia ka nors is jo ispjauti. Ir labai skanus, apsivalgimas. Ypac patiko dziovintu slyvu-riesutu kremas, nors nesu megeja dziovintu vaisiu torte, bet cia super skanu
Man is pilnos normos gavosi GARGARA. Didziulis 5,5 kg tortas be papuosimu
Jis stai
CIA Laktai buvo siek tiek mazesni nei A4 formato lapas. Ju buvo 12. Kiekvienoje knygos puseje po 6 vnt
P.S. Mergaites, receptas is rusaiciu forumo, nuotraukos irgi is ten. Ikeliau, kad butu aisku, kaip atrodo. Mano tortas atrode lygiai taip pat, tik neturejau kada fotkit