Įkraunama...
Įkraunama...

Saldus receptai su nuotraukom 17 tema

Radau viename bloge labai gundančiai atrodančius pyragėlius, išsisaugojau receptą, bet svetainės ne doh.gif Todėl receptuką kopijuoju čia be nuorodos į originalą.
Išbandžiau žinoma su šiokiomis tokiomis korekcijomis nuo savęs, bet apie tai vėliau, pirma originalus receptas smile.gif

Pyragaičiai Low-budget

user posted image

0,6 kg šokoladinių meduolių
0,9 kg riebios grietinės
0,1 kg cukraus
1 bananas
1 citrina

Meduolius supjaustyti į du paplotėlius. Nutarkuoti citrinos žievelę, iš pusės citrinos išspausti sultis. Grietinę išplakti su cukrumi, c. sultimis ir žievele iki tirštumo. Apvalią 22 cm skersmens tortinę formą iškloti maistine plėvele, išdėlioti meduolių pusytėmis, į tarpus dar pridėti meduolių gabaliukų. Įpilti kremo, įdėti supjaustytą bananą, vėl meduolius ir kremą. Uždengti plėvele. Per naktį laikyti šaldytuve. Galima pjaustyti kaip tortą, arba išspausti apvalia formele pyragėlius.

Dabar mano komentaras ir korekcijos: biggrin.gif
Visų pirma vietoje banano naudojau konservuotus persikus, kadangi parduotuvėje bananai buvo labai jau nekokie švelniai tariant biggrin.gif
Taip pat į grietinę dėjau grietinėlės standiklio.
Pyragėlius dariau į mažus espresso kavos puodukus. Juos išklojau maistine plėvele, taigi išsiėmė labai gražiai kai sustingo smile.gif Taip pat, kadangi valgyti norėjome greit, juos laikiau ne per naktį, o kuriam laikui įkišau į šaldymo kamerą. Nesušalo, sustingo puikiai, po to perkėliau į šaldytuvą smile.gif
Pyragėliai tikrai labai labai skanūs, būtinai dar darysiu ir kaip tortą. Taip pat manau labai skanu būtų ne tik su bananais, bet ir su braškėmis.... wub.gif

Atsakyti
Cia Elzbietos blogo receptas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jav @ 2009 05 21, 19:18)
O TAI KAIP TU PASKUI SONUS APDIRBI,JEIGU FORMOJ SUTEPINEJI IR LAUKI KOL
APSTINGS. ax.gif

šiaip įmanoma jį sutepti ir be formos, nes kremai visi tokio tirštumo, kad tikrai niekur nebėga, bet lengvai važinėjo man, tai sudėjau į formą, kad susitovėtų apsispaustų, o kai sustingo formoje, nusegiau formos šonus, išsikėliau tortą ant servetėlės ir baigiau puošti, jis kai sustingsta tai tikrai labai tvirtas tortukas thumbup.gif
Atsakyti
obuoliu medaus keksas

user posted image

210g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
2 kiaušiniai
100g cukraus
100g augalinio aliejaus
60g skysto medaus
4valg.š. apelsinų sulčių
350g obuolių

Miltus, kepimo miltelius ir druską išmaišyti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol pabals (3-5 min.). Supilti aliejų, medų ir gerai išmaišyti. Įmaišyti į miltų mišinį. Apelsinų sultis po truputį maišant supilti į tešlą. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti apie 1 cm. dydžio gabalėliais, suberti į tešlą, išmaišyti. Masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo indą, paviršių išlyginti. Kepti 180 C orkaitėje apie 45 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *B.A*: 22 gegužės 2009 - 07:10
mmergyte tavo citrininis pyragas kerintis, kaip mielai dabar suvalgyčiau gabalėlį... bigsmile.gif wub.gif

Vaiivos pyragaitis kažkodėl man vėlykinę paschą priminė, net nežinau kodėl. Vaizdas nerealiai gundantis wub.gif

B.A. keksiuką reiktų išbandyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 22, 08:08)
obuoliu medaus keksas
<...>


toks klausimas - o jis drėgnas gaunasi? nesukrenta nuo obuolių viduje? g.gif
nes ieškau skanaus kekso recepto dukrai į darželį nunešti gimtadienio proga ax.gif bet yra sąlyga, kad neleidžia jokių saldumynų su pertepimais ir glajais, taip sakant turi būti paprastas pyragas. Bandžiau paprastų keksų receptus, be jokių obuolių ar vaisių, tai man kažkaip sausoki ir sprangoki jie, juos valgant būtina užsigerti gausiai, nors kepant iškyla gražiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2009 05 22, 12:57)
toks klausimas -  o jis drėgnas gaunasi? nesukrenta nuo obuolių viduje?  g.gif
nes ieškau skanaus kekso recepto dukrai į darželį nunešti gimtadienio proga  ax.gif bet yra sąlyga, kad neleidžia jokių saldumynų su pertepimais ir glajais, taip sakant turi būti paprastas pyragas. Bandžiau paprastų keksų receptus, be jokių obuolių ar vaisių, tai man kažkaip sausoki ir sprangoki jie, juos valgant būtina užsigerti gausiai, nors kepant iškyla gražiai ax.gif


Tai tu iškepusį keksą subadyk ir sulaistyk kava, kakava, sultimis ar arbata - čia jau kaip nori. O kad skylių nesimatytų aptepk glajum ( na negi net ir paprasto glajaus negalima? iš cukraus pudros, vandens ir kakavos?)
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2009 05 22, 14:00)
Tai tu iškepusį keksą subadyk ir sulaistyk kava, kakava, sultimis ar arbata - čia jau kaip nori. O kad skylių nesimatytų aptepk glajum ( na negi net ir paprasto glajaus negalima? iš cukraus pudros, vandens ir kakavos?)

būtent kad negalima mirksiukas.gif ten gi lopšelinukai-žiopliukai biggrin.gif jei pyragas ar sausainiai bus aptepti glajumi, tai didžioji dalis glajaus nukeliaus ne į burnas, o ant rūbų biggrin.gif tai auklėtojos labai prašo, kad jei jau atnešam tokia proga skanėstų, tai jie turi būti kuo paprastesni.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2009 05 22, 13:57)
toks klausimas -  o jis drėgnas gaunasi? nesukrenta nuo obuolių viduje?  g.gif
nes ieškau skanaus kekso recepto dukrai į darželį nunešti gimtadienio proga  ax.gif bet yra sąlyga, kad neleidžia jokių saldumynų su pertepimais ir glajais, taip sakant turi būti paprastas pyragas. Bandžiau paprastų keksų receptus, be jokių obuolių ar vaisių, tai man kažkaip sausoki ir sprangoki jie, juos valgant būtina užsigerti gausiai, nors kepant iškyla gražiai ax.gif


Kepk zebriuka arba galiu ideti kur paprasta kekso prie arbatos receptuka.Lengvas,purus skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jav @ 2009 05 21, 16:44)
O AS KAI SUPYLIAU KONDENCUOTA PIENA VISAI NEPLAKIAU,TAI TODEL GAL JIS MAN IR BEGO PER KRASTUS.O TAI KIEK LAIKO DAR PAPLAKTI

Plaki,kol kremas pasidaro purus,man kartais nezinia del ko,issiskiria skystis,tada keliom sekundem ikisu i mikrobangine ir toliau plaku,kol pasidaro purus kremas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2009 05 22, 13:57)
toks klausimas -  o jis drėgnas gaunasi? nesukrenta nuo obuolių viduje?  g.gif
nes ieškau skanaus kekso recepto dukrai į darželį nunešti gimtadienio proga  ax.gif bet yra sąlyga, kad neleidžia jokių saldumynų su pertepimais ir glajais, taip sakant turi būti paprastas pyragas. Bandžiau paprastų keksų receptus, be jokių obuolių ar vaisių, tai man kažkaip sausoki ir sprangoki jie, juos valgant būtina užsigerti gausiai, nors kepant iškyla gražiai ax.gif

jis tikrai nera sausas ir nesukrenta...toks minkstas purus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif jei mano 1,5m vaiki valgo,reiskias geras lotuliukas.gif
Atsakyti
Varškės pyragas

Labai tinkamas receptas toms, kurios turi kaimą, iš kurio parsiveža varškės, o jos niekas nebenori doh.gif

800 g. varškės sutrinti su 0,5 stiklinės cukraus, 1 kiaušiniu, 0,5 stiklinės pieno (geriausia, jei turim kaimiško pieno, nupilti nuo viršaus grietinėlę rolleyes.gif ), įdedam 3 šaukštus krakmolo (aš tryniau kombainu).

Pusę varškės masės dedam į silikoninę formą (aš ją patepiau truputį aliejum).
Vieną pakelį paprastų Selgos sausainių sutrinam į miltus (aš tai padariau kombainu), supilam į sausainių masę 200 g mikrobangėje ištirpinto sviesto ir išmaišom.

Sausainių masę sudedam į formą. Tada uždedam tirštos uogienės kokią stiklinę ant sausainių masės, taip, kad nesiliestų prie formos (aš dėjau obuolienę) ir sudedam likusią varškės masę. Silikonine mentele švariai švariai išvalom dubenį - krizė nebaisi, kai turim ją lotuliukas.gif

Viską kepame 180 C orkaitėje 45 min. Išverčiame iš formos, kai atvėsta smile.gif .
Mano gavosi va toks smile.gif
user posted image
Atsakyti