QUOTE(murce @ 2009 06 04, 13:22)
Sveikos, aš turiu irgi keltą TW gaminių, tik man vis iškyla klausimas, gal Jūs kuri atsakysite- kodėl gi šie indai tokie brangūs, na gal jų plastikas kitoks, ar kaip, jei žinot kuri- parašykit
jais esu patenkinta, tik kai kurie nelabai kuo skiriasi nuo paprastų hermetinių indelių.........
na aš savo asmeninius pastebėjimus pasakysiu:
- patogūs. "maximiniai" indeliai taip patogiai ir lengvai neužsidarinėja. o patogūs kainuoja panašiai kaip ir tw. kažkaip viskas padaryta, kad labai limpa prie rankos. kad ir samba stiklinės
už 3-4Lt plastikinės pirktos (naudojam kai atsirado vaikas namie - taip mažiau šukių
) užkniso, nes panaudojus, paplovus indaplovėj atsilaupė kantelis tad lūpas braižo
tas pats su lėkštėm plastmasinėm (piknikam naudojam) - net baisu pamačius kaip atsilaupė
- multifunkcijiniai. man patinka daiktą naudot multifunkciškai. pvz turiu tą centrifūgą, tai nebereikia man jokių "visada šviežia" papildomų bliūdų (tiesą sakant tik jos dėka grįžo salotos į mano racioną - nekęsdavau nuplovus jas nupurtyt - pusė virtuvės apsitaškydavo. todėl geriau jau nepirkdavau salotų
). maximoj/iki ala panašias centrifūgas apžiūrinėjau, tai kur tau.. neturi dangtelių, tai jos tik papildomas griozdas. o aš saviškę laikau visad įdarbintą: arba džiovinam, arba laikom daržoves, arba salotas maišau jame pačiame. tas pats su fridgesmartais: nėr daržovių daug - laikau duoną
- gražus dizainas. už dizainą dideli pinigai mokami, nes tai kūrybinis darbas. o maximiniams gamibniams bepigu - paimi ne savo dizainą, pritaikai komplektaciją/funkcionalumą BOM'ui (bill of material) ir tada kiek telpa į minimalią kainą, gamini.
-kaina per didelė TW gaminių. bet tai jau reikia susitaikyti su piramidės struktūros platinimu. už tai, kad perkam, aukštieji piramidės sluoksniai gauna dideles pajamas
vienu žodžiu palyginus panašaus patogumo prekių su kainas, tai TW nėra brangiausi.. toli gražu
apie polivinilchloridus ir kita ssudėtines medžiagas neporinsiu, nes gausis tas pats kaip kiaulei kalbėt apie kosmoso kūnus.
bet TW "stebuklas" remiasi fizika.. absoliučiai fizika. pavyzdys: salotos, įdėjus jas į "visada šviežia" ar centrifūga, nevysta daugoau nei savaitę (patikrinta) tik todėl, kad jos ten yra kiauraindy - visas kondesatas nubėga į dugno apačią, tad salotos lapas nebesiliečia su vandeniu - nepūna. kadangi indai sandarūs, jie nepraranda drėgmės - nedžiūna, nevysta.
o ko maisto produktui reikia - kad nedžiūtų ir nebūtų per daug drėgmės (nepūtų). viskas.. elementaru..
grikių apkepui niekada neverdu - užpilu verdančiu vandeniu ir atsargiai uždarau. po pusvalandžio jau galima arba vienus valgyt, arba kept apkepą/blynus, naudot kitiems tikslams
ir vitaminų daugiau išlieka, ir ekologija - elektros/dujų mažiau sunaudojam
vnž nusipezėt galima apie daug ką, bet mano kuklia nuomone primiausiai perkant daiktą reikia žiūrėt į patogumą.