QUOTE(gwidita @ 2009 06 02, 09:54)
niu man tai jis kietas isejo
gal as ka ne taip dariau???pagal koky receptuka ultika darete
Pagal ta pati as manau.
0,5 kg varškės
1 valgomasis šaukštas ištirpdyto sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis sodos
1 kiaušinis
Išsitirpiname sviestą. Į jį dedame druską, sodą ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir supilame ant varškės, kuri jau laukia puode (puodą prieš tai praskalaujame šaltu vandeniu). Dar karta viską permaišome su varške. Pastoviai maišydami kaitiname puodą ant mažos ugnies. Masė suskystėja, o kai pasirodo pirmasis burbulas ir sūrelis jau tuoj, tuoj užvirs, išjungiame ugnį.
Išeiga maždaug 0,5 l.
nuo varskes gal priklauso.Pas mane savo gamybos.